nuffnang

Monday, February 28, 2011

Congrat to Ayu & Fad

Saturday me n my fiance go to wisma sejarah bersebelahan dgn library negara n bhadapan dgn IJN attend wedding Ayu & Fad. Ayu member masa dkt tempat keje lama... dan Fad pula satu sek teknik dl... em... xsangka, mereka skrg dh pun jd husband & wife. Congrat yer korang.

ada 2 pic jer, xsempat nak ambik sbb lps tue bgegas ke class plak.



nie suasana di dalam salah satu dewan wisma sejarah. pelaminnya xnmpk sgt kan sbb mls nak bgn so tgkp dr meja mkn jer... tema kaler putih n merah.


nie lah pengantinnya... sama2 kecik molek... hehehehe

congrat sekali lagi kepada
Ayu & Fad

"Wishing u the best of life today and in the days to come"



^^sue zaman^^


Friday, February 25, 2011

Outing

Dukacita dimaklumkan bahawa kita terpaksa menukarkan tempat aktiviti dari lembah azuween ke nur lembah pangsun akibat berlakunya kesilapan teknikal yang tidak dapat dielakkan. Walaubagaimana aktiviti akan terus dijalankan seperti yang dirancang iaitu 5 dan 6 Mac. Kos pembayaran juga telah berubah iaitu sebanyak RM 95/pax lebihan pembayaran boleh dituntut pada Mala pada hari pendaftaran nanti.

Diharapkan semua ketua kumpulan menyebarkan makluman ini dengan segera kepada semua ahli kumpulan tuan tuan dan puan puan sekalian bagi mengelakkan berlakunya maklumat tidak sampai pada hari jadi nanti.

Segala kesulitan amatlah dikesali dan pihak urusetia memohon kemaafan

Salam 1 Malaysia


Em... tukar lagi. mula2 nak wat dekat Agrotek... lps tue dekat Lembah Azuween Pangsun.... dan yg terakhir buat dekat Nur Lembah Pangsun plak... xpe lah mane2 pun blh kan... nnt mgg depan kite tgk lokasi dier best ker x... tgk kat website cam ok jer tempatnya...


^^sue zaman^^

Thursday, February 24, 2011

~~ Dugaan ~~

mmg dugaan betul hidup nie. betul lah kata org, masa tunang mmg byk dugaan so kite kenalah byk2 bsabar dlm m'harungi kehidupan ini. perkara nie t'jadi dlm kehidupan sue. semanjak b'tunang ada jer yg xkena dengan my fiance. dari perkara kecik terus jd besar... em kadang2 sue sendiri pun xfhm kenapa blh jd mcm nie. tb2 t'rasa sue n tunang mcm xsepadan... xblh nak fhm antara satu sama lain. ramai yg ckp dia baik lah, untung dpt dia lah dan jaga dia elok2 nnt menyesal... tp dorg tau ker apa perasaan sue plak... dorg xnmpk ker sue nie baik, untung dpt sue dan jaga sue elok2... em entahlah myb dorg xrasa apa yg sue rasa dan dorg x mengalami apa yg sue lalui.

kadang2 rasa nak stop smp disini sahaja... rasa impian yg diimpikan selama ini xt'capai. xpe lah sue cuba jugak b'sabar dan cuba fikirkan elok2...

cemburu bila tgk org lain happy dgn pasangan tp sue disebaliknya... cemburu tgk pasangan lain sama2 mguruskan perkahwinan mereka... tp sue tidak myb xsmp masanya lg utk kami serius memikirkan p'siapan pkahwinan. masing2 sibuk dengan urusan masing2... semenjak dh jd tunang nie kami dh xslalu jumpe. sue hari minggu sibuk dengan class mgkn sbb itu kami xb'sama seperti org lain.

em... xtau lah mungkin skrg byk dugaan, harap2 nnt semuanya ok... anggap nie semua ujian dr Allah s.w.t biarlah dr awal dpt cam2 dugaan, smp waktu kami disatukan nnt, harap2 semuanya bjalan dengan lancar sbb sue hanya sayang tunang sue sorg jer...

eh... tb2 mluahkan perasaan di sini plak... xpsl2 semua org tau... ini perasaan cik sue jer tau tp perasaan my fiance lain plak sbb bg dia apa yg dia tau sayang dia hanya pd tunang dia sorg nie sahaja yg bernama suzela. dan dia tau tunang dia nie suka fikir bkn2 dan mcm budak kecik... apa2 pun doakan kami agar hbgn ini kekal sampai bila2.

