nuffnang

Monday, August 20, 2012

Selamat Hari Raya 2012



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


gambar kami beraya sebagai suami isteri. minta maaf gmbr xterang, tema utk raya thn 2012 colour merah.
raya pertama di PD & KL. dalam pukul 11am bertolak ke KL, petang balik semula ke PD. so dapat beraya sama2 dgn 2 family di raya pertama.


"BERHATI-HATI DI JALAN RAYA"



^^sue zaman^^ 


Saturday, August 11, 2012

Hallo....

salam semua...

wah... dh lama puan sue xupdate blog... n dh lama xsinggah blog teman2 yang lain... masih ada lg ker anda semua. semenjak dah kahwin nie mls nak update apa2, tgk blog sendiri pun dh jarang sekarang. hari nie tiba2 rajin plak nak tgk n update apa yang patut.. :)

rasanya belum terlambat lg puan sue nak ucapkan Selamat Berpuasa semua... n tggl berapa hari lagi kita nak raya kan... so puan sue nak ucapkan Selamat Hari Raya. persiapan raya thn nie puan sue tak lebih2 sgt hanya cikit2 jer... dan thn nie raya dekat PD so rasa mls nak buat apa2. bkn apa terasa hati cikit dgn en suami yg tak boleh nak memahami diri ini. xtau lah raya nnt mcm maner, bkn apa kesian dekat my parent. nnt nak try pujuk en suami just raya pertama dekat kl tp ptg tue jgk balik lah PD still raya pertama kan. ok lah tgglkan perkara tue... nnt lebih2 menangis plak. hope semua happy ok.

raya2 juga puan sue xsettle lg cari topic utk public speaking 26hb nnt. tension plak rasanya. nak cari topic yg senang jer. sape2 ada idea leh lah kongsi dgn puan sue... :)

ok lah klu nak citer panjang2 abis semua kerja kat umah nie xjln plak... nak harapkan en suami emmmm cbuk ngan games dia... itu lah keje en suami di hari minggu.


^^ sue zaman ^^



Sunday, June 17, 2012

2 month

pejam celik pejam celik hari ini cukup 2 bulan puan sue bekerja di Palm Garden Hotel. Mula2 stress jer kerja dekat situ tp xsangka dah 2 bulan puan sue kat situ.  kuat juga semangat puan sue untuk bertahan... itu pun sbb en abg syg paksa klu x dh lama puan sue quit.  dekat situ mmg banyak pengalaman yg boleh puan sue dapat tapi kena byk bersabar dan bertahan lah duk kat situ... xtau lah berapa lama puan sue akan duduk dekat situ.  puan sue akan cari kerja lain juga xkan duduk dekat situ smp bila2... tp klu xdpt kerja lain tpaksa lah bsabar smp dapat kerja lain.  mula2 puan sue bg tempoh smp cukup bln 5 jer, tp nie dh bln 6... hehehehe

dr dulu lagi puan sue xsuka jd secretary tp akhirnya jadi juga... ambil minute lg lah xsuka tp tpaksa juga ambil... so benda yang xsuka terpaksa buat. ikhlas ker semua kerja puan sue buat??? entahlah ada ikhlas ada yg tpaksa so berkat ker gaji yang puan sue dapat.... mudah2ahan berkat lah kan... :)

bila lah puan sue dapat petunjuk ke mana arah puan sue yg sebenar... yg pasti puan sue xnak kerja dekat situ utk selama2nya. bg masa smp habis belajar lah kan myb ada rezeki lain plak ke. susah2 bhenti kerja lah buat   kerja sendiri boleh x en abg syg.....  hehehehehe

hari2 puan sue mgeluh pasal kerja, rasa naik menyampah plak tp nak buat macam maner benda dh xsuka smp bila2 xabis mengeluh... xbaik kan jadi xnak org menyampah puan sue diam jer lah mengeluh dalam hati jer biar hati puan sue jer menyampah janji org sekeliling happy. biarlah diri ini jer tertekan asalkan org lain bahagia. org tanya cakap jer lah  OK JER sedangkan xok...


