nuffnang

Monday, October 31, 2011

M A L U

hai... tb2 cik sue jadi malu... knp? sbb Fauzan dh upload gmbr pre wedding pada hari sabtu hari tue... cik sue seperti org xpandai berposing... hehehehe tp xpe lah janji orang dlm gmbr tue tetap cantik n comel. tb2 perasan :)

nnt cik sue upload gmbr nya yer... mls nak download dr fb beliau tgg beliau bg copy dekat cik sue ok.
tp sape2 yg nak tgk juga... tue pun klu ada... blh click link Fauzan 

Pre Wedding cik sue dilakukan pada 29hb Okt. dlm 1 hari ada 2 sesi photoshoot. pg dengan Fauzan di area Pavilion dan sesi kedua dibuat dlm pukul 2 lbh di Putrajaya dengan my OP sendiri iaitu D Sun Impian.  cik sue n en tunang memakai pakaian yg sama utk dua sesi itu... kami xtau nak pkai baju apa, mls nak fikir dh n mls nak beli... kira jimat lah pkai satu baju jer xpyh tukar2... cuma suasana jer berbeza n myb gmbr juga berbeza kerana diambil oleh dua photographer. 


^^sue zaman^^

Diy and Shopping

salam semua...
Hari nie cik sue free sgt2... knp? adalah... xleh bgtau rahsia kerajaan hehehehe

ok nak citer cikit sekarang cik sue dh dpt idea utk DIY centerpieces tp bkn sepenuhnya idea dtg dr cik sue tetapi dibantu oleh my frenz Mayo from Philippines. harap2 cantik lah tp mmg simple jer... bahan2 yg cik sue guna adalah.... 


Botol Monavie... hehehe botol mahal tue. jimat sbb xperlu beli botol... besar kan botolnya tp cik sue rasa still sesuai kan... mslhnya xpasti botol nie cukup ker x 30pcs sbb skrg baru ada dalam 15pcs jer. klu xcukup kena cari botol lain lah jwbnya... cik sue juga guna kertas colour brown, doily paper and ribbon. DIY nie bkn dibuat oleh cik sue, Mayo yang akan tolong buatkan... cik sue serahkan tanggungjawab nie kepada beliau... cik sue xdek masa nak buat sbb byk lg benda lain yg perlu cik sue settlekan.

*
*
*

23hb okt cik sue n en tunang shopping barang hantaran di Pavilion... tp hanya barang cik sue jer beli barang en tunang xbeli sbb kasut en tunang minat hanya tggl satu tue jer so xbeli lah... maner leh kasut satu tue mesti dh ramai yg try kan nnt xelok k. so hanya beli kasut n handbag cik sue jer. pusing2 lah mencari barang cik sue... bkn pusing2 xjumpe tp banyak sgt yg cik sue berkenan dihati maklumlah puan kan mmg gila shopping klu duit banyak mmg cik sue dh beli semuanya sekali... hehehehe

jenama apa cik sue beli... alah biasa2 jer bkn jenama mewah2 sgt cukup lah ikut kemampuan kan... jenamanya mesti lah jenama yg cik sue mmg suka dr dulu iaitu carlorino. cik sue bkn beli dekat butik dia tp beli dekat parkson jer sbb cik sue ada bonuslink so leh tambah point kan... and ktorg dpt voucher RM20



voucher nie cik sue nak sebenarnya sbb boleh beli kasut nikah dekat parkson... tp en tunang xbg dia nak voucher nie sbb leh beli barang dia plak... em... tp last voucher nie 30hb so mesti en tunang xgunanya sbb 29hb xsempat singgah tgk barang busy pasal lain... 30hb cik sue ada class and en tunang pun xkuar kot... so voucher tue dibiarkan mcm tue jer lah... cam rugi plak RM20 tue wlwpun cikit tp amat bermakna :)


