nuffnang

Tuesday, January 23, 2018

Just Run...

1st time join run adalah pada thn 2017
Acis Relay 2017
21.1km Half Marathon Team Relay (Team of 4)
7 Oct 2017 (Saturday)
8.00pm
Anjung Floria, Putrajaya


Time nie mmg rasa menyesal... kenapalah aku msk... apalah aku buat lari sorg2 nie.  Tapi... enjoy sbb dpt pengalaman.  Mmg seronok lah dan bercita-cita nak join mana2 run lg dan nak kumpul medal πŸ˜„πŸ˜„ bila tgk medal cantik lg seronok nak dptkan...


1st team - Team Your Face or Mine
2nd team - Team Walk and Kill


nie team Puan Sue... Team Walk and Kill

Masing2 muka happy lah bergambar padahal masing2 sakit kaki.


Nmpk tak kehebatan Puan Sue kat situ... abaikan muka tembam & comel Puan Sue πŸ˜‚  


2nd time join run adalah baru2 nie
Twincity Marathon 2018
7.00am - 8.00am
Fun Run 5km
Cyberjaya

Yg nie mmg betul2 fun sbb xlari sorg2... ramai je lg org kat blkg so terasa diri nie bkn yg terakhir 😊




Cantikkan medal dia..


muka2 happy sbb dpt medal.  1 je kami xsuka, baju dia kecik.  kecik sgt ok dh mcm saiz utk budak2 je.  so baju tue blh pkai duduk rumah je lah...

Next... run mana plak Puan Sue nak join. Utk pengetahuan dua2 run nie free sbb Asic Relay PFSB taja venue dan Twincity Marathon kami sponsor hamper & hiasan pentas.  Free kan sbb tue join 😁

Insyallah klu ada run lg Puan Sue join tp area Putrajaya & Cyberjaya je lah dan hanya utk 5km sahaja... tue je mampu lbh dr 5km jwbnya xsmp2 lah...





Wednesday, January 10, 2018

3H2M Cameron Highlands


Assalam semua... Dh lama xupdate blog.  Maaf semenjak kahwin lupa password akhirnya dpt create new password. Semoga tahun 2018 menjadi lebih bermakna dlm hidup.  

Nak citer cikit penutup tahun 2017... Puan Sue jln2 dgn adk2 ofis Mila & Zira.  Kami pergi bercuti ke Cameron Highlands utk relax n tenangkan diri masing2. Husband xdek time nie dia ada kelab sukan aadk so Puan Sue amik lah peluang nie bercuti dgn kawan2.

Kami pergi Cameron Highlands pada 22 Dec 2017 - 24 Dec 2017 ( nie kira percutian budget semua perbelanjaan share 3 org.  Nie detail dia:

Check in 3H2M di Nova Highlands with breakfast - RM300*2 = RM 600. Sorg RM150 lg RM150 ada org sponsor. Utk bilik kami dpt special price sbb ada kenal org dlm... Hehehe.  Tq 😘

Minyak kereta & toll sorg RM120 so total RM360

Total utk Room, Petrol & Toll = RM810.00/3 = RM270.00 sorg.

Makan kami bwk bekal beli siap2. Mkanan utk time2 lapar. Kata nak budget kan.

Hari Pertama

Kami bertolak pada 22hb jam 12.30pm dr office Putrajaya. Smp ke Cameron Highlands lbh kurang jam 5.30 alhamdullilah perjalanan kami lancar wlwpun jem. Target nak smp Cameron Highlands sblm Maghrib tercapai. Disebabkan kami xmkn apa2 lps Maghrib terus turun cari mkn & kebetulan tmpt kami meginap bwh tue adalah mall so senang lah cikit.


Nmpk tak muka senang hati sbb dh kenyang πŸ˜†

Hari Kedua

Bgn pagi siap2 nak turun breakfast dpt call bgtau lbh kurang pukul 10.30 ada van akan tgg bwk g jln2. Ok time nie plan kami dh berubah ingat lpd breakfast kami nak terus je misi kami sbb nak elakkan dr jln jem... Maklumlah cuti sek kot mau xramai org. Tp disebabkan org dh arrange xkan nak tolak so kemana kami dibawa.... Kami disini 




Tmpt nie xdek dlm list kami sbb jln dia mmg mencabar tp van nie bwk kami ke sini. Tq...  seronok sgt πŸ€—
Lps zuhur kami teruskan misi ke Taman Sedia... Org ckp kat sana ada mcm2 tp.... Xdek apa pun πŸ€” or kami slh tmpt. Disbbkan jln jem so kami teruskan misi ke pasar malam berinchang.


Muka kami sentiasa happy sbb byk kami borong jagung susu & jagung mutiara. 2jam kami disini sbb pusing byk kali n siap berteduh sbb ujan & sambil2 berteduh pilih baju t-shirt nak pkai sama utk hari ke3. Lama kot pilih smp ujan bhenti lah pening nak pilih yg mana satu.


Nak sgt beli bantal.... tp org lain yg beli... 😞

Hari Ketiga

Last day di Cameron Highlands.  Breakfast & check out.
Tq En Ali..



1st place - Cactus Point


2nd place - Big Red Strawberry Farm




3rd place - Kea Farm (xdek gmbr sbb masing2 sibuk cari barang)

4th place - Cameron Lavendar Garden




dekat Cameron Lavendar sekejap je sbb smp2 sana dh nak tutup.  tp dh disebabkan dh smp masuk jgk wlwpun sekejap.  Entry fee RM10.00 seorg.

7.00pm baru kami turun dr Cameron Highlands.  Berhenti di Tapah sekejap lps tue cont drive smp ke Putrajaya jam 12.00am.  Smp rumah kul 1.00am

Smbg cuti smp New Year πŸ˜ƒ

Happy New Year 2018

Monday, January 28, 2013

Legoland

27 January 2013
kami ke Legoland Malaysia


awal tahun 2012 kami ke USS - Singapore
awal tahun 2013 kami ke Legoland - Malaysia

dua tahun berturut2 ke arah Selatan.... bila nak ke arah Utara plak yer...  

Cerita mengenai Legoland nnt Pn Sue Cerita