tq

^^sue zaman^^

Wednesday, February 23, 2011

Happy Birthday Adib

Jumaat lepas 18/02/2011 kakaku ajak semua family mkn mlm di rumahnya n sekali smbt hari jadi anaknya yg bernama adib. malangnya abgku yg sorg tue xdpt dtg sbb ada hal lain.

ok nie gmbr2 yg sempat sue snap pd mlm tue... anak buahku yg mcm2 perangai ada... pening dibuatnya.




nie 4 beradik...



depan sekali tue lah birthday boy...

Tuesday, February 22, 2011

D.I.Y

diri ini xdek lah kreatif mana... idea akan dtg dgn scara spontan shj klu nak suh fikir mmg xdpt lah... so byk dpt idea dr blogger2 n google jer...

cubaan pertama pyramid box nie pun dpt from blogger Si Gaun Putih sgt comel n senang jer nak wat... tp mampu ker nak wat smp 1000pcs... ohhh tidak rasanya... hehehehe. apa lg yg senang yer utk letak sweet or coklat for children time wedding nnt... yg blh jimat...

nak tgk hasik dr sue... hehehe nnt lah td pun wat xkemas... kasih kemas baru leh upload pic...

sue tgh blajar utk bjimat cermat... maner yg leh wat sendiri baik buat sendiri kan... save budget sbb byk lg yg nak pakai duit...


faceblog

APA ITU FACEBLOG?

NAK JOIN JUGAK LAH...




SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

Friday, February 18, 2011

Si dia kalah... :D

hehehhehe... akhirnya my fiance call jgk ari nie setelah 1 hari xmsg n call. semenjak kami btunang kerap sgt bgaduh... gaduh baik gaduh baik... em xtau lah knp... yg suka cari psl sape lg cik sue lah hehehehe... entah lah suka sgt wat perangai n bila kena mare ngan my fiance terus senyap... tp kejap jer baik lps tue wat perangai lg... pdhal benda kecik jer tp sue anggap benda tue besar gak... xkira sue ckp xsuka... xsuka lah... kadang2 cian jgk ngan my fiance sbb kena layan ngan perangai ngada2 cik sue sorang nie... dh kawin nnt xtau lah cam ner....

bila my fiance ada di sebelah sue bkn main happy sgt tp bila dier xdek mulalah nak wat perangai ngada2... nak cari gaduh... tp sue tau my fiance seorang yg byk bsabar... hehehehe... dugaan.

i luv u so much... mmmuuaahhh...

Monday, February 14, 2011

Esok Cuti...

Salam Maulidul Rasul kepada semua...

apa nak buat esok yek.... hehehe dh ada plan sbnrnya sok pg nak g wangsa walk window shopping... yeke window shopping... entah2 terus shopping.

ok selamat bercuti semua...

Sunday, February 13, 2011

Selesai Sudah

Alhamdullilah... akhirnya selesai jgk test human resource Development pada hari sabtu. rasanya ok kot... harap2 semua jwpn yg diberi betul dan blh memperolehi markah yg bagus.

Dan selasai sudah presentation Modifikasi Tingkahlaku hari ini. dan ada sedikit sahaja pembetulan dan juga group kami xpayah present lg utk next class... so tugasan seterusnya betulkan balik apa yg kena betulkan.





p/s : to ayu n dayat congrat n sorry bcoz xdpt dtg wedding korang pada 12/2/2011(sabtu)

Thursday, February 10, 2011

angka 111

sue nak share tentang angka 111... maner yg xtau lg blh teruskan baca yg dh tau abaikan... heheheh. sue dpt dari email smlm from my sister so rasa nak post plak kat blog... ok jom kite tgk apa makna angka 111 tue...