^^sue zaman^^

Thursday, October 27, 2011

Bedroom

hai... hari nie cik sue nak cerita sikit pasal bedroom...
bedroom cik sue xbesar pun kecil jer... ambil bilik tengah, bilik cik sue sekarang xblh sbb nya byk sgt harta pusaka dlm bilik tue... sebenarnya mls nak alih n kemas. bilik dh siap cat semuanya colour putih je... mls nak buat colour lain. 



lampu baru pasang... konon2 nnt romantik lah bila tdo... hehehehe lampu tue pa belikan emmm colour merah plak tue.

ok cat sudah... so boleh lah beli perabot plak... insyallah nak beli colour putih jgk tp xtau lah tb2 nak colour lain plak... 


bagus x cik sue... perabot xbeli lg tp cadar dah beli :) ikutkan xdek dlm plan nak beli cadar cuma nak tgk2 jer dulu... mula2 pergi tgk dekat jakel... aduh... mahal lah plak cik sue mls nak beli mhl2 murah2 je sudah n nak simple jer... elok jer cik sue g semua house jln2 tgk kedai sin yin n yen riben ternmpk plak kedai K.L Fancy Bridal Fabrics. masuk tgk n org tue pandai plak melayan cik sue... kena dgn layanan cik sue pun jd mudah utk keluarkan duit beli cadar tue... dia pun sanggup buka semua cadar yg cik sue nak tgk so kira ok lah layanannya ikut pelanggan kan... bgtau berapa harga kita nak nnt dia tunjuk mane satu cadar harga yg kita minta. cik sue blh cakap ada x cadar yg harga bawah RM100... hehehe org tue senyum n cakap maner ada... kedekut betul cik sue kan... dh tau mmg xdek saje jer tanya mane tau kot2 ada ker kan... smp rumah cik sue xbukak pun  biar dibungkus mcm tue jer smp masa nnt baru bukak... 



^^sue zaman^^

Monday, October 24, 2011

Next shop

next shop cik sue terjah adalah di semua house. kedai Sin Yin dan Yen Riben. ok xdek apa sgt pun cik sue beli... hanya dpt penat jer... hehehehe xtau knp mcm xdek yg menarik perhatian cik sue seperti kedai krismaya... mungkin 2 kedai nie terlalu padat n kurang selesa utk memilih n melihat barang2 dgn teliti. cik sue nak cari lg 100 pcs bunga telur tp xdek yg menarik perhatian n susah nak tgk sbb byk dlm box jer... tp ada kejahatan di dlm diri cik sue bila berada di 2 kedai ini iaitu arahan jgn buka... tp cik sue buka jgk... arahan tdk blh tgkp gmbr... cik sue tgkp jgk tp guna phone jer lah karang kena tgkp plak bila gn camera...  hehehe tp cik sue xmencuri yer... :) 



pict copy from Kita Hampir Ke Situ

cik sue pinjam gmbr anda yer Kita Hampir Ke Situ... jgn marah...
tau psl kedai nie pun dari blognya... tp sayang cik sue xjumpe kedai lg 1 sayang you... where are u??? cik sue xjumpe @ xpandai nak cari kedai tue... :) xpe lah myb next time cik sue g cari lg... klu xslh kedai sayang you nie ada 1 lg cawangan di carrefour wangsa maju kan... betul x??? 



^^sue zaman^^

Friday, October 21, 2011

Krismaya

Krismaya... adalah sebuah pusat sehenti aksesori perkahwinan dan hiasan dalaman... 
 krismaya ada buat sale... apa lagi cik sue xlepas kan peluang utk pergi sendiri dan melihat apa yg menarik di sana... tp sekarang dh xdek sale yer...  



cik sue beli xbanyak sgt hanya beli bunga telur, sarung utk isi gula2, bekas hantaran, bunga dan juga ribbon. berbaloi2 rasanya kot sbb ikutkan harga utk total semua adalah RM600 lebih tp cik sue hanya byr RM300 lebih sahaja... ok cik sue puas hati... sbbnya mmg banyak cik sue ambil n pakai ambil jer xfikir berapa lah kena bayar dah lah time tue bawa duit cikit jer... selamat cukup.

