nuffnang

Friday, August 26, 2011

Yippeee...

salam semua
Hari nie last cik sue bekerja lepas tue bercuti selama seminggu.
mesti ada yg dah cuti hari nie kan... so sesiapa yg balik kampung memandu berhati2 ok

cik sue ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI  kepada semua
dan juga selamat bercuti


dan juga cik sue nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada en tunang :)


^^sue zaman^^

Tuesday, August 23, 2011

Apa yang menarik?

salam semua...
cik sue xabis2 lg dgn doorgift jar. padahal kahwin lmbt lg byk lagi masa utk buat doorgift nie. tp disebabkan cik sue suka tgk gmbr2 doorgift jar yang cantik2 jadi cik sue akan fikir jer psl ini. 

plan cik sue mula2nya nak isi coklat di dalam jar yg comel tue... tp mcm nak tukar isi benda lain plak... emmm banyak sebenarnya yg blh diisi tp tgk pada bentuk jar n besar jar itu lah. dan juga terpulang kpd individu itu sendiri nak isi apa.

jom kite tgk contoh gmbr... mane tau dpt idea nak isi apa...

1

2

3


nmpk simple jer kan... tp still comel. cik sue nak isi coklat mcm gmbr no 3 tue lah mula2 nya... tp xtau lg jd ker x...


pict from Marshmallow Jar

ini marshmallow... pun cantik juga. idea nak isi marshmallow nie kakak ipar cik sue yg bagi dier ckp isi ini pun cantik. bentuk dia pun comel2 jer. emmm idea yg blh diterima disebabkan jumpe pict nie. jar jer bentuk lain tp still cantik jgk klu isi dlm bentuk jar hexagonal kan kan kan.... :) n lgpun kakak ipar tau dekat maner nak order n dia ckp sedap... hari raya nnt dia bawak utk cik sue rasa... emmmm nyum nyum

n lg satu idea dr kakak ipar ialah isi acar buah my mum buat... sbb my mum buat mmg sedap tp idea itu ditolak oleh my mum. knp??? my mum ckp nnt jar tue berminyak xsesuai... sebenarnya cantik jgk klu isi acar buah... sesiapa yg nak wat sila lah nnt linkkan lah pict dekat cik sue yer... nak tgk... :)

banyak lagi kite boleh isi... cik sue suka makan biskut pusat... korang tau x biskut pusat tue apa??? xkan xtau plak kan... yg xtau meh cini cik sue tunjukkan gmbr...


pict from google

ha.... ini lah dier biskut pusat... klu isi biskut nie dlm jar pun cantik... sesiapa yg kahwin dlm musim raya leh juga isi biskut raya dlm jar... itu pun ok juga. gula-gula jeli pun ok juga. banyak benda yg blh di isi sebenarnya tp masing2 kena pandai lah cari utk jdkan jar anda nmpk cantik... cantik didalam cantik diluar... hehehehe dan yang paling penting adalah budget anda berapa anda sanggup keluarkan $$$$. semua bergantung pada budget. 

dan akhir sekali jgn lupa... bila dah ada jar n dah ada isinya... decorate jar tue pun kena wat jgk bg cantikkan lagi jar kita... biar nmpk menarik n cute. decorate cik sue nnt simple jer seperti pict2 diatas td. myb ada perubahan cikit jer tue pun klu cik sue rajin nak buat... almaklumlah cik sue nie maner ada masa nak wat semua tue sbb time2 tue bz dgn study. nak tgk hasil cik sue  kena lah tunggu.... lg beberapa bulan yer hehehehe... ok lah setakat ini sahaja... cik sue nak cau cin cau... :)

opps lupe plak kepada kisahaku harap ini dpt membantu u dptkan idea nak letak isi apa di dalam jar. n klu u ada idea yg lebih menarik leh lah share2 ngan i... klu ada apa2 just comment me here or fb also can. n i want to say sorry again bcoz cannot buy for u. :( sorry dear. 



^^sue zaman^^ 



Monday, August 22, 2011

:: Shopping Part 3 ::

hehehehe shopping lagi... perempuan xsah klu xshopping.
cik sue bkn shopping raya tp shopping barang hantaran kahwin lah apa lg.  smlm dlm kul 11 pg cik sue n en tunang smp sogo jln dh jem tp ktorg park dekat maju junction jer mls nak park kat sogo sbb mesti penuh n mls nak meredah jem lama2... dh elok2 depan maju junction xjem sgt apa lg terus masuk parking lah.

semalam cik sue shopping 2 barang hantaran jer iaitu perfume and jam tangan. perfume cik sue beli yang couple set jer jimat cikit... pusing2 mencari perfume... nak yg tue nak yg nie tp masing2 kedekut nak kuar duit beli yg mahal2... hehehehe last2 amik lah couple set jer senang. cik sue beli jenama apa?



