nuffnang

Friday, September 30, 2011

HIV Test

Smlm cik sue n en tunang pergi buat HIV Test di Klinik Kesihatan Batu. Adalah dlm 5org jer kot.  ktorg sampai klinik tue dlm kul 2.15 smp2 jer org tue tanya first time ke dtg sini... cik sue jawab lah a'ah knp? org tue tanya selama nie pergi check kat maner? cik sue jd confius... check apa? demam ke atau apa2 ker... cik sue jawab pergi tempat lain lah knp nya... dlm hati cik sue sibuk jer org nie suka hati lah nak pergi mane pun knp hebat sgt ke klinik nie... cik sue dtg hanya nak buat HIV Test so bg jer lah borang nya...

lepas tue kami pun pergi duduk n isi borang. beberapa minit kemudian.... dtg lah seorg nurse tanya nie kena daftar dl baru blh jalani HIV Test. en tunang pun jwb... ye lah kami nak daftar lah nie. nurse tue jawab kena letak kat dlm kotak hijau tue dl baru leh daftar... en tunang pun jawab... ye lah sy tau nnt sy antar lah. nurse tue pun jwb kena letak kat dlm box tue dl... sekali en tunang naik kan suara... iyer nnt sy pergi lah letak kat sana... apa lah nurse tue xnmpk ker cik sue tgh menulis lg so fhm2 lah knp kami xletak dlm box tue lg... lgpun kat kaunter pertanyaan td dh bgtau lps tulis semua letak dlm box... so kami bkn bodoh yg xfhm2 klu kami xtau kami tanya lah... hishhhh geram plak cik sue dorg nie semua knp... sibuk jer... ke nurse tue syok ngan tunang cik sue... mmg kena penampar free lah kan nnt dr cik sue ... hehehehe

lps selesai semuanya nama kami dipanggil leh masuk berdua sekali terus... masuk2 nurse tanya apa itu HIV? n apa itu AIDS? apa perbezaan kedua2 itu? bgmana ia merebak? mcm2 lah smp kami xtau nak jawab pun bila tanya xbaca ker... kami jawab baca tp dh lupa... :) lps dh abis sesi pertanyaan ambil darah lah plak... ok sape dulu... cepat jer cik sue tunjuk en tunang... hehehe cik sue takut k smp nak g toilet... pandai en tunang ckp sakit sayang... aduh2... ngada2 saje jer nak wat cik sue btambah takut... tp cik sue xtunjuk lah dlm hati jer bdebar2... smp lah giliran cik sue... bagaikan dicucuk... lps beberapa minit baru terasa pedih cikit. lps selesai semua pergi antar borang tue ke bilik seterusnya utk sesi dgn doktor plak... cik sue xjumpa pun nurse keluar n bg surat pengesahan... en tunang kena pggl masuk dlm... xtau lah knp lps tue keluar balik n beberapa minit kemudian nurse keluar bg surat pengesahan. so settle lah kerja kami utk HIV Test.

so next en tunang kena antar semua borang di pejabat PD... lepas semuanya settle baru lah en tunang bg dekat cik sue. insyallah minggu depan dapat n klu sempat minggu depan jugak cik sue antar... 


^^sue zaman^^

Wednesday, September 28, 2011

Megat & Ayu Wedding

salam semua...
ptg2 mcm nie baru nak update blog... cik sue nak masukkan pict megat n ayu wedding pada 25 sept 2011. tp xkesempatan sbb cik sue sibuk kira2 salary. fuhhh penat gak n pening bila xtau apa2 n kena belajar sendiri. bhgn HR bersalin so cik sue kena ambil alih utk 2 bln nie. disebabkan semuanya dh settle termasuk lah payslip so cik sue leh lah update blog cik sue nie... :)

ok jom layan pict


pelamin yg simple


congrat megat ayu


member2 kolej


aksi kami semua...


kami berdua jer... lps nie cik sue plak duk tengah2... hehehehe


n last sekali... doorgift yg sedap...

ok tue jer... hehehehe

congrat sekali lagi to megat ayu, semoga sentiasa bahagia n kekal hingga akhir hayat


