nuffnang

Friday, April 29, 2011

'What I Want For My Wedding Favor'

hai semua... sebelum kite semua bercuti selama 3hari cik sue nak join contest from oleolemanis (OOM).
sesiapa yg nak join sila kan... jgn malu2... hehehehe
nak tau caranya click sahaja kat oleolemanis ok.



cik sue pilih Luxurious Sil Fan in Elegant



pict from oleolemanis

knp cik sue pilih yg nie???? knp knp knp.... sbbnya ia simple n cantik n elegant. sesuai diberikan kpd guest yg dtg memeriahkan majlis bersanding atau pada majlis nikah cik sue nnt. cenderahati ini blh dijadikan hiasan atau juga blh digunakan apabila dlm cuaca yg panas. so cenderahati nie sesuai utk guest dan amat berbaloi.

semoga Luxurious Silk Fan in Elegant dapat mengembirakan hati guest yg dtg memeriahkan majlis cik sue nnt dgn wedding favor yg menarik... dan guest akan tersenyum manis... :)



^^sue zaman^^

Thursday, April 28, 2011

Christian Dior Sunglasses

Hari nie nak citer psl sunglasses plak... plan cik sue utk hantaran kahwin nnt slh satunya adalah sunglasses. insyallah...
wat masa skrg cik sue suka brand Christian Dior, design dier bg cik sue semua cantik2


nak cam nie leh x??? cantik kan


colour blue white... cute :)


nie pun smart gak...



yg nie cik sue dh ada... first2 beli yg nie lah n cik sue still pkai smp skrg. dh setahun lebih cik sue gunakan... semenjak beli yg nie cik sue dh xbeli yg lain. knp xbeli yg lain sbb yg nie mahal ok so cik sue syg gila kat sunglasses nie... tp cik sue nak yg baru juga lah time kahwin nnt sebagai hantaran. leh pakai masa g honeymoon... hehehehe




ha.... nie lah cik sue punyer. dijaga dgn elok skali yer... sayang tue... kemana sahaja pergi pasti akan bersama hehehehe. tp.... klu xdpt brand nie brand yg lain pun blh... kena ikut bajet cik abg syg



^^sue zaman^^

Tuesday, April 26, 2011

Happy Birthday Abg



Hari nie 26/4/2011 Happy Birthday Abang Sayang...
Luv u n miss u. Mmmmmuuaahhh....

THE PERFECT CANVAS

salam semua... hari nie cik sue nak join 1 lg contest. contest nie cik sue dh lama tau tp baru hari nie nak join. contest apa yg cik sue nak join.... mesti lah contest from The Perfect Canvas (TPC). sape2 yg ingin join jgk blh lah click disini ok.

The Perfect Canvas ada pelbagai saiz yg anda blh pilih seperti ini:


price n hasilnya amat memuaskan hati dan tdk rugi kita m'abadikan kenangan dgn mhasilkan canvas yg cantik seperti ini...




nak tgk banyak lagi yg cantik2... blh click disini. cik sue pun nak buat jgk... eeemmmm nak buat gmbr yg ner yek... gmbr yg nie ok x???


nnt leh wat deco utk guestbook. letak gmbr tunang... menarik jgk kan :)

ok sape2 yg ingin mengetahui dgn lebih lanjut ttg TPC blh lah like FB mereka
click disini atau blh hubungi di :

The Perfect Canvas (SA0163703-A)
C-5-10 Vista Hatamas
Jalan Hatamas Utama
Bukit Hatamas
43200 Cheras
Selangor, Malaysia

013-2897630
013-3997630

theperfectcanvas@gmail.com


ok itu sahaja cik sue nak bgtau... hehehehe
tq




^^sue zaman^^

Monday, April 25, 2011

Jadual Kursus Pra-Perkahwinan Islam

Alhamdullilah... selesai sudah kursus kahwin. 2 hari berada di Wani Pesona. Banyak perkara yg cik sue pelajari sebelum melangkah ke alam perkahwinan. Terdapat 6 sesi dlm kursus pra perkahwinan iaitu:

Sabtu 23/4/2011

Sesi 1
Pengurusan Kesihatan dan Pengurusan Sumber Keluarga
Ybhg. Ustaz. Shafie Khatib Jali (Pegawai (B), LPPKN)

