nuffnang

Monday, January 28, 2013

Legoland

27 January 2013
kami ke Legoland Malaysia


awal tahun 2012 kami ke USS - Singapore
awal tahun 2013 kami ke Legoland - Malaysia

dua tahun berturut2 ke arah Selatan.... bila nak ke arah Utara plak yer...  

Cerita mengenai Legoland nnt Pn Sue Cerita 

Tuesday, January 1, 2013

Happy New Year's

Happy New Year's

Monday, August 20, 2012

Selamat Hari Raya 2012



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


gambar kami beraya sebagai suami isteri. minta maaf gmbr xterang, tema utk raya thn 2012 colour merah.
raya pertama di PD & KL. dalam pukul 11am bertolak ke KL, petang balik semula ke PD. so dapat beraya sama2 dgn 2 family di raya pertama.


"BERHATI-HATI DI JALAN RAYA"



^^sue zaman^^ 


Saturday, August 11, 2012

Hallo....

salam semua...

wah... dh lama puan sue xupdate blog... n dh lama xsinggah blog teman2 yang lain... masih ada lg ker anda semua. semenjak dah kahwin nie mls nak update apa2, tgk blog sendiri pun dh jarang sekarang. hari nie tiba2 rajin plak nak tgk n update apa yang patut.. :)

rasanya belum terlambat lg puan sue nak ucapkan Selamat Berpuasa semua... n tggl berapa hari lagi kita nak raya kan... so puan sue nak ucapkan Selamat Hari Raya. persiapan raya thn nie puan sue tak lebih2 sgt hanya cikit2 jer... dan thn nie raya dekat PD so rasa mls nak buat apa2. bkn apa terasa hati cikit dgn en suami yg tak boleh nak memahami diri ini. xtau lah raya nnt mcm maner, bkn apa kesian dekat my parent. nnt nak try pujuk en suami just raya pertama dekat kl tp ptg tue jgk balik lah PD still raya pertama kan. ok lah tgglkan perkara tue... nnt lebih2 menangis plak. hope semua happy ok.

raya2 juga puan sue xsettle lg cari topic utk public speaking 26hb nnt. tension plak rasanya. nak cari topic yg senang jer. sape2 ada idea leh lah kongsi dgn puan sue... :)

ok lah klu nak citer panjang2 abis semua kerja kat umah nie xjln plak... nak harapkan en suami emmmm cbuk ngan games dia... itu lah keje en suami di hari minggu.


^^ sue zaman ^^



Sunday, June 17, 2012

2 month

pejam celik pejam celik hari ini cukup 2 bulan puan sue bekerja di Palm Garden Hotel. Mula2 stress jer kerja dekat situ tp xsangka dah 2 bulan puan sue kat situ.  kuat juga semangat puan sue untuk bertahan... itu pun sbb en abg syg paksa klu x dh lama puan sue quit.  dekat situ mmg banyak pengalaman yg boleh puan sue dapat tapi kena byk bersabar dan bertahan lah duk kat situ... xtau lah berapa lama puan sue akan duduk dekat situ.  puan sue akan cari kerja lain juga xkan duduk dekat situ smp bila2... tp klu xdpt kerja lain tpaksa lah bsabar smp dapat kerja lain.  mula2 puan sue bg tempoh smp cukup bln 5 jer, tp nie dh bln 6... hehehehe

dr dulu lagi puan sue xsuka jd secretary tp akhirnya jadi juga... ambil minute lg lah xsuka tp tpaksa juga ambil... so benda yang xsuka terpaksa buat. ikhlas ker semua kerja puan sue buat??? entahlah ada ikhlas ada yg tpaksa so berkat ker gaji yang puan sue dapat.... mudah2ahan berkat lah kan... :)

bila lah puan sue dapat petunjuk ke mana arah puan sue yg sebenar... yg pasti puan sue xnak kerja dekat situ utk selama2nya. bg masa smp habis belajar lah kan myb ada rezeki lain plak ke. susah2 bhenti kerja lah buat   kerja sendiri boleh x en abg syg.....  hehehehehe

hari2 puan sue mgeluh pasal kerja, rasa naik menyampah plak tp nak buat macam maner benda dh xsuka smp bila2 xabis mengeluh... xbaik kan jadi xnak org menyampah puan sue diam jer lah mengeluh dalam hati jer biar hati puan sue jer menyampah janji org sekeliling happy. biarlah diri ini jer tertekan asalkan org lain bahagia. org tanya cakap jer lah  OK JER sedangkan xok...