^^sue zaman^^

Friday, September 23, 2011

Wedding Card

selamat hari jumaat semua....
mesti seronok kan sbb esok cuti. mcm2 program ada esok n hari ahad kan. cik sue esok xdek apa2 program myb g saloon jer kot. ahad baru attend wedding member di Setapak.

cik sue dh tempah card kahwin. bila? xingat lah plak resit ada kat umah. hari tue nak cerita tapi lupe maklum lah g tempah card time2 puasa so xingat nak update psl card. cik sue tempah di IXORA medan MARA, jln raja laut. girl yg layan cik sue pun baik n cik sue ckp kat dia nak yg paling murah sekali... dia senyum jer... hehehe kedekut kan. kedekut2 pun card tue still cantik k... cuma simple sgt2 lah.

cik sue tempah 1000pcs. 500pcs utk cik sue, 500pcs lagi utk en tunang. card sama jer sbb kami buat sekali jer. percuma 1 bunting and en tunang tambahkan lagi 1 bunting jd 2 bunting lah. total semua adalah dekat rm600 jgk lah.

sebenarnya hari nie cik sue dpt msg... card dh siap... n dh boleh ambil. wah... cepatkan suka2... xsabar nak g ambil. hari ahad mesti kena ambil. nnt cik sue tunjuk card cik sue tue yer... n sape2 sudi send lah address nnt cik sue pos kan... marilah dtg beramai2 memeriahkan majlis cik sue... :) boleh jumpe korang semua


^^sue zaman^^  

Wednesday, September 21, 2011

Pre wedding di malam hari

hai semua
tgk title... pre wedding... cik sue xbuat lg. insyallah akan dibuat pada 29hb oct. tp cam ada mslh plak sbb kemungkinan pada tarikh tue cik sue ada 2 photoshoot. 1 free menang contest n 1 lg sponsor by my OP. kebetulan plak dua2 tue free 29hb jer. so cik sue ingat nak buat 1 siang n 1 lagi pada waktu mlm.

agak2 cantik x gmbr time mlm... rasanya cam ok jgk kan leh dpt dua suasana yg berbeza... tgk gmbr nie, cantik jgk...



from riesyam




cantik x???? cantik jgk kan. idea nie dtgnya dari en tunang. so cik sue cuba cari gmbr2 pada waktu mlm tgk ok ker x... rasanya ok n myb pre wedding cik sue akan dibuat pada waktu mlm... dimana??? plan asal mmg nak buat dekat putrajaya tp xpasti lg myb last2 minit tukar tempat.

kite tgg cam ner jd ker x... cik sue akan post nov nnt bila dh dpt pict.... harap2 gmbr cantik n cik sue xnmpk tembam... hehehehe


^^sue zaman^^ 





Tuesday, September 20, 2011

cerita hari minggu

hai semua.... sekarang cik sue dh start sem baru. hari sabtu class asas penilaian program diajar oleh en. azlah n hari ahad pengenalan kewangan oleh dr. melati.

sabtu cik sue keluar awal jam 4.30 sbb cik sue nak kena g rawang umah member staff office. fuhhh 2 jam perjalanan cik sue ke rawang mana xnya sesak gila... nak ikut tol plus xtau jln balik baru ikut tol n amik masa dlm 1 jam jer dh smp kl. terasa penat sgt sbb cik sue kena drive sendiri.

jom layan gmbr hari sabtu dulu... nie gmbr time dlm class lama menunggu lect masuk so ktorg tgkp gmbr syok sendiri dl lah... hehehehe...


cantik x cik sue... hehehehe perasan dh lah tembam bila nak kurus xtau lah



kami sentiasa bertiga... insyallah smp abis belajar yer kawan2...

nie plak gmbr hari ahad...


nmpk cik sue mkn apa???? sedap tue... mkanan kegemaran cik sue bila time break.


n sue pun t'ikut2 cik sue.... hehehehe 



tunjuk jam baru... hehehe gold tue mahal tau... leh caya ker mahal???



di UTM.... konon2 nya dtg utk mkn jamuan hari raya... last2 kami balik dgn hampa sbb lama tgg n bila time nak mkn ramai plak org n kena beratur panjang... so ktorg pun cancel lah baik g mkn kat tempat lain... tp still makan free sbb cik sue g open house umah member di Selayang. 



