nuffnang

Thursday, November 24, 2011

Set Katilku...

salam...
bab colour xselesai lg... tp tolak ketepi lah dulu... mls nak fikir. serabut lah...

nak cerita pasal katil comel lah...bilik pengantin kecil so perabot yg nak letak dlm bilik tue mestilah kena kecil jer nnt xmuat plak besar2... so cik sue dh beli satu set perabot untuk bilik pengantin. colour putih yg ditempah khas dr kilang... wah2... bkn main lg tempah2... set katil tue asalnya colour hitam and dark brown tp cik sue nak colour putih... org tue call kilang tanya... akhirnya blh tp biasalah kan kena lah tambah duit... katil murah jer xmahal pun. katil tue nnt kenal tggl dekat umah my parent... sbb bkn duit cik sue pun... hehehehe

cadar and kelambu dh siap beli... dua2 colour gold. mula2 xnak beli kelambu last2 beli juga sbb xtau nak hias bilik tue mcm maner so sangkut jer lah kelambu senang xpyh nak fikir2 dh mcm maner nak hias bilik yg comel itu...

inilah set katil cik sue...




opps... ternampak plak baju nikah... cantik x baju nikah cik sue hehehehe pada mulanya ada masalah pada baju nikah... alhamdullilah akhirnya selesai jgk masalah dgn kepakaran Kak Nur dlm menyelesaikannya.

ok itu lah perabot cik sue colour putih... 


^^sue zaman^^

Tuesday, November 22, 2011

Bertukar...

salam semua...
eh... knp tb2 plak cik sue bertukar.
al kisahnya... baju pengantin perempuan terpaksa ditukar kepada baju lain sbbnya... baju yg cik sue plh besar n xcantik bila dipakai... so tpaksa tukar baju lain. adakah cik sue sudah kurus... hehehehe perasan. tukar kepada baju baru n masih tidak dipakai oleh sesiapa setakat ini. bajunya jarang bhgn atas so fikir2 kena pakai inner nnt takut bising plak my father... klu ikutkan hati xpyh pkai pun xpe... tp kena jaga hati org lain jgk. 

mslhnya sekarang... tema cik sue blue white silver... baju pengantin yg terkini colour grey pink n nmpk seperti lavender... jauh betul rasanya ngan tema yg asal... adakah perlu ditukar semuanya tema @ biarkan sahaja... emmmmm pening dh nie... mcm2 colour ada.

my parent dh beli baju colour hijau turquoise padahal cik sue nak colour biru turquoise. org kedai tue lah buta colour agaknya dh bg contoh colour leh bg colour hijau... so nak wat mcm maner tpaksa terima... my family mmg pakaian mcm2 colour lah... stakat nie ada colour white, blue, green and black for children. agak2 ok x... mcm2 colour... lain dr yg lain... hehehehe (dlm hati sedih sbb xdpt nak bayangkan mcm ner lah rupanya nnt)

so skrg tgh fikir nak tukar @ x alas meja tetamu yg colour white blue... meja pengantin mmg totally kena tukar colour... xsesuai ok baju pink grey meja colour blue... nnt nmpk mcm pelik plak... kek lagi kena tukar colour... ohh tidak mmg dh pening ngan colour... 

Blue White Silver

tukar kepada

Blue White Pink Gold

ok tak?


google image

blue pink ok jgk kan...

Baju Pengantin - pink + grey = Lavender
Meja makan pengantin - white + grey
pelamin - semua white n bunga white + pink
meja makan tetamu - white + blue
Kek - Blue + pink
Centerpieces - bunga white + pink 
Doorgift - silver + blue + gold + pink (mcm2 colour ada hehehehe tue xpe dimaafkan)

apa lg ye... gila colour cik sue nie... mcm2 colour ada


google image


^^sue zaman^^

Thursday, November 17, 2011

D.I.Y - Crepe Paper

salam semua...
smlm cik sue tb2 rajin pulak nak buat sesuatu mengunakan crepe paper. cik sue beli satu jer yg bharga RM0.80 sbb cik sue nak try dl jadi ker x... so smlm cik sue try buat bunga m'gunakan crepe paper hasil tunjuk ajar oleh Kisah Cinta Sang Puteri  so.... hasilnya...




macam maner... jadi x bunga cik sue... ok lah kan... so cik sue nak buat byk2 utk deko. nak deko dimana... nnt kita tgk sama2 yer sbb masih lg fikir dimana cik sue nak letak... :)

ok next blh lah beli crepe paper byk2... dawai xpayah beli lah kot sbb satu paket dh byk yg berharga RM1.00  skrg kena bajet sbb terasa dh xdek duit... hehehehe


^^sue zaman^^  

Monday, November 14, 2011

Milkadeal

selamat petang...
hari nie cik sue beli cupon spa dari milkadeal yg berharga RM29 sahaja... murah kan. nak try best ker x... cik sue pun xpergi2 lagi spa so dh ada harga murah mcm nie apa lg beli jer lah.

jom ramai2 beli blh click disini ok.

cik sue beli 3 cupon... saje beli lebih senang nnt leh ajak kakak @ kawan pergi. dekat danau kota jer.