^^sue zaman^^

Sunday, May 6, 2012

stress

puan sue sgt stress sekarang... bilalah puan sue nak happy dengan kehidupan puan sue... ini bkn masalah rumahtangga yer... nie stress pasal kerja. kerja sekarang tidak sesuai dengan puan sue. puan sue kena cari kerja lain juga... bila nak dapat kerja lain nie... dah xsabar2 nak quit, xhappy ok kerja pun secara terpaksa xdek sifat jujur n ikhlas dlm melaksanakan tugas. xseronok klu kita xhappy jd baik cari kerja yg bersesuai. Ya Allah permudahkan lah perjalanan hambamu ini... kuatkan semangat hambamu ini... 


^^ sue zaman^^

Wednesday, April 25, 2012

kerjaya baru

salam semua. dh lama puan sue xupdate blog kan. ikutkan nak update pasal kahwin tp xjugak update. dh 4 month kahwin rasanya klu nak cerita pun dh basi kot heheheh. xpe lah next time ok klu rajin. puan sue cuma nak update blog nie secara ringkas jer... xsempat lah n sekarang mmg xdek masa nak tgk blog n lawat blogger2 yg lain. knp xsempat nak tgk yer???? xdek apa cuma skrg dh kerja kat tempat baru so mmg xdek masa nak on9 lebih2. kerja sentiasa ada maklumlah duduk dekat department sales & marketing ada masa ker nak on9 nie... check email jer sempat lah tue pun kejap jer... n bila puan xdek kat bilik. mula2 kerja kat tempat nie terasa nak quit mcm xsanggup jer nak teruskan... smp menangis2 lah n kena marah dgn en abg syg.... tp kuatkan juga diri nie utk teruskan lagipun baru seminggu so sabar sabar sabar. hari nie slow talk ngan puan... puan bg nasihat n semangat so tb2 semangat puan sue pun kembali balik... try dulu baru seminggu jgn cepat mgalah bagi masa 2 month klu xblh jgk terpulang lah. so far semgg nie puan suka dengan hasil kerja puan sue so rasanya xdek msalah. belajar slow2 dh tau buat semuanya jd senang. insyallah puan sy akan usaha klu xblh jgk terpaksa lah mgalah yer... hehehehe.  ramai yg bg semangat jgn mudah mgalah smp audrey PR Manager pun xkasih quit... dia nmpk puan sue buat kerja cepat. yes puan sue nie kerja xsuka tangguh2 nnt makin byk so baik settlekan cepat2. harap2 puan sue blh stay dekat sini lama. Ya Allah kuatkan lah semangat hambamu ini...



^^ sue zaman ^^

Thursday, March 15, 2012

Kota Kinabalu, Sabah

salam semua... dh lama xupdate blog kan. kali nie puan sue nak update pasal percutian puan sue ke Sabah. husband ada kerja di sana so puan sue pun myibukkan diri utk ikut. saje nak jalan2 lagipun puan sue xpernah pergi sabah. kami pergi pada 29/2/2012 - 3/3/2012 flight kami pagi so smp2 sabah check in hotel n terus pergi jalan2 di bandar KK. hotel kami betul2 di bandar KK so blh jln kaki jer... pasar filipina, pasar ikan masin, pasar malam kampung air dan macam2 lagi lah. cik abg bawak jln2 supaya senang esoknya puan sue blh jln2 bila cik abg pergi kerja. 

29/2/2012 jalan2 di pasar filipina dan shopping mall berdekatan. malam, makan seafood lah apa lg kan... nak tau kami mkn apa jom tgk pict... 



1/3/2012 puan sue jln2 berseorangan di bandar KK. hanya pergi shopping mall jer xberani nak jln2 sgt sbb tempat org kan... balik hotel tgg cik abg syg lps tue kami keluar lg jln2 di Jesselton Point dan pasar malam kampung air.



2/3/2012 puan sue n cik abg pergi Kundasang. seronok sgt2 bila dpt jln2 tp sekejap jer lah sbb pergi sana pagi n balik ke KK petang. xtidur kat sana pun. kami pergi fish massage, hot spring, memorial war park and kinabalu park.





3/3/2012 pagi2 dh bangun sbb nak pergi pulau manukan. kami pergi sekejap jer sbb kul 12 dh kena check out. so mmg xpuas lah g pulau. abg... nak pergi lagi... hehehehe  seronok sgt2... first time snorkeling suka bila nmpk ikan. kesian cik abg sbb puan sue xlepas2 pegang cik abg. maklumlah takut air... :)





flight kami mlm so lepas check out kami jln2 dulu lah... g mkn2 dl lps tue puan sue pergi saloon cuci n blow rambut dan cik abg plak pergi buat reflexology. selesai jer semua tue kami jln2 ke pasar filipina n pasar ikan masin untuk shopping yang terakhir... :)





dalam perjalanan ke airport kami singgah ke tanjung aru dulu sbb ada masa lagi utk kami lepak2 kat sana





time utk balik... bye bye sabah.
nnt jumpa lagi yer... byk tempat yg xsempat nak pergi... 


^^ sue zaman^^