nuffnang

Saturday, February 25, 2012

Universal Studios Singapore

salam... happy saturday... 

ok puan sue nak cerita sikit tentang percutian bajet puan sue n husband ke uss pada 5 feb 2012.nie bolh dikatakan pre honeymoon... hehehehe knp percutian bajet sbbnya kami hanya pergi satu hari sahaja ke uss. tidur pun di johor. percutian last minute punye plan. disebabkan cuti panjang n class pun xstart lagi so apa lg jln2 lah dulu kan. seronok ok ke uss... xrugi lah pergi puan sue sendiri pun xpuas jln2 di uss.
 jom layan gambar...



 kami tidur di tune hotel n booking skali bas ke uss. senang n mudah kan. beli on9 hotel + bus ke uss. klu nak tau harga dia sila layari website tune hotel ok. bus kami lewat iaitu jam 8.30am - 9.30pm, ingatkan nak pergi pagi tp hanya waktu tue jer yg ada. 

W E L C O M E  T O  U S S

H O L L Y W O O D
N E W  Y O R K
S C I - F I  C I T Y
A N C I E N T  E G Y P T
T H E  L O S T  W O R L D
F A R  F A R  A W A Y
M A D A G A S C A R







TRANSFORMERS The Rids:
The Ultimate 3D Battle
 yg nie paling lama kami kena tgg... panjang gila kena beratur smp sakit lah kaki. hampir 2jam jgk lah kami abiskan masa ditempat ini jer. tp sgt berbaloi ok mmg best sgt2... 


Ancient Egypts nie kami xmasuk sgt sbb kami mencari tempat mknan... lapar sgt2 ok. tp sebelum mkn sempat lg naik Treasure Hunters dulu. 




akhirnya kami singgah mkn di restaurant Goldilocks. dekat mana restaurant nie??? di far far away. kena cari mknan halal ok disana... nie mknan mcm KFC jer... 


di Far Far Away kami hanya sempat masuk Shrek 4-D Adventure, best. Donkey Live... ok yg nie trasa buang masa... sgt xbest buat rugi masa jer.

The Lost World kami sempat ke Jurassic Park Rapids Adventure, Canopy Flyer and WaterWorld.


di Madagascar kami hanya masuk satu tempat jer iaitu Madagascar : A Crate Adventure. dh petang sgt so naik yg maner sempat jer...




gmbr time tersgt2 dahaga ok... duit dh abis. last duit tggl beli aiskrim. tp xdpt hilangkan dahaga pun. kesian ktorg... :(


last2 kami ternmpk CIMB apa lagi pergi tukar duit. dapat jer duit terus ke 7eleven beli slurpee besar. xcukup satu kami beli dua. n ada duit lebih kami beli coklat di candylicious

 last pict nie baju puan sue n cik abg :)


^^sue zaman^^

No comments: