nuffnang

Saturday, February 25, 2012

Universal Studios Singapore

salam... happy saturday... 

ok puan sue nak cerita sikit tentang percutian bajet puan sue n husband ke uss pada 5 feb 2012.nie bolh dikatakan pre honeymoon... hehehehe knp percutian bajet sbbnya kami hanya pergi satu hari sahaja ke uss. tidur pun di johor. percutian last minute punye plan. disebabkan cuti panjang n class pun xstart lagi so apa lg jln2 lah dulu kan. seronok ok ke uss... xrugi lah pergi puan sue sendiri pun xpuas jln2 di uss.
 jom layan gambar...



 kami tidur di tune hotel n booking skali bas ke uss. senang n mudah kan. beli on9 hotel + bus ke uss. klu nak tau harga dia sila layari website tune hotel ok. bus kami lewat iaitu jam 8.30am - 9.30pm, ingatkan nak pergi pagi tp hanya waktu tue jer yg ada. 

W E L C O M E  T O  U S S

H O L L Y W O O D
N E W  Y O R K
S C I - F I  C I T Y
A N C I E N T  E G Y P T
T H E  L O S T  W O R L D
F A R  F A R  A W A Y
M A D A G A S C A R







TRANSFORMERS The Rids:
The Ultimate 3D Battle
 yg nie paling lama kami kena tgg... panjang gila kena beratur smp sakit lah kaki. hampir 2jam jgk lah kami abiskan masa ditempat ini jer. tp sgt berbaloi ok mmg best sgt2... 


Ancient Egypts nie kami xmasuk sgt sbb kami mencari tempat mknan... lapar sgt2 ok. tp sebelum mkn sempat lg naik Treasure Hunters dulu. 




akhirnya kami singgah mkn di restaurant Goldilocks. dekat mana restaurant nie??? di far far away. kena cari mknan halal ok disana... nie mknan mcm KFC jer... 


di Far Far Away kami hanya sempat masuk Shrek 4-D Adventure, best. Donkey Live... ok yg nie trasa buang masa... sgt xbest buat rugi masa jer.

The Lost World kami sempat ke Jurassic Park Rapids Adventure, Canopy Flyer and WaterWorld.


di Madagascar kami hanya masuk satu tempat jer iaitu Madagascar : A Crate Adventure. dh petang sgt so naik yg maner sempat jer...




gmbr time tersgt2 dahaga ok... duit dh abis. last duit tggl beli aiskrim. tp xdpt hilangkan dahaga pun. kesian ktorg... :(


last2 kami ternmpk CIMB apa lagi pergi tukar duit. dapat jer duit terus ke 7eleven beli slurpee besar. xcukup satu kami beli dua. n ada duit lebih kami beli coklat di candylicious

 last pict nie baju puan sue n cik abg :)


^^sue zaman^^

Thursday, February 16, 2012

later story



ini lah tempat kami pergi... later story ok. mesti semua tau dekat maner nie kan.  hehehehe



^^sue zaman^^

Tuesday, February 14, 2012

Danga Bay - Johor

salam...

sabtu 4 feb 2012 puan sue n en abg pergi johor. first time puan sue smp danga bay sebelum nie hanya smp skudai jer masa reg study utm. rupanya xdek lah jauh maner dekat jer ngan danga bay tue.  kami tiba di sana awal so xblh nak chek in dl sbb check in pukul 2. kami pergi cari kedai mkn dh lapar sgt2... so apa lg gps pls... kedai mknnya dekat jer skali tslh jln so gps kena cari balik dh ikut jln jauh... padahal kedai mkn tue tepi jln jer... aduhhhh pusing sakan jap semata2 nak cari kedai mkn. 

lps check in ptg tue kami keluar jalan2. nak pergi museum dh tutup plak... last2 kami jumpa hutan bandar tue pun hasil gps cari tmpt menarik area situ. hutan bandar xdek apa pun mcm tasik jer. last kami jumpe jgk jln ke zoo johor tp masa tue dh nak tutup so xdpt lah nak masuk. jadi kami teruskan pjalanan ke danga bay jer lah... tgk pemandangan di situ dan mkn mlm terus di situ juga. lepas mkn mlm kami ke pasar karat. ok tb2 puan sue terasa rugi plak sbb xbeli apa2 pun dekat situ. padahal mcm2 ada... xsangka puan sue blh kawal nafsu shopping itu pun disebabkan en abg sebenarnya... klu x puan sue dh lame habis duit dekat situ. klu blh semua nak beli xkisah lah apa2 pun janji ada beli kan sbb bila lg nak ke sana... wlwpun barang tue ada jer dekat kl tp saje nak juga sbb nie dekat pasar karat bkn dekat jln tar betul x... :)

gmbr kami... :)


Tune Hotel

biliknya kecil jer tp ok selesa





ISKANDAR... nama en abg.



makan malam.

dekat pasar karat kami xambil gmbr... hanya jln2 jer.

kami ke johor bkn jln2 dekat situ jer kami ada tempat lain nak pergi... ke mana... next post ok. 



^^sue zaman^^

Friday, February 3, 2012

selepas kahwin

apa aktiviti kami selepas kahwin... selesai je majlis di belah lelaki... kami keluar jln2 di PD. bkn xbiasa g PD tp saje dh xdek benda nak buat so jln2 lah kan. aktiviti kami selepas kahwin jln2 di PD, tgk wayang di Seremban cerita ombak rindu... pergi fun fair di PD, dh lamer xpergi fun fair seronok jgk tgk gelagat org disana. dan hari bila ye... lupa lah kami pergi ke Johor majlis kenduri kahwin sedara en. abg....

baru2 nie kami pergi Klang tgk gmbr kahwin. kena tgk dulu sblm print dh settle semua ktorg pergi i-City Shah Alam. apa yg menarik dekat sane? bg puan sue biasa jer xdek apa pun tp bwk budak2 ok lah kot dorg mesti suka tgk lampu2 binatang n blh main dekat sana. penat juga bjalan dekat sana. 

lps tue kami pergi jengka, pahang hantar dek yg balik uitm. ok jengka xdek apa2 pun kami cuma pergi antar n pergi minum2 jer kejap di bandar jengka. dlm perjalanan nak balik kami singgah sebentar di Hutan Lipur Lentang.

gmbr2 kami... hhehehe


gmbr kami di majlis perkahwinan. Johor


fun fair, PD






i-City Shah Alam.


Hutan Lipur Lentang

Next destination puan sue and en abg syg... kemana yer kami akan pergi... tgg next week ok. cuti 4hari kan so apa lg jom kita cuti2 malaysia. cuti bajet ok... xdek duit pun nak bjln jgk... gatal heheheh xpe g jln2 jer xbeli apa2 pun... tgkp gmbr jer... hehehe leh percaya ker xbeli apa2... ok selamat bercuti...


^^sue zaman^^

Thursday, February 2, 2012

Video Nikah

salam semua... dh masuk bln february. xsabar menunggu gmbr dan video kahwin. azmi sentral baru masukkan video nikah pada 31 jan 2012. nie video nya...


tq abg mie... akhirnya dapat juga tgk video nikah sendiri.

^^sue zaman^^