nuffnang

Tuesday, November 30, 2010

3 Hari Lagi

Tinggal 3 hari jer lagi nak menjelang majlis pertunanganku... hehehe jd xmenentu kejap xtau knp... fikir2kan blik betul jgk ckp isk 2 3 hari nie aku asyik xsihat jer knp???? takut???? em... xtau lah nak jwb apa byk sgt fikir... mgkn takut kot.... hehehehe

semuanya setakat nie dh siap.... hantaran cuma tggl nak letak isinya jer... sirih junjung pg sab2 baru dpt n cupcakes xtau lah jumaat or sab2 sbb akak ipar jer yg wat kan... so bhgn hantaran tue xdek mslh lah semua dkira settle...

makanan utk majlis nnt pun dh settle... pa dh order kan utk 120 org... harap2 cukup lah... nak wat simple tp order 120 org cam ner tue... hehehehe kira sikit jer lah tue...

lps tue order 1 canopy letak di depan umah... nnt semua mkn dlm umah xmuat plak... n nnt mkn xselesa kena duk rapat2... keselesaan tetamu amat diutamakan...

invitation card wat sendiri mgg lepas... hari nie baru emailkan kat kwn2 yg terpilih jer... bkn emailkan kepada semua... gatal nak wat n saje suka2 apasalahnya... bkn slalu dpt wat cam nie...


pelamin plak wat sendiri jer... simple janji ada lah ruang utk bakal mak mertua sarungkan cincin... hehehehe nak gak pelamin kecik comel sbb semua tue kenangan apa... betul x...

baju tunang simple jer sbb nnt leh pkai blik... hehehehe

photoshoot mintak tlg ngan mirfat... wlwpun dier xterer tp xpe lah utk majlis kecik2 cam nie janji ada gmbr kenangan... bkn free tp byr ok... xmahal murah jer... hasilnya nnt kite saksikan...

makeup plak oleh haizun adk akak ipar... kebetulan dier amik bidang tue so mintak lah tlg n dpt harga murah.... hehehhe tq... nak tgk hasilnya tgg lps majlis nnt...

em... lg apa yek.... gmbr2 semua
tgg lps 4 december 2010
hari bsejarah buat diriku...



Thursday, November 18, 2010

demam

musim demam... ari nie aku n kak na g klinik... sama2 demam... kak la pun demam jgk smp xleh nak bgn smlm lps mkn ubat terus tdo... nie aku plak yg kena... aku paling xsuka g klinik sbb xsuka mkn ubat... tp tpaksa jgk g klu x nnt btambah teruk plak dh lah skrg nie demam pelik2 bkn biasa2...

makin mahal plak ubat skrg... aku abis rm55... ubat antibiotik n demam besar betul... yg kecik pun aku ssh nak telan nie kan yg besar... smp aku tumbuk ubat tue.. hehehehehe last2 muntah blik xthn ngan pahit dier... layo betullah masa tue... xdek ker ubat cair kan senang aku nak telan mesti xssh aku mkn ubat...

tgh2 xsihat nie tb2 rasa sedih sgt... em... mcm2 hal... klu dfikirkan sgt sakit kepala... dh lah doktor ckp aku punyer tekanan darah rendah... asyik pening jer... doktor suh g cek mata mgkn ada kena mgena ngan aku slalu pening... myb kena pkai cermin mata... alah... xnak pakai xsuka... nnt2 lah aku g cek mata... cek ngan abg jer sdh klu kena pkai apa lg abg deen sponser lah... hehehehe... harap2 xlah aku xsuka pkai cermin mata ganggu lah xselesa nnt...

dpt mc 1 hari jer... tp nie cam dh rasa teruk blik jer... selesema makin mjadi2 plak nie... slmt xbatuk cuma sakit tekak jer... myb sok kena mc lg nie.... yan sue mc esok yer... agak2 kul 9.30 sue xsmp ofis lg maknanya sue mc yer...

ok jaga diri baik2... skrg musim ramai yg demam...

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha


Selamat Hari Raya Haji kepada semua...