cik sue cuba cari barang murah2 jer maklumlah bajet dh xcukup... :) so kena berjimat cermat.... banyak lg nak kena bayar so cik sue beli yg simple2 jer... ok lah tue kan.

terima kasih pada cik suriati kerana sudi menemani cik sue pada hari tue... dia juga lah tlg plhkan utk cik sue... n dia juga lah yg akan buat hantaran cik sue. buat simple2 jer.

nie address krismaya sesiapa yg ingin pergi melihat sendiri sila kan... 

Krismaya Art & Crafts
No. 2, Jalan Wangsa Niaga,
Wangsa Biz Avenue,
Off Jalan 34/26, Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur,
Malaysia
Tel: 03-4143 6253 / 03-4149 4961


^^ sue zaman^^

Wednesday, October 19, 2011

Penghujung Cintaku

Hari ini cukup indah... hehehehe en tunang pujuk dgn sebuah lagu Penghujung Cintaku. 


Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu


i luv u abg... mmuuaahh...



^^sue zaman^^

Monday, October 17, 2011

Kenduri Kahwin - Putrajaya

Salam...
Selamat hari Isnin semua... n Selamat Bekerja lah juga kan... korang semua rajin x hari nie... cik sue malas sgt2, xtau knp sekarang mood kerja dh hilang rasa mls sgt2 nak kerja... myb dh bosan kerja kat tempat sekarang kot.  tp apa2 pun kerja tetap kena kerja juga kan... klu x kerja xdek duit plak nnt... 

hari sabtu hari tue cik sue xdek class so berpeluang lah m'hadiri majlis anak sepupu cik sue di Putrajaya. wah... muda2 lagi dh kahwin. xpe lah dh jodoh awal kahwin jer lah kan. majlis nie utk anak pertama n kedua, buat skali senang. makanan mmg sedap cik sue suka sgt2 smp habis lah nasi tue... selain nasi ada bubur, laksa, mee rebus n mcm2 lah lg... sgt meriah ok byk mknan n ramai tetamu yg hadir.

congrat to u all ok... semoga berbahagian ke akhir hayat


nie anak sulung beliau. anak lelaki pertama.


anak kedua... anak perempuan pertama dlm keluarga.

cantik x baju cik sue... tb2 jer tanya baju hehehe bukan apa saje nak bgtau baju tue en tunang belikan dekat Vietnam. kain cotton yg susah nak gosok ok... :)


^^sue zaman^^

Friday, October 14, 2011

Eye

Salam semua...
pada 10hb cik sue teman ma pergi klinik wat pembedahan mata iaitu katarak (betul ker eja cam tue). terpaksa pergi private sbb xblh nak tgg gomen punyer lmbt sgt... n ma pun dh kabur sgt matanya so kami pergi Shukri & Hardeep Specialist Eye Centre Sdn Bhd klinik nie mmg blh dikatakan terkenal lah sbb doktor Shukri adalah slh seorang doktor pakar mata yg mmg dh dikenali. Alhamdullilah semuanya ok...



ini lah my mum... comel x? hehehehe

sekarang mata my mum dh ok. nurse bg cd video mcm mana pbedahan mata itu dijalankan... seram lah tgk klu ma tgk video nie rasanya sah2 xmau buat... cik sue mmg xsanggup nak wat klu mcm tue caranya tp yg bestnya ma ckp xrasa apa2 pun rasa pedih cikit jer... tp video yg ditunjuk rasanya terlebih sakit... tp berbaloi lah dgn bayarannya hasilnya pun bagus kan... apa yg penting mata my mum dh ok.