Sesi 2
Perkhidmatan Kaunseling di Jabatan Agama
Ybhg Ustaz Mohd Ajib Ismail (Moderator Forum Perdana, TV 1)

Sesi 3
Ybhg. Ustaz Hj Che Hashim Mat Said
(Pensyarah Kanan, UITM, Shah Alam)

Ahad 24/4/2011

Sesi 4
Perkahwinan & Prosedur dan Pembubaran Perkahwinan
Ybhg. Ustaz Nasroddin Mat Daud
(Pendaftar, Perkahwinan, Penceraian & Ruju', JAWI (Jurunikah Sultan Brunei, Datuk K & Datuk Siti Nurhaliza, Engku Emran & Erra Fazira))

Sesi 5
Akidah Islamiah dan Ibadah
Ybhg Ustaz Daim Jajuli (Imam 1, Masjid Negara, Kuala Lumpur)

Sesi 6
Komunikasi Suami Isteri dan Akhlak
Ybhg. Ustaz Azman Mat Hassan (Ketua Unit Dakwah, PDRM)

sepanjang cik sue ikut program nie... ada yg bosan dan ada yg kelakar. sape2 yg xamik lg.. pergi lah cepat2, xdek kena apa2 pun... cuma dtg dengar itu sahaja. Mgg depan baru cik sue dpt sijil nya. :)



^^sue zaman^^


Friday, April 22, 2011

Kurus Kahwin

cik sue nak citer cikit. esok cik sue g kursus kahwin... akhirnya g jugak, klu x asyik t'tangguh jer. dh masing2 free mgg nie so apa lg kn amik peluang utk mgikuti kursus kahwin. elok jer cik sue dh abis class utk sem nie cuma tgg nak final exam jer.

cik sue daftar kursus perkahwinan Wani Pesona di Wisma KRU, Setiawangsa ... ini website dier click disini k. price still RM80 dan masih 2hari sahaja...
cik sue daftar secara on9 n juga call. saje gatal nak call supaya lbh confirm.

besok pendaftaran pukul 12.00-2.30ptg. smp sana nnt kena minta borang on9 n sila bawa ic photostat & juga sweater(aircond sejukkkk)

harap2 cik sue xngantuk maklumlah lama juga tue nak mdengar
sabtu : 2.30-7.30ptg
ahad : 8.30pg - 4.00ptg
n harap2 fasilitator dier best n xmembosankan.



^^sue zaman^^



Wednesday, April 20, 2011

Contest Kisah Chentaku

hai... hehehe tiba2 happy plak cik sue hari nie... knp yer????
myb cik sue jumpe 1 contest yg mengingatkan pada kisah cinta kita
ini contest nya... klik disini dan juga disini


sape2 nak join sila2 lah yer... mesti seronok dpt baca kisah cinta korg semua...
mesti byk kenangan kan.

ok nie kisah cik sue... malu lah... tp nak citer gak sbb suka ngan hadiah yg ditawarkan hehehehe
citer sikit2 jer yer
*
*
*
*
Awal Perkenalan Kami (Sue & Isk)
kami berkenalan pada July 2004 iaitu di Pusat Teknologi dan Pengurusan Lanjutan (PTPL) Ampang. kami sama2 belajar dalam jurusan Teknologi Maklumat. dr first sem hingga akhir sem kami satu class. klu nak tau mula2 sue tgk isk mmg xsuka dgn isk... xtau knp... hehehehe jgn mare yer cik abg (betul lah org ckp jgn xsuka n menyampah ngan seseorg tue nnt dier lah plg kita sayang).
kami mula kenal dgn lebih dekat bila group kami ke Melaka, kebetulan naik satu kereta dgn isk. dr situ kami jd kawan. kawan jer dl tau sbb zaman kolej sue xdek perasaan ngan isk pun anggap sebagai kawan.... apa yg sue xpernah lupe bila first time raya ke rumah parent isk di PD, ayat isk time nak balik (mak... nie lah bakal menantu mak nnt) oppps... mmg mare lah time tue suka2 dier jer wat lawak cam tue... tp akhirnya kami....tgg citernya di episod akhir :)
kami mula rapat bila.....
*
*
*
Ungkapan Isi Hati (Sue & Isk)
kami mula rapat bila dh abis study. isk melamar sue utk jd gf dier pada 16 Mei 2007 dan sue pun terima... pelik kan cam ner leh terima isk sbg bf sue yek... myb sue dpt rasa isk ikhlas n sue pun dh lamer kenal isk....