Monday, November 15, 2010

Hantaran

Lastly aku tempah jer hantaran kat kedai. Hari sabtu nie baru pergi amik so xdek pic lg lah yg blh diupload. Aku kat kedai tue hampir 2hour jgk lah memilih barang2 tue semua... cam2 aku nak smp pening pekerja tue nak layan kerenah aku... bkn sorg jer tp dua org melayan aku... hehehehe... tq yer... mula2 ckp nak simple tp semua benda nak letak... last2 aku pun dh naik pening n dh penat aku serahkan jer kat dua org tue yg penting kaler n barang2 tue aku dh siap pilih... bunga n lain2 dorg yg uruskan... hasilnya aku akan tgk ari sab2 nnt... harap2 cantik lah... xcantik sgt pun xpe lah bkn utk aku pun utk bg pihak lelaki je... hehehe... jahatnya....

Hantaran klu ikutkan dh settle lah... cuma sirih junjung jer kemudian baru wat sbb xleh wat awal2 nnt layu xcantik... barang2 yg nak diisi dlm hantaran pun cuma nak beli coklat n buah jer... yg lain semua dh settle... so psl hantaran aku xpyh nak fikirkan sgt dh... kira settle....

exam

Akhirnya... selesai jgk exam kaunseling industri... entah apa2 aku jawab selama 2hour tue... panjang xpayah ckp lah cam teror jer tp isi dlmnya lebih kurang sama jer... harap2 Dr Hamdan baik hati bg lah markah lbh cikit atas kepenatan student dier nie menulis dgn panjang skali hehehehe....


dua dh settle tggl 1 jer lg paper asas kaedah penyelidikan... aduh.... yg nie mmg aku 0 xfhm apa benda pun... slmt lah jadual exam dier lmbt lg... ada lah masa utk aku study lebih cikit utk subjek nie... subjek nie aku memerlukan ptolongan drpd kawanku ina... dier teror subjek nie... nnt kite wat study group k... tlg ajar kawanmu yg mmg slow subjek nie yer... hehehehehe...

apa2 pun harap2 semua subjek dpt keputusan yg bagus... gud luck... :D



Wednesday, November 10, 2010

For The Rest Of My Life


I praise Allah for sending me you my love
You’ve found your home and sail with me
And I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart

I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For opening my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I asked Allah to bless all we do
You’re my wife and my friend and my strength
And I pray we’re together in Jannah

All I know I found myself
I feel so strong
Yes every thing was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

Now that you’re here
In front of me
I strongly feel love
And I have no doubt
I’m singing it loud
That I will love you eternally

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

Melaka Nov2010


5 & 6 Nov 2010 pergi ke bandar bsejarah Melaka...
thn nie dh dua kali pergi sana... kali nie pergi dgn geng2 akak plak...

tp xbest sgt sbb sume planxmjadi...
aku xfrust sgt sbb dh g hari tue... akak aku jer lah frust xdpt nak shopping.

xdpt shopping ada gmbr pun jd lah...





Thursday, November 4, 2010

Final Exam

dh xlama nak final... study pun entah apa2... ikut mood

9/11 - sistem teknologi pengajaran
13/11 - kaunseling industri
26/11 - asas kaedah penyelidikan

aduh... cam ner nak jwb nie... harap2 ok lah nnt
asas kaedah pyelidikan yg plg risau... lg 2 tue insyallah blh.


cantik jer buku nie tersusun... nmpk sgt aku xbukak n xstudy...
xleh jd nie kena study gak... nnt nyesal xleh jwb baru padan muka aku...

time 2 study... n time 2.... hehehehe





Monday, November 1, 2010

Memikirkan Persiapan


ada masa lg sbln jer nak selesai kan sgala2nya... em...
baju jer dh beli... very simple... suke simple2 nie nnt leh pkai blik
rugi beli skali pkai skali... :) (gaya org kedekut... hehehehe)

bln nie leh dikatakan bz gak lah...
nak final exam lg...
nak wat persiapan lg...
tp wat simple n kecil-kecilan jer... jemput org tertentu jer...

pening gak memikirkan psl hantaran....
nak wat sendiri.... @ tempah kat kedai jer...
smlm dh g kedai perkahwinan... cantik gak design hantaran.. emmmm rasa cam nak tempah jer
tp rasa cam nak wat sdiri... mana satu nie...
takut gak nak tempah almaklumlah tuan badan nie cerewet ckit... nnt xbkenan mula lah wat perangai... hehehehe... klu wat sdiri xpe klu xcantik puas hati n mare diri sdiri jer...

suka tgk design hantaran nie... cantik n simple...


byk idea nak wat hantaran tp tue lah entah mjadi ker x...
cam2 nak wat... nnt last2 suh org jgk yg wat... :D


:D


family ku n.... family si dia lah sape lg :D