nuffnang

Friday, January 27, 2012

Goodies di Hari Jumaat

Murah rezeki pada hari jumaat. birthday anak2 di tadika cendekiawan. hari nie ada 3 anak yg menyambut birthday... cikgu sue ucapkan selamat hari jadi yer anak2 semua. wah... tb2 bahasakan cikgu sue maklumlah semenjak kerja dekat sini mmg gelaran cikgu lah dapat. seronok jgk bila dpt goodies... nnt balik blh lah mkn. dapat pun sbb ada lebih so bglah dekat office sikit. 


first dapat yg nie jer... cantik kan dulu puan sue nak buat doorgift kahwin mcm nie lah tp xjadi. akhirnya tb2 dapat plak hari nie tp bkn doorgift kahwin tp goodies birthday budak2. kek dia pun cantik colour hijau lagi...


dari satu terus jadi mcm nie. dapat lg dua goodies. dalam paper bag colour merah tue bkn goodies budak2 tp dari pengantin baru suria yg baru melangsungkan perkahwinan pada 2 minggu lepas klu xsalah. kami semua xdpt hadirkan diri sebab jauh sgt dekat kelantan so puan suria pun bawak lah doorgift utk kami cikgu2 di tadika cendekiawan nie. terima kasih puan suria. xdapat kita nak berkenalan dengan lebih lama kan sbb puan suria dapat kerja lain dan akan bertugas di miri sarawak. so perkenalan kami sekejap jer. tp puan suria baik orgnya dan puan sue suka... maklumlah kamikan sama2 sue hehehehe.



^^sue zaman^^


Kenangan Sbg Isteri

Sudah 1bulan, 2 minggu dan 3hari puan sue jadi isteri kepada En. Iskandar. sepanjang kami menjadi suami isteri macam2 berlaku... ada kenangan manis n pahitnya... puan sue mcm xpercaya plak kami dh kahwin. kadang2 terasa masih bujang jer lagi. 

kami masih xpergi honeymoon lg... sedih2. maklumlah duit dh habis so senyap jer lah... pergi dekat2 jer dulu. tp xhoneymoon pun xpe kot sbb honeymoon bkn skali tp hari2 pun blh... betul x. hehehehe 
bukan senang nak jadi isteri rupanya... kena byk bersabar dgn kerenah suami. tapi suami pun pening jgk dengan kerenah si isteri. biasalah baru2 lagi kan belum m'genali dgn lebih mendalam lagi. cik abg pening bila puan sue buat perangai... hehehehe iyer lah puan sue nie cerewet lah jgk nak bersih rumah kena selesaikan dgn cepat2 xleh tangguh2... dapur plak lps masak kena terus basuh xblh tinggalkan mcm tue jer, mcm2 lah sbb tue cik abg pening byk betul peraturan... hehehehe... 

tapi seronok sebenarnya berada di alam suami isteri. sentiasa ada org tersayang disisi. lebih2 lagi bila ada suami yg pandai memasak... hehehehe mcm2 menu yg cik abg dh cuba... hasil tunjuk ajar dari internet. selamat ada rasa n blh dikatakan sedap lah jgk... :)

nie menu cik abg masak... abaikan alas surat khabar tue yer... kami kena makan bersila sbb xdek meja makan... xdek rezeki lagi nak beli... :)


kari ikan


ayam masak lemon


telur dadar


daging masak apa yek... lupa lah plak


sotong bersalut tepung


udang masak pedas

nmpk sedap x... mestilah sedap cik abg masak... sayang abang sangat2... mmuuaahh 100x
cik abg jer lah masak... puan sue pernah masak sekali jer... teringin jgk sebenarnya nak memasak tgk dekat internet senang jer tp disebabkan takut dgn minyak terpaksa dibatalkan. tgk lah akan datang insyallah puan sue akan memasak jgk utk suami tersayang. air tangan isteri penting utk suami kan tue cara nak ikat perut suami... :)



mlm nie abg nak masak apa yek??? mee goreng. hehehehe xpun kita habiskan burger  
untungkan bila ada suami yg pandai memasak. terima kasih abg... :)


^^sue zaman^^

Wednesday, January 25, 2012

Kenangan Sbg Student

Salam... Ramai lagi ke yang masih bercuti hari ini? maklumlah ada sekolah cuti seminggu kan so ibu bapa pun blh ambil cuti 3hari lg. wah... lama tue. puan sue xcuti pun sbb xdek pergi mana n baru kerja xelok lah plak nak cuti kan. puan sue plan mcm nak cuti 2 n 3hb feb sbb 1hb hari wilayah 6hb cuti utk maulidurrasul dan 7hb thaipusam. lama kan cuti blh dpt seminggu juga. tapiiiii rasanya xkot sbb cik abg mesti kerja so baik puan sue kerja jgk lah. xnak lah duk rumah sorg2. boring....