nie pict time kami sama2 convo.

perhubungan kami byk cabaran dan dugaan. tp kami berjaya meharunginya itu pun atas kesabaran cik abg isk. cik sue mmg xmyabar cikit ssh nak kontrol diri so isk lah byk kontrol sue. apa dugaan dan cabaran kami xperlulah citer yer.. biarlah ia jd kenangan kami dan sue pun xmau nak ingat benda2 dh lepas.
kenangan yg tidak dpt dilupakan bila kena bjauhan apabila cik abg isk dpt kerja di sarawak... aduhhh time tue mmg xleh nak terima sbb kena bjauhan... ssh nak jumpe. tp ada kenangan manis bila isk wat surprise... tb2 isk berdiri di blkg sue time sue tgh lunch dgn member. time tue tgk muka member tkejut n tunjuk2 di blkg sue... sue ngan blurr n xtau apa2 pndg lah... tkejut sue bila tgk cik abg ada depan mata... dlm hati bkn main happy sgt. surprise yg ke2 plak cam tue jgk balik secara tb2... isk call sue n blh ckp xclear xdgr n cam2 alasan supaya sue keluar smp luar pagar umah... tgk2 isk tgh bdiri di sebelah kete di hujung jln rumah... omg abg kan suka cam tue tau... last2 isk dpt tukar kerja ke KL balik dgn jawatan baru... so cik sue pun happy lah sbb dh dekat... :)
*
*
*
Semakin hari semakin sayang (Sue & Isk)
last year time hbgn kami dh 2 year... cik sue bgtau isk
sue : abg... thn depan syg xmau kwn abg dh
isk : knp???? dh xsyg abg ker
sue : syg xmau jd gf abg dh... nak jd lain plak...
isk : senyum :D
hehehehe... xsangka isk ajak parent dtg beraya thn lepas ke rumah sue untuk kenal ngan family sue... dtg merisik gitu... :)


pict my family n isk family

16 Sept 2010 diriku dirisik... cam xpercaya jer. hati bdebar2 semasa bakal mak mertua sarungkan cincin... time nie rasa happy sgt2 n my father lg lah happy maklumlah xsabar2 nak tgk anak bongsu dier kawin... :)
*
*
*
Akhirnya... (Sue & Isk)
di awal perkenalan isk ada mengatakan (mak... nie lah bakal menantu mak nnt) xsangka ia menjadi kenyataan bila kami ada jodoh smp ke situ. xtau lah masa isk ckp cam tue dl adakah isk sebenarnya bkata benar dan ikhlas dr hatinya atau sekadar gurauan yg akhirnya menjadi kenyataan. akhirnya kami ditunangkan pada 4 Dec 2010

pict time tunang

kami akan disatukan menjadi suami isteri pada Dec 2011 nnt. doakan kami agar semuanya berjalan dgn lancar ye... :)

wah... cam panjang jer citer cik sue nie... ok lah setakat ini jer yer
kisah cinta SUE & ISK


semoga yg membaca enjoy yer...
and semoga cik sue menang dgn contest nie... hehehehe
Gud Luck




^^sue zaman^^






Monday, April 18, 2011

MUET - Reading, Writing and Listening

Alhamdullilah... selesai sudah test muet.
insyallah semuanya ok

Sabtu jam 8.00 am Reading... mmg mngantuk lah time nie... dh lah byk jugak nak kena baca n kena baca berulang kali utk dptkan answer... smp xcukup masa lah dibuatnya... masa hanya 90minit sahaja. harap2 jwpn byk betul... hehehehe wlwpun last2 tue hentam saje sbb nak kejarkan masa

Jam 10.00 am Writing... ada 2 question,
rasa2nya... nie ok jer kot... sbb siap awal... hehehehe

Jam 12.00 pm Listening... emmm time nie mmg cik sue pasang telinga betul2 lah...
elok plak cik sue duk barisan no 2 n speaker tue plak betul2 duk depan barisan cik sue so mmg clear lah... byk leh jwb n ada yg cik sue tulis jer semua apa yg cik sue dgr sbb xtau ner 1 jwpnnya...
hehehehe...

selesai sudah... so xpyh fikir2 dh psl muet... tgg keputusan jer... berapa agaknya cik sue dpt yer... tunggu...


