nuffnang

Tuesday, February 14, 2012

Danga Bay - Johor

salam...

sabtu 4 feb 2012 puan sue n en abg pergi johor. first time puan sue smp danga bay sebelum nie hanya smp skudai jer masa reg study utm. rupanya xdek lah jauh maner dekat jer ngan danga bay tue.  kami tiba di sana awal so xblh nak chek in dl sbb check in pukul 2. kami pergi cari kedai mkn dh lapar sgt2... so apa lg gps pls... kedai mknnya dekat jer skali tslh jln so gps kena cari balik dh ikut jln jauh... padahal kedai mkn tue tepi jln jer... aduhhhh pusing sakan jap semata2 nak cari kedai mkn. 

lps check in ptg tue kami keluar jalan2. nak pergi museum dh tutup plak... last2 kami jumpa hutan bandar tue pun hasil gps cari tmpt menarik area situ. hutan bandar xdek apa pun mcm tasik jer. last kami jumpe jgk jln ke zoo johor tp masa tue dh nak tutup so xdpt lah nak masuk. jadi kami teruskan pjalanan ke danga bay jer lah... tgk pemandangan di situ dan mkn mlm terus di situ juga. lepas mkn mlm kami ke pasar karat. ok tb2 puan sue terasa rugi plak sbb xbeli apa2 pun dekat situ. padahal mcm2 ada... xsangka puan sue blh kawal nafsu shopping itu pun disebabkan en abg sebenarnya... klu x puan sue dh lame habis duit dekat situ. klu blh semua nak beli xkisah lah apa2 pun janji ada beli kan sbb bila lg nak ke sana... wlwpun barang tue ada jer dekat kl tp saje nak juga sbb nie dekat pasar karat bkn dekat jln tar betul x... :)

gmbr kami... :)


Tune Hotel

biliknya kecil jer tp ok selesa





ISKANDAR... nama en abg.



makan malam.

dekat pasar karat kami xambil gmbr... hanya jln2 jer.

kami ke johor bkn jln2 dekat situ jer kami ada tempat lain nak pergi... ke mana... next post ok. 



^^sue zaman^^

3 comments:

surat khabar cakap said...

wah macam seronok jer hidup sekarang kan . haha. dek yunk jer stress kat sini

Anonymous said...

Tune Hotel 1 malam bape sue?
Mahal tak?

Ezza Z malas sign in.

Sue Zaman said...

dek yg... hehehe sementara masih bdua elok lah bjln2 nnt dh btiga ssh nak bjln plak... :)

ezza... kena tgk website dia sbb harga blh b'ubah2. hari tue sue tlmbt brape minit jer nak byr harganya dh naik.