ok cerita pasal kenangan sbg pelajar.... puan sue baru habis final exam pada 19hb so skrg enjoy lah. tp sem nie mmg puan sue xstudy apa2 pun... g exam mcm tue jer hanya sempat scan sekejap jer... bagus kan org lain exam study smp xtdo tp puan sue blh jer tdo dgn lena... xtau lah sem nie mcm mls sgt2... mgkn xdek class sgt so mls lah n lebih2 lagi dh kahwin jadi mls plak nak study... hehehehe 

exam finance puan sue mmg xstudy apa pun lah... xtau nak study apa sbb mmg puan sue xfhm sgt finance tue n mmg xbminat. sempat study skjp dgn sue, ina n mirfat tghari tue. so sempat lah jgk puan sue scan apa yg dorg study. finance jawab 3 soalan tp puan sue cuma jwb 2 soalan jer. emmm xtau lah cam ner result nnt. 

next exam penilaian program. subjek nie pun puan sue xstudy sbb mlm tue puan sue demam teruk lah plak. badan panas tp puan sue sejuk. smp umah ma ingat nak study jap last2 tidur smp cik abg alihkan buku ke tepi. exam pagi so mmg xsempat lah nak tgk hanya scan jer lah kan... puan sue suka sgt scan2 nie kan mcm lah masuk dlm kepala otak. tp at least puan sue nmpk jgk setiap bab tue apa isi2 dia. alhamdullilah puan sue leh jawab semua soalan. slmt soalan blh pilih. harap2 apa yg puan sue tulis panjang2 tue adalah betulnya jgk... :)


^^sue zaman^^

Friday, January 20, 2012

Kenangan Sbg Anak

Salam. cuaca pg tadi hujan... seronok klu xkerja hari nie kan blh bgn lambat tapi hari nie baru hari jumaat so kenalah kerja. tp xpe sbb mgg nie kita semua akan bercuti lama iaitu slama 4hari. wah... seronok kan mesti masing2 dh ada plan nak pergi mana kan. Puan sue akan balik umah ma pa so kami xdek plan nak pergi jln2. 

Pada 30/12/2011 puan sue dpt panggilan telefon dari kak na, bgtau ma masuk hsptl wad icu. terkejut puan sue... knp??? ma jatuh dlm bilik air patah tulang kaki kanan. Ya Allah masa tue nak nangis pun ada... cepat2 bgtau cik abg jom balik KL. lps maghrib kami bertolak terus ke hsptl Selayang. bila tgk ma lega sikit hati nie sbb ma still lagi ok. nmpk sihat cuma tak blh berjalan. kesian ma... jatuh pada hari khamis mlm sorg2 sbb pa pergi masjid dlm pukul 9 mlm baru balik. lama ma kena tgg pa balik. tp xterus pergi hsptl esokkan nya baru pergi bila ma terasa sakit sangat2... smp pggl doktor dtg rumah bg ubat thn sakit pun xmenjadi still sakit lagi. 

pada 3/1/2012 dan 4/1/2012 puan sue temankan ma di hsptl kebetulan cik abg outstation. kesian ma tidur sorg2 dekat hsptl so puan sue teman lah senang sikit ma nak ke toilet. ini lah first time puan sue tidur di hsptl. slmt ok sbb ma duduk dekat wad utk 4 org sahaja. so selesa lah sikit. bila tgk ma tidur pada mlm tue bertambah kesian nmpk sakitnya.

pada mulanya ma xnak buat operation klu blh elakkan. so puan sue tanya doktor terang2 depan ma apa kebaikan n risiko klu xbuat operation n buat. doktor terangkan satu2 depan puan sue n ma. byk kali lah doktor dtg jumpa puan sue bgtau secara detail. puan sue tau ma takut... iyer lah klu puan sue sendiri pun takut. tp ma kena kuat klu xbuat operation ma langsung xblh berjalan, lagi susah mcm tue n ma kena baring n duduk jer. ma xdek penyakit lain so operation blh dilakukan dgn mudah. 

pa bgtau, ma nak anak2 dia semua ada depan mata dia. apa guna ada anak2 klu xblh buat keputusan. so kami berempat pun dtg bkumpul di hsptl dan masing2 setuju ma buat operation. pada 6/1/2012 ma masuk dalam bilik pembedahan dalam pukul 10.30 pg dan keluar dalam pukul 4.30 ptg. pa setia menunggu sbb takut apa2 berlaku. alhamdullilah semuanya berjalan dengan lancar. dari situ puan sue nmpk kasih sayang pa pada ma, lebih2 lagi bila nmpk pa menangis. puan sue pun nak nangis juga tp tahan xnak tunjuk depan pa. selesai operation n ma blh bercakap baru lah pa n puan sue pergi mkn tghari. bkn tghari, dh ptg. sanggup berlapar demi isteri tercinta. 



masukkan juga gmbr cik abg yg perasan konon2 dia jaga ma :p

skrg ma ada dirumah. smlm balik sekejap tgk ma dh nmpk semakin pulih. hari tue balik tgk kaki ma bengkak tp skrg xlg dh ok. cuma selera mkn masih lg xdek. ma hanya mkn roti sahaja. nasi pun mkn sikit jer. org cakap lps operation mmg xdek selera mkn kena ambil masa dulu. so harap2 ok lah.

Semoga ma cepat sembuh seperti sebelum nie.


^^sue zaman^^ 

Tuesday, January 17, 2012

Kenangan sbg Pekerja...

kenangan apa sbg pekerja yer... apa lagi kerja ditempat baru. first time kerja xpyh interview terus masuk jer... knp? sbb cousin punya jer so xpyh interview. puan sue kