nuffnang

Sunday, June 17, 2012

2 month

pejam celik pejam celik hari ini cukup 2 bulan puan sue bekerja di Palm Garden Hotel. Mula2 stress jer kerja dekat situ tp xsangka dah 2 bulan puan sue kat situ.  kuat juga semangat puan sue untuk bertahan... itu pun sbb en abg syg paksa klu x dh lama puan sue quit.  dekat situ mmg banyak pengalaman yg boleh puan sue dapat tapi kena byk bersabar dan bertahan lah duk kat situ... xtau lah berapa lama puan sue akan duduk dekat situ.  puan sue akan cari kerja lain juga xkan duduk dekat situ smp bila2... tp klu xdpt kerja lain tpaksa lah bsabar smp dapat kerja lain.  mula2 puan sue bg tempoh smp cukup bln 5 jer, tp nie dh bln 6... hehehehe

dr dulu lagi puan sue xsuka jd secretary tp akhirnya jadi juga... ambil minute lg lah xsuka tp tpaksa juga ambil... so benda yang xsuka terpaksa buat. ikhlas ker semua kerja puan sue buat??? entahlah ada ikhlas ada yg tpaksa so berkat ker gaji yang puan sue dapat.... mudah2ahan berkat lah kan... :)

bila lah puan sue dapat petunjuk ke mana arah puan sue yg sebenar... yg pasti puan sue xnak kerja dekat situ utk selama2nya. bg masa smp habis belajar lah kan myb ada rezeki lain plak ke. susah2 bhenti kerja lah buat   kerja sendiri boleh x en abg syg.....  hehehehehe

hari2 puan sue mgeluh pasal kerja, rasa naik menyampah plak tp nak buat macam maner benda dh xsuka smp bila2 xabis mengeluh... xbaik kan jadi xnak org menyampah puan sue diam jer lah mengeluh dalam hati jer biar hati puan sue jer menyampah janji org sekeliling happy. biarlah diri ini jer tertekan asalkan org lain bahagia. org tanya cakap jer lah  OK JER sedangkan xok...


^^sue zaman^^