pict from google

nampak jenamanya.... :) tue lah jenamanya... setiap set men n women ada 2perfume. satu baunya lembut n satu lagi bau dia keras cikit... nak tau pricenya sila lah bkunjung ke sogo :)

jam tangan cik sue beli dekat kedai jam dlm sogo jgk... sementara nak tgg perfume dibungkus yg baru cik sue n en tunang g tgk2 jam. mula2 cik sue x plan pun nak beli last2 en tunang nak beli so beli jer lah... byk jgk ktorg try... cina tue melayan jer lah... cik sue ckp dekat en tunang klu kite xbeli mesti cina nie mare sbb penat dier kuarkan semua jam tue last2 xbeli... hehehehe tapi cik sue n en tunang beli jgk akhirnya. jenama apa???


pict from google

itu lah jenamanya... tp bkn bentuk mcm tue yer... jam tangan cik sue lagi mahal dr en tunang hehehehe mestilah kan puan kena mahal xleh murah2... ok selesai sudah 2 barang hantaran. next nak beli apa plak yek... tunggu ada sale lg lah baru beli. 



^^sue zaman^^

TGIF

salam semua. sudah 22hari umat islam berpuasa. tinggal beberapa hari sahaja lagi nak menyambut Hari Raya Aidilfitri. mesti semua tgh seronok nak menyambutnya kan... masing2 dh beli baju raya... kuih raya n mcm2 raya lah. tahun nie cik sue xmenyambut dgn penuh meriah sgt sbb byk nak pakai duit utk kahwin... so berkorban lah cikit utk thn nie... tp still ada baju raya 2 pasang lg ok... hehehehe ada sepasang lagi xsempat nak tempah. tempah utk raya haji lah plak nnt...

cik sue nak citer cikit klu ikutkan pada hari sabtu cik sue n member2 kolej berbuka bersama2 di tgif tp ditunda kepada hari ahad iaitu smlm. nie gmbr ktorg semua...




ada dua org lg khai n tunang nya xsempat nak bergambar sbb dorg dh balik dl. thn nie xmeriah sgt sbb ramai yg xdpt join.


^^sue zaman^^

Friday, August 19, 2011

Doorgift - jar


 16 august 2011 cik sue pergi sekali lagi ke Quality Pack Sdn Bhd. Kali nie cik sue dtg bkn hanya utk tgk2 tapi terus beli 504pcs jar bentuk hexagonal. kenapa 504pcs bkn 500 jer... sebabnya dlm 1 kotak ada 24pcs n cik sue beli 21kotak jadi 24x21=504pcs so lebih 4pcs... xpe lah lebih 4 jer xbyk pun

 

 nie lah semua 21 kotak. selamat kotak kecik jer... ye lah saiz jar pun kecik molek... muat2 letak dlm kete. terima kasih kepada saiful kerana membantu cik sue mgangkat semua kotak nie letak di dalam kereta cik sue.


nie lah dalam nya... tersusun kemas n selamat xpecah maklumlah cik sue nie drive ganas cikit :) comel x jar cik sue... jar dh beli tggl nak fikir letak apa jer di dalamnya... byk sgt plan kejap nak letak nie kejap nak letak tue... nie semua gara2 ada 3 kepala yg mempunyai idea berbeza2... nak tau apa isinya... tungguuuuuu


^^sue zaman^^

Berbuka Puasa

salam semua...
tahun nie berapa kali cik sue berbuka dengan en tunang... first dengan family cik sue... nie first time en tunang berbuka puasa degan my family... bakal menantukan so ajak lah berbuka bersama.

second dengan akak n abang en tunang time nuzul Al-Quran.... plan asal nak berbuka berdua tp tb2 ada pgaduhan antara kami... hehehehe so last2 minit en tunang ajak berbuka di rumah akak dier di ampang.... ikutkan xnak pergi tp my mum suruh pergi jugak.... konon2 nak merajuk lah... :)

esok kali ketiga kami akan berbuka bersama... tp bkn berdua tau dengan member2 kolej kami dulu.... dh menjadi kebiasaan setiap thn mesti berbuka bersama dengan member kolej. kali nie kami semua akan berbuka di tgif wangsa walk sahaja....  klu ada gambar nnt cik sue upload... sbb dgn dak2 nie cik sue mls cikit nak bergambar... n rasanya ramai yg xdpt join...

ok next nak berbuka dimana plak... n dengan sape plak kali nie.... rasanya cam thn nie cik sue n en tunang xberbuka berdua kot... thn nie kami berbuka sebagai tunang thn depan leh berbuka hari2 sbb dh jadi suami isteri... hehehehe tp rasanya mkn kat luar jer lah kot xpun beli kat bazaar... sbb cik sue xpandai masak...  :)