^^sue zaman^^

Thursday, April 14, 2011

PENCARIAN MODEL

PENCARIAN MODEL
RINSSUZANA
2011

SAPE2 YG NAK MCUBA... SILAKAN LAH JGN MALU2...

cik sue rasa cam nak join jer... xslhkan nak mencuba.
tp ketinggian tue xpasti plak cukup tinggi ker cik sue nie... tp pihak rinssuzana ckp xkisah antar jer dl nnt mereka akan pilih.

so apa pendapat anda... adakah cik sue patut join atau sekadar melihat sahaja...
rugi plak kan klu xjoin... cik sue suka tgk rancangan model2 nie... so apa kata cik sue join jer... hehehehehe malu lah... :)

ini cara2 cam ner nak join pencarian model:


cik sue nak bg gmbr ner satu yek... emmmm nnt lah cari gmbr ner yg sesuai...



^^sue zaman^^

Monday, April 11, 2011

Berjalan Kaki

Sabtu jam 7.00 pg cik sue, ina n sue ada discussion di Tasik Titiwangsa. kami perlu merakam n snap pict utk assgmnt modifikasi. tajuk kami berjalan kaki selama 3minit.





eh... tetiba plak ada bf kesayangan...
dh lah xmandi lg tue... bucuk...

habis jer xtvt di tasik titiwangsa... masing2 pulang.
dan cik sue n sue perlu bersiap2 utk ke Phg plak
attend kenduri kahwin lisa n kerul. kami gerak dr KL kul 11.



^^sue zaman^^



Lisa & Kerul

SELAMAT PENGANTIN BARU
LISA & KERUL



Lisa yg comel... cik sue pun comel jgk... hehehehe


waiting for turn


sign guestbook


nice kan pict tue...
abg... nak pict cam tue jgk blh


dua2 cik sue
tq sue teman cik sue g kenduri


me n cik ika...
bakal menjadi isteri pada bln 6
insyallah sue dtg yer... klu xdpt dtg jgn mare k...


member2 yg sempat cik sue jumpe


congrat lisa


^^sue zaman^^


Wednesday, April 6, 2011

MUET - Speaking

Alhamdullilah... selesai sudah speaking test MUET siang td di SMK Taman Melawati KL.
awal betul cik sue kuar umah hari nie... kul 6.30 dh kuar sbb takut jam... last2 jln xjam pun clear jer smp sana nak dekat pukul 7. test pukul 7.30 so ada setgh jam lg...

cik sue group yg ke2 tp disbbkan ada yg xdtg so cik sue msk lah group yg pertama...
3 puan n 1 lelaki. teror gak lah dorg nie... cik sue jer tsangkut2... hehehehe
ada point tp xtau cam ner nak explain scara detail.
cik sue candidate C

time group discussion plg best sbb masing2 hentam si lelaki... hehehe
perempuan semuanya agree dier sorg jer x so apa lg... kite hentam sama dier... :)

harap2 mark utk speaking ok... tp kena usaha lbh utk test lain sbb td pun ckp tsangkut2
ok ready for next test... reading, writing n listening pd 16hb April


^^ sue zaman ^^

Monday, April 4, 2011

Susahnya....

em... susah jgk nak kahwin kan... byk benda nak kena fikir n buat. n smp gaduh lah ngan tunang. xsah klu xgaduh ada jer yg xkena...


smlm g pameran pengantin... ingat nak book utk photographer last2 xdek wat apa2 pun just tgk2 jer n memenuhkan kertas di dlm beg... :)
ssh jgk nak wat pilihan

cam butik sue dh book tp.... tb2 ada bkenan yg lain lah plak... cam ner nie... rugi tue klu tb2 nak tukar amik butik lain.... ohhh xsanggup abis duit cam tue klu leh dpt blik xpe gak kan...
xpe lah cik sue kekalkan jer butik kesayangan sue tue... hehehehe

photograper... ohhhh photograper... knplah ssh sgt utk aku wat pilihan...
nnt dh full baru padan muka cam kes AhmadFairus... dh melepas...


^^ sue zaman ^^