^^sue zaman^^

Sunday, May 6, 2012

stress

puan sue sgt stress sekarang... bilalah puan sue nak happy dengan kehidupan puan sue... ini bkn masalah rumahtangga yer... nie stress pasal kerja. kerja sekarang tidak sesuai dengan puan sue. puan sue kena cari kerja lain juga... bila nak dapat kerja lain nie... dah xsabar2 nak quit, xhappy ok kerja pun secara terpaksa xdek sifat jujur n ikhlas dlm melaksanakan tugas. xseronok klu kita xhappy jd baik cari kerja yg bersesuai. Ya Allah permudahkan lah perjalanan hambamu ini... kuatkan semangat hambamu ini... 


^^ sue zaman^^

Wednesday, April 25, 2012

kerjaya baru

salam semua. dh lama puan sue xupdate blog kan. ikutkan nak update pasal kahwin tp xjugak update. dh 4 month kahwin rasanya klu nak cerita pun dh basi kot heheheh. xpe lah next time ok klu rajin. puan sue cuma nak update blog nie secara ringkas jer... xsempat lah n sekarang mmg xdek masa nak tgk blog n lawat blogger2 yg lain. knp xsempat nak tgk yer???? xdek apa cuma skrg dh kerja kat tempat baru so mmg xdek masa nak on9 lebih2. kerja sentiasa ada maklumlah duduk dekat department sales & marketing ada masa ker nak on9 nie... check email jer sempat lah tue pun kejap jer... n bila puan xdek kat bilik. mula2 kerja kat tempat nie terasa nak quit mcm xsanggup jer nak teruskan... smp menangis2 lah n kena marah dgn en abg syg.... tp kuatkan juga diri nie utk teruskan lagipun baru seminggu so sabar sabar sabar. hari nie slow talk ngan puan... puan bg nasihat n semangat so tb2 semangat puan sue pun kembali balik... try dulu baru seminggu jgn cepat mgalah bagi masa 2 month klu xblh jgk terpulang lah. so far semgg nie puan suka dengan hasil kerja puan sue so rasanya xdek msalah. belajar slow2 dh tau buat semuanya jd senang. insyallah puan sy akan usaha klu xblh jgk terpaksa lah mgalah yer... hehehehe.  ramai yg bg semangat jgn mudah mgalah smp audrey PR Manager pun xkasih quit... dia nmpk puan sue buat kerja cepat. yes puan sue nie kerja xsuka tangguh2 nnt makin byk so baik settlekan cepat2. harap2 puan sue blh stay dekat sini lama. Ya Allah kuatkan lah semangat hambamu ini...



^^ sue zaman ^^

Thursday, March 15, 2012

Kota Kinabalu, Sabah

salam semua... dh lama xupdate blog kan. kali nie puan sue nak update pasal percutian puan sue ke Sabah. husband ada kerja di sana so puan sue pun myibukkan diri utk ikut. saje nak jalan2 lagipun puan sue xpernah pergi sabah. kami pergi pada 29/2/2012 - 3/3/2012 flight kami pagi so smp2 sabah check in hotel n terus pergi jalan2 di bandar KK. hotel kami betul2 di bandar KK so blh jln kaki jer... pasar filipina, pasar ikan masin, pasar malam kampung air dan macam2 lagi lah. cik abg bawak jln2 supaya senang esoknya puan sue blh jln2 bila cik abg pergi kerja. 

29/2/2012 jalan2 di pasar filipina dan shopping mall berdekatan. malam, makan seafood lah apa lg kan... nak tau kami mkn apa jom tgk pict... 



1/3/2012 puan sue jln2 berseorangan di bandar KK. hanya pergi shopping mall jer xberani nak jln2 sgt sbb tempat org kan... balik hotel tgg cik abg syg lps tue kami keluar lg jln2 di Jesselton Point dan pasar malam kampung air.