Sedikit info kuasa Allah... Tahun ini mempunyai 4 tanggal aneh :
1-1-11
11-1-11
1-11-11
11-11-11

Sekarang cuba ini : ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda dicampur dengan umur anda tahun ini. Hasilnya pasti = 111

nice... Subhanallah!! try it... klu xpercaya

Monday, February 7, 2011

Enjoy

hehehe... smlm class ada test... em entah apa2 jwb siap leh tanya org sebelah lg... :D
lps abis class aku, sue, ina n mier pergi jln2 cari mkn... ktorg nie klu dh smp thp xbetul cam nie lah gila2 jap... ok nie pic ktorg... mula2 mier xmau pergi tp kami pujuk jgk... hehehe mier nnt join ktorg lg yer...


dihadapan library UTM




menanti dgn penuh senyuman... hehehehe


time 2 eat... jgn kaco lapar nie dr pg xmkn apa2...


me n ina


ina, suzie, sue n mier
Johnny's Restaurant, Jusco AU Keramat
tq sue blanjer kami... cayang lah ko mmmuuaahhh...


shopping... Sogo
sbnrnya si sue jer nak beli last2 aku skali yg shopping abis duit aku... dh lah msh awal bln lg nie, kena baget lah...


What is your dream?
mula2 kami btiga mau beli ini baju... tp hanya sue sorg jer yg beli..
nnt kite cari baju lain yer pkai sama2...

Saturday, February 5, 2011

:: Shopping Part 1 ::

Hari nie aku kuar bersama tunangku pergi Jakel... mula2 rasa nak tgk2 jer last2 kami beli jgk. plan mmg nak tempah jer baju nikah xnak sewa sbb nnt xdek kenangan plak klu semuanya sewa. jd kami belilah kain utk buat nikah nnt... kalernya.... rahsia.. hehehe xleh bgtau dh smp masanya baru leh bgtau n tunjuk baju kami.. yg pasti bkn kaler putih ok... xmau kaler putih... asyik nikah jer putih so kami wat kaler lain tp yg pasti xterlalu terang... masih sesuai dgn majlis nikah nnt... aku pun siap beli veil terus sbb dpt harga lg murah kerana amik pakej. sampin tunangku xnak beli lg xtau lah dier nak beli kat maner...

fesyen baju nikah xtau lg nak wat cam ner msh tcari2 contoh yg sesuai... tp rasanya baju kurung moden kot...

ok utk nikah dh settle... next barang lain plak beli... setiap bln 1 barang... hehehehe
bln3 baru nak g butik kot... tema kaler kami dh bincang cuma xmuktamad lg...

ok nnt kite story lg bab shopping...

Zoo Negara

Pada 3 Feb 2011... aku ke zoo negara bsama kakak2ku n anak buah ku yg nakal tue... hehehehe
dlm kul 10 kami semua smp... pg tue xramai org lg so xpyh nak bratur panjang masa beli tiket... tiket utk dewasa RM20 utk biasa RM25 tmsk zoo serangga & tmn rama2, kanak pula RM6 utk biasa dan RM9 tmask zoo serangga n tmn rama2 kami semua amik yg biasa jer... mula2 kami semua jln kaki lps tue jam kul 11 semuanya bergegas ke ptunjukkan binatang. lps abis baru lah kami semua naik tram rides sbb dh penat bjalan. Tram Rides berharga Rm3 utk dewasa dan RM2 utk kanak2.

ok jom tgk pict semasa di zoo negara... nie sebahagian shj nak tgk lg sila tgk dekat my fb k... layannnnn hehehehe





Bird House





Tram Rides








Wednesday, February 2, 2011

...test...

tb2 leh plak tlupe dgn 1 perkara iaitu test... hehehe cuti panjang fikir nak bjln jer pdhal ari ahad ada test adult learning. test leh open book so apa ssh kan nnt nak jwp cari jer lah jwpn dlm note yg dh diberi oleh lect... tp.... klu xbaca xleh jwp jgk, betul x sbb xtau bab maner 1 n xprnh nak baca n tgk pun... em... so.... aku kena study lah time2 cuti nie... ye ker STUDY... leh caya ker... hehehehe. xpe lah nnt last2 aku belek lah note tue tgk apa yg patut... org teror xnyah study... hehehehe blagak nnt xleh jwb mulalah nak mare tension pdhal slh sdiri... xblh2 suzela kena study jgk k nnt myesal pyh plak... ok kwn2 yg maner nak test jgn lupe study k... Gud Luck.

Selamat Bercuti dan Selamat Belajar... :D

Selamat Tahun Baru Cina

Selamat Tahun Baru Cina kepada semua... lamer juga cuti nak kemana yek... plan nak ikut akak g zoo negara bwk anak2 dorg jln2 tgk binatang... emmm cam best jgk kan dh lamer x g. tp... tgk mood mlm nie klu rajin ikut lah klu x esok aku tdo jer lah kat umah...