^^sue zaman^^

Friday, August 12, 2011

Jar

Selamat mlm semua
wah... rajin plak cik sue nak update blog kan.... hehehehe dh ada citer so rajin lah update tue pun ada yg t'tggl tgk lah nnt2 baru citer.... skrg cik sue nak citer psl jar yg cik sue beli dekat Quality Pack semalam
nie lah 3 bentuk jar cik sue beli.... skrg msh lg dlm pbincangan nak beli yang maner.... esok b'buka puasa 1 family so esok baru tau yg ner 1 nak beli n nak citer cikit sok en tunang akan b'buka puasa ngan family cik sue... hehehehe nie first time dier b'buka puasa sama2...

mana satu korg nak.... cewahhhh cam lah jar nie nak bg kat semua tetamu nnt... plan nya mmg nak bg dekat semua tetamu ttp cam dh tukar plan plak... jar nie hanya akan diberi kpd tetamu tertentu jer... sape org nya... adalah... :)



^^sue zaman^^


Photoshoot

salam semua....
sudah 12 hari umat islam berpuasa... ada sape2 ponteng puasa???? elakan dari ponteng yer kecuali klu ada sebab2 tertentu yg tak dapat dielakkan.

selepas raya.... cik sue ada 2 photoshoot
1. cik sue dpt free... menang contest dan tema dh ditentukan iaitu tema casual dan diadakan dibandar KL sahaja tp xsure lg kat belah maner. wlwpun dh ada tema still xdek baju nak pakai... kena beli baju baru lah kan... hehehehehe nak beli baju apa yek.... 

2. photographer my wedding sponsor utk pre wed.... 
smp skrg still xtau nak wat tema apa... location kat maner... emmmm cam ner nie xdek idea lah.... ada sape2 yg leh bg idea x.... klu leh location dlm KL n Selangor jer... xmau jauh2...


^^sue zaman^^

Thursday, August 11, 2011

Quality Pack^^

hai semua....
akhirnya cik sue jumpe juga kedai quality pack yang menjual pelbagai botol...
pg td cik sue cari kedai tue n selamat jumpa tp sesat juga lah.... cik sue beli 3 sample jar. saiz n betuk yg b'beza sbb nak tunjuk dekat mak n kakak ipar dl yg maner diorg nak.

nnt dh confirm baru order byk maner.... harga plg mahal pun RM1 jer.
next week baru citer psl nie balik sbb xtau nak citer apa... citer jumpe kedai quality pack jer.... kebetulan ada kerja dekat puchong so dh alang2 dekat g lah carikan.... minggu depan leh lah beli klu dh wat keputusan.

to kina tq coz bg info ttg quality pack n direction cam ner nak ke sana

^^sue zaman^^

Wednesday, August 10, 2011

result sem 3

Alhamdullilah...
semua subjek utk sem 3 nie lulus.... wlwpun xcemerlang sgt tp still lulus...
bkn lulus cukup2 makan yer... tp lulus dgn sederhana... eh apa nie ada sederhana plak... :)

 congrat kepada semua kawan2 yg dpt result dgn cemerlang skali.... i jeles u.... :)

bcuti panjang dan akan kembali selepas raya utk bperang dgn assgmnt... :) next sem subjek blh dikatakan ssh lah jgk... harap2 cik sue blh buat.... payah cam maner pun ttp leh buatkan... 


^^sue zaman^^

Wednesday, August 3, 2011

Exam 3/8/2011

Akhirnya... selesai sudah final exam utk sem kali ini.
so cuti panjang lah... lps raya baru start balik sem baru
skrg utk enjoy... enjoy xtgk buku n xtension ngan assgmnt

skrg fokus pada kerja n kahwin plak... :)
sok dh mula kerja... rasa cam mls jer nak g kerja dh lah kena g Puchong.... mlsnya lebih baik duk ofis jer... leh x cik sue xmau pergi... dh lah pendatang asing mesti bau dorg busuk... ohhhh tak sanggup rasanya nak hadapi esok.... korg2 yg dtg pls pakai perfume bg wangi2 dl yer.... :)


^^sue zaman^^





Tuesday, August 2, 2011

Exam 2/8/2011

Alhamdullilah
selesai juga exam utk hari ini... 1 jer lg paper utk esok
harap2 semuanya berjalan dengan lancar.
time nie cik sue xstudy apa2 pun lg... jap2 lg lah biar ada mood baru leh study.
nnt dh abis exam baru cik sue nak cerita apa yg cik sue buat pada minggu lepas, itu pun klu sempat sbb cik sue bz ngan program pemutihan 6P plak lepas ini. cik sue kena jaga area Puchong... jauh k so mesti penat 
 


^^sue zaman^^



Monday, August 1, 2011

Ramadhan

Salam Ramadhan semua
semoga Ramadhan thn ini memberi seribu keberkatan dan keredhaan


^^sue zaman^^