2/3/2012 puan sue n cik abg pergi Kundasang. seronok sgt2 bila dpt jln2 tp sekejap jer lah sbb pergi sana pagi n balik ke KK petang. xtidur kat sana pun. kami pergi fish massage, hot spring, memorial war park and kinabalu park.





3/3/2012 pagi2 dh bangun sbb nak pergi pulau manukan. kami pergi sekejap jer sbb kul 12 dh kena check out. so mmg xpuas lah g pulau. abg... nak pergi lagi... hehehehe  seronok sgt2... first time snorkeling suka bila nmpk ikan. kesian cik abg sbb puan sue xlepas2 pegang cik abg. maklumlah takut air... :)





flight kami mlm so lepas check out kami jln2 dulu lah... g mkn2 dl lps tue puan sue pergi saloon cuci n blow rambut dan cik abg plak pergi buat reflexology. selesai jer semua tue kami jln2 ke pasar filipina n pasar ikan masin untuk shopping yang terakhir... :)





dalam perjalanan ke airport kami singgah ke tanjung aru dulu sbb ada masa lagi utk kami lepak2 kat sana





time utk balik... bye bye sabah.
nnt jumpa lagi yer... byk tempat yg xsempat nak pergi... 


^^ sue zaman^^

Saturday, February 25, 2012

Universal Studios Singapore

salam... happy saturday... 

ok puan sue nak cerita sikit tentang percutian bajet puan sue n husband ke uss pada 5 feb 2012.nie bolh dikatakan pre honeymoon... hehehehe knp percutian bajet sbbnya kami hanya pergi satu hari sahaja ke uss. tidur pun di johor. percutian last minute punye plan. disebabkan cuti panjang n class pun xstart lagi so apa lg jln2 lah dulu kan. seronok ok ke uss... xrugi lah pergi puan sue sendiri pun xpuas jln2 di uss.
 jom layan gambar...



 kami tidur di tune hotel n booking skali bas ke uss. senang n mudah kan. beli on9 hotel + bus ke uss. klu nak tau harga dia sila layari website tune hotel ok. bus kami lewat iaitu jam 8.30am - 9.30pm, ingatkan nak pergi pagi tp hanya waktu tue jer yg ada. 

W E L C O M E  T O  U S S

H O L L Y W O O D
N E W  Y O R K
S C I - F I  C I T Y
A N C I E N T  E G Y P T
T H E  L O S T  W O R L D
F A R  F A R  A W A Y
M A D A G A S C A R







TRANSFORMERS The Rids:
The Ultimate 3D Battle
 yg nie paling lama kami kena tgg... panjang gila kena beratur smp sakit lah kaki. hampir 2jam jgk lah kami abiskan masa ditempat ini jer. tp sgt berbaloi ok mmg best sgt2... 


Ancient Egypts nie kami xmasuk sgt sbb kami mencari tempat mknan... lapar sgt2 ok. tp sebelum mkn sempat lg naik Treasure Hunters dulu. 




akhirnya kami singgah mkn di restaurant Goldilocks. dekat mana restaurant nie??? di far far away. kena cari mknan halal ok disana... nie mknan mcm KFC jer... 


di Far Far Away kami hanya sempat masuk Shrek 4-D Adventure, best. Donkey Live... ok yg nie trasa buang masa... sgt xbest buat rugi masa jer.

The Lost World kami sempat ke Jurassic Park Rapids Adventure, Canopy Flyer and WaterWorld.


di Madagascar kami hanya masuk satu tempat jer iaitu Madagascar : A Crate Adventure. dh petang sgt so naik yg maner sempat jer...




gmbr time tersgt2 dahaga ok... duit dh abis. last duit tggl beli aiskrim. tp xdpt hilangkan dahaga pun. kesian ktorg... :(


last2 kami ternmpk CIMB apa lagi pergi tukar duit. dapat jer duit terus ke 7eleven beli slurpee besar. xcukup satu kami beli dua. n ada duit lebih kami beli coklat di candylicious

 last pict nie baju puan sue n cik abg :)


^^sue zaman^^

Thursday, February 16, 2012

later story



ini lah tempat kami pergi... later story ok. mesti semua tau dekat maner nie kan.  hehehehe