^^sue zaman^^

Thursday, October 6, 2011

Box doorgift

Selamat petang
apa cik sue buat minggu lepas... minggu lepas cik sue rajin sgt2. minggu nie cik sue terasa malas sgt2... xdek mood nak buat kerja kahwin. kerja kawin apa??? cam lah besar sgt... kerja nya melipat box. cik sue nak lipat siap2 nnt senang dh ada benda terus jer masukkan dlm box.


cantik tak box cik sue... box kerusi lagi tau... korang ada... hehehehe.... nie cik sue beli dr ole ole manis... xbyk pun hanya 150pcs jer. cik sue nak bg dekat sape??? nak isi apa dlm tue??? adalah... tunggu...


bagus.com kedai nie pun cik sue tau dari blog b2b tp cik sue xingat sape. dia bgtau ada jual box n harganya pun murah dekat situ so cik sue pun apa lg pergi lah mencari kedai bagus nie di Taman Melawati. plan cik sue xnak box2 nie tapi tb2 nak plak... beli saiz kecik jer. box nie utk siapa plak? emmm adalah lah... :) box nie nnt cik sue nak buat lebih kurang gmbr dibawah


pict from google

tapi box cik sue lagi cantik lah... hehehehe perasan. box nie baru cikit jer cik sue buat yg selebihnya still lg di dalam plastik. xdek mood nak buat so bila xdek mood baik biarkan jer dl nnt2 cik sue sambung buat.  ingat hari minggu nnt sebelum g class nak singgah kedai krismaya jap nak tgk2 apa yg menarik dekat sana... nnt cik sue cerita apa yg menarik n apa cik sue beli dekat sana yer.... 


^^sue zaman^^

Tuesday, October 4, 2011

Wedding Hall

My Wedding Hall at
Dewan Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis Fasa 2.
ini lah tempat reception cik sue nnt, dekat dengan rumah jer xperlu nak buat jauh2. hall nie my dad tempah dari tahun lepas lagi lepas cik sue tunang my dad terus pergi tanya takut nnt dh full. maklumlah dewan nie mmg ramai yg book xtau knp myb dewan nie cantik atau tempatnya senang nak cari atau.... apa2 lah :)

dewan nie pernah digunakan oleh seorang b2b... iaitu Pn Liyana yg sedang pregnant sekarang. semakin comel Pn Liyana kita tue. nnt cik sue nak invite dia dtg, mesti akan ingat detik2 manis semasa bersanding di dewan tue dulu kan... :) 


ini lah dewannya... besarkan...



pintu masuk ke dewan



parking xterlalu besar tp blh park dekat luar sbb still ada ruang


 dewan nie berdekatan dengan balai polis

ok itu sahaja tentang hall... tp ada perkara yg membuatkan cik sue jd tension bila org tue ckp xdek red carpet. what??? xdek... knp hari tue ckp ada... eee... xpsl2 cik sue kena mencari selamat butik kak nur still ada. tq kak nur. 


^^sue zaman^^

Monday, October 3, 2011

My Card

Salam semua... Selamat Hari Isnin
hari tue cik sue ada bgtau wedding card cik sue dh siap kan... so hari nie dlm mood yg baik hehehehe cik sue nak tunjuk cikit card cik sue yg simple n murah tue. tp belum diedarkan kepada sesiapa pun lg, rasa awal lg kan tgg pertengahan bln 10 baru cik sue edarkan... nnt bg awal2 lupa plak n bg lewat sgt pun xblh jgk takut ramai yg dh ada program lain plak. 

ok nie lah card cik sue


sampul card


my card... sory hanya dpt tunjuk name jer... nak tgk keseluruhan tunggu cik sue edarkan kepada yg sudi memeriahkan majlis cik sue. card cik sue colour white n tulisan gold.

sekarang tgh pening nak listkan senarai tetamu... klu ikutkan mcm xcukup jer 500pcs card tue... xcukup mintak dekat en tunang lah sbb card sama. ok card dh settle bunting jer xambil lagi sbb xbg gambar tunggu lepas pre wedding baru send gambar.


^^sue zaman^^