^^sue zaman^^

Thursday, September 15, 2011

Jamuan Hari Raya TNB

salam semua...
dah lama cik sue xupdate blog... sebenarnya xtau nak cerita apa...
nak cerita pasal wedding xdek apa yang menarik.
so cik sue nak cerita pasal hari raya lah... lgpun kita masih lagi beraya kan... mesti semua sibuk wat open house @ sibuk pergi open house... KL memang sesaklah time2 hari minggu... aduh... mgg lepas cik sue pergi putrajaya umah kawan en tunang jln memang sesak... lepas tue g bangi umah abg cik sue. selamat balik mlm tue xsesak dh.

13 sept 2011 cik sue ikut kak na pergi jamuan hari raya TNB. jemputan utk bg duit raya anak-anak yatim. so afiq, afnan n dek ya dpt duit raya. cik sue dapat makan sedap... hehehehe... sibuk jer kan nak ikut... eh bkn nak ikut tapi kak na ajak teman.

ini gmbr2 yg sempat diambil...


time nie tgh tgg kak na antar surat dekat perkeso... so sambil menunggu tgkp gmbr dulu lah...


cik sue pun nak juga... selamat bf kecik cik sue (afiq) pandai tangkap...




suasana di dalam dewan TNB... ramai gila ok. patutlah dorg jemput dtg awal supaya ktorg boleh makan dengan aman damai... start kul 12 semua staff TNB datang serbu... penuh 1 dewan tue... bkn dlm dewan jer ada... luar dewan pun ada jgk tue pun ramai. mmg meriah...




sebelum balik bergambar dulu... hehehe



nie keje afiq... sampai rambut pun dier tangkap... balik cik sue lah drive apa lg kan...

ok itu jer... next nak g jamuan hari raya TNB Kepong plak... tgklah klu xmalu tangkap gambar lg... hehehehe
ok cik sue nak balik dulu...

bye bye... n Selamat Hari Malaysia buat semua...


^^sue zaman^^










Monday, September 5, 2011

gambar hari raya...

salam semua...
suka tgk semua upload gmbr raya... semua ceria2 jer... alhamdullilah kita semua masih lagi dapat meraikan hari raya aidilfitri thn nie

tahun nie last raya single... hehehehe thn depan raya sebagai isteri org plak. mesti suasananya nnt berbezakan. cik sue ngan en tunang belum kahwin ktorg dh gaduh thn depan nak blik raya umah mak masing2... hehehehe emmm agak2 thn depan cik sue raya kat maner yer??? :) nak raya umah ma pa jugak... tapi selamat ktorg nie xjauh sorg di KL dan dorg di PD so balik hari pun boleh...

nie gmbr yg sempat diambil... thn nie xbyk sgt gmbr...


ma & pa


anak-anak ma & pa. abg deen, kak na, kak la n adk(cik sue)


atuk dan cucu-cucunya 11org. macam2 perangai ada. bila berkumpul macam nie pening dibuatnya...


cik sue n pa... 


cik sue bersama dua anak dara yg perasan cantik... hehehehe cik sue lg cantik lah :)
cepat betul dorg nie membesar dh mcm kawan plak


cik sue n anis. anak buah ke3, anak kepada abg deen n kak lin


cik sue n balqiss anak buah ke2, anak kpd kak la n abg zikri


cik sue n azim. nie ada buah pertama n first cucu kepada ma n pa. anak kepada abg deen n kak lin. besarkan tingkatan 3. tok haji nie... selamat dier nie pediam klu x mesti cik sue dier kena dgr ceramah... hehehehe

baru perasan thn nie cik sue xbergambar dgn anak buah kesayangan cik sue... sape lg afiq lah :) semua cik sue syg tp yg sorg nie special cikit

anak buahku semuanya baik2... bila cik sue nak mula bertudung... kadang2 segan jgk dengan budak2 nie. insyallah satu hari nnt cik sue akan bertudung.




^^sue zaman^^