^^sue zaman^^

Tuesday, February 14, 2012

Danga Bay - Johor

salam...

sabtu 4 feb 2012 puan sue n en abg pergi johor. first time puan sue smp danga bay sebelum nie hanya smp skudai jer masa reg study utm. rupanya xdek lah jauh maner dekat jer ngan danga bay tue.  kami tiba di sana awal so xblh nak chek in dl sbb check in pukul 2. kami pergi cari kedai mkn dh lapar sgt2... so apa lg gps pls... kedai mknnya dekat jer skali tslh jln so gps kena cari balik dh ikut jln jauh... padahal kedai mkn tue tepi jln jer... aduhhhh pusing sakan jap semata2 nak cari kedai mkn. 

lps check in ptg tue kami keluar jalan2. nak pergi museum dh tutup plak... last2 kami jumpa hutan bandar tue pun hasil gps cari tmpt menarik area situ. hutan bandar xdek apa pun mcm tasik jer. last kami jumpe jgk jln ke zoo johor tp masa tue dh nak tutup so xdpt lah nak masuk. jadi kami teruskan pjalanan ke danga bay jer lah... tgk pemandangan di situ dan mkn mlm terus di situ juga. lepas mkn mlm kami ke pasar karat. ok tb2 puan sue terasa rugi plak sbb xbeli apa2 pun dekat situ. padahal mcm2 ada... xsangka puan sue blh kawal nafsu shopping itu pun disebabkan en abg sebenarnya... klu x puan sue dh lame habis duit dekat situ. klu blh semua nak beli xkisah lah apa2 pun janji ada beli kan sbb bila lg nak ke sana... wlwpun barang tue ada jer dekat kl tp saje nak juga sbb nie dekat pasar karat bkn dekat jln tar betul x... :)

gmbr kami... :)


Tune Hotel

biliknya kecil jer tp ok selesa





ISKANDAR... nama en abg.



makan malam.

dekat pasar karat kami xambil gmbr... hanya jln2 jer.

kami ke johor bkn jln2 dekat situ jer kami ada tempat lain nak pergi... ke mana... next post ok. 



^^sue zaman^^

Friday, February 3, 2012

selepas kahwin

apa aktiviti kami selepas kahwin... selesai je majlis di belah lelaki... kami keluar jln2 di PD. bkn xbiasa g PD tp saje dh xdek benda nak buat so jln2 lah kan. aktiviti kami selepas kahwin jln2 di PD, tgk wayang di Seremban cerita ombak rindu... pergi fun fair di PD, dh lamer xpergi fun fair seronok jgk tgk gelagat org disana. dan hari bila ye... lupa lah kami pergi ke Johor majlis kenduri kahwin sedara en. abg....

baru2 nie kami pergi Klang tgk gmbr kahwin. kena tgk dulu sblm print dh settle semua ktorg pergi i-City Shah Alam. apa yg menarik dekat sane? bg puan sue biasa jer xdek apa pun tp bwk budak2 ok lah kot dorg mesti suka tgk lampu2 binatang n blh main dekat sana. penat juga bjalan dekat sana. 

lps tue kami pergi jengka, pahang hantar dek yg balik uitm. ok jengka xdek apa2 pun kami cuma pergi antar n pergi minum2 jer kejap di bandar jengka. dlm perjalanan nak balik kami singgah sebentar di Hutan Lipur Lentang.

gmbr2 kami... hhehehe


gmbr kami di majlis perkahwinan. Johor


fun fair, PD






i-City Shah Alam.


Hutan Lipur Lentang

Next destination puan sue and en abg syg... kemana yer kami akan pergi... tgg next week ok. cuti 4hari kan so apa lg jom kita cuti2 malaysia. cuti bajet ok... xdek duit pun nak bjln jgk... gatal heheheh xpe g jln2 jer xbeli apa2 pun... tgkp gmbr jer... hehehe leh percaya ker xbeli apa2... ok selamat bercuti...


^^sue zaman^^