Nama spa : Jemari Spa and Beauty House
4 Rawatan : 
1. spa rawatan wajah 
2. urut kepala & kulit kepala
3. urut bahu
4. rawatan mata



^^sue zaman^^

Friday, November 11, 2011

11.11.11

salam...
tarikh yg sangat cantik utk diingati... sesiapa yg berkahwin pada tarikh ini cik sue ucapkan selamat pengantin baru. dan sesiapa yg dapat baby congratulation ok.

knp cik sue xpilih tarikh ini utk berkahwin yer... em... sebenarnya xtfikir pun nak pilih tarikh yg cantik2. ramai jgk yg tanya cik sue knp xpilih 11.11.11.... jwpn cik sue xnak lah terlalu awal... biarlah bln terakhir iaitu bln 12 baru cik sue akan menamatkan zaman bujang cik sue... :)

tarikh ini menunjukkan lagi 30 hari lagi cik sue akan berkahwin... dh xlama tue... 
cik sue akan bernikah pada 10.12.11di Masjid Saidina Hamzah, KL
dan akan bersanding pada 11.12.11 di Dewan Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis Fasa 2, KL
tgk tarikh cik sue... cam menarik jgk kan... hehehe...


^^sue zaman^^ 

Tuesday, November 8, 2011

Pre Wedding

Salam semua... 
tggl beberapa hari sahaja nak kahwin... apa lagi xsettle yer... makin dekat makin byk plak benda yg xsiap. tp pre wedding dh siap... so blh lah buat bunting. smlm baru emailkan gmbr. gmbr pre wedding dr my OP sendiri D' Sun Impian. ok jom layan gambar kami... :)

Lokasi : 3 lokasi di Putrajaya (Taman, Tasik and Alamanda garden)
Tarikh : 29 Okt 2011











yg last nie bkn gmbr pre wedding, saje candid... tgh tgk sunglasses maner yg nak beli... tp tgk jer lain kali baru beli.


masih menunggu gmbr pre wedding dari Fauzan Lazi. bila lah nak dpt....


^^sue zaman^^

Thursday, November 3, 2011

Handbouquet

Akhirnya... settle jgk part handbouquet nie. pg td dh confirmkan dgn intan... dia ckp utk tarikh cik sue still available lg... cuma sue akan dapat awal bln dec sbb dlm bln nie byk sgt tempahan... ok xpe janji smp sebelum tarikh cik sue nak guna...

seronok sgt2 akhirnya dpt juga handbouquet intan buat... cantik sgt2, suka tgk intan pgg masa wedding beliau. klu nak tau mcm maner rupanya blh lah melawat blog beliau... intan ...bg yg xtau lah tp mesti ramai dh kenal intan kan beliau sgt dikenali oleh b2b kerana apa yg intan buat sgt lah kreatif... 

*
*
*
*

sekarang misi cik sue adalah memotong ukiran ini...



baru siap 2 set jer... dekat maner cik sue nak tampal nie? adalah... tunggu... hehehehe
design nie cik sue copy dari internet jer... tulisan tue cik sue guna photoscape.



^^sue zaman^^

Wednesday, November 2, 2011

39 Days

Sekarang dh bulan november... 2 nov. rasa mcm xcukup masa jer nak settlekan semua benda... 
apa lg yg xsiap?

1. doorgift mmg xsentuh apa pun lg... semua barang dh ada cuma isinya jer yg xdek... n myb ada yg dirancang lain jadinya... hehehe

2. fitting baju belum lg... baju nikah xambil lg klu ikutkan bln nie lah nak fitting n ambil terus tp bila nak g??? baju sanding pun x fitting lg n xcall pun bila nak fitting. baju bertandang pun belum fitting lg... nak kena g PD. bila masa plak nak g sana... hari minggu ada class... time xdek class nak wat benda lain plak... 

3. make up... xcall pun bgtau dekat maner nak make up... kat bilik dewan @ dirumah sahaja... make up nikah pun xtau cam ner n xtau sape yg make up kan, kak nur xbgtau pun sape orgnya... harap2 ok. sanding cik sue xsure itu semua diuruskan oleh pihak lelaki malas nak fikir yg sana... hehehehe

4. dj and pa system... xpernah jumpa lagi n insyallah dia bgtau nak jumpa hari ahad nie pada hari raya haji. harap2 jadi jumpa... dh xdek masa dah nie... 

5. kasut nikah still xbeli2 lagi... uwaaaaa bila nak beli nie... ada yg pkai kasut sesuka hati, baru lain dr yg lain terus. xmau xmau... nak beli juga... cik sue dh bkenan jenama sembonia tp xsure nak yg maner n colour tue sesuai ker x... :(

6. senarai tetamu... nie pun menjadi mslh kpd cik sue... xtau cam ner nak listkan nama tetamu yg bakal dpt card... cik sue xleh nak bg dekat semua sbb card limit hanya ada 500pcs sahaja. 

7. bunting... belum settle lg... sbb baru photoshoot pre wedding n still xdpt copy from OP. harap2 sempat siap... sekejap jer kan nak wat bunting tue...  nnt dh siap mesti ada masalah sbb cam ner plak nak gantung nnt... emmmm

8. hand bouquet ... for nikah... still xsure lg intan dpt buat ker x... smp skrg xdpt feedback intan... 

apa lg yer... cik sue dh lupa @ terlepas pandang


^^sue zaman^^

Tuesday, November 1, 2011

N E W

salam semua... nmpk ada perbezaan x blog cik sue... :) cik sue tukar header lamer kpd header baru...

sebelum 


ini lah rupa blog cik sue tp sekarang sudah berubah kepada...


yang ini... so mcm maner ok x? ok lah kan... dlm byk2 gmbr yg nie cik sue pilih... knp? sbb telah diedit oleh my OP D' Sun Impian so cik sue xpyh edit dh just copy n paste jer... hehehehe lain-lain gambar blh click disini ok. 


" M E N U J U  D E S T I N A S I  C I N T A "


masih menanti dengan penuh sabar copy original dari dua2 photographer... nak tgk semua gmbr yg diambil nnt leh upload dlm blog...



^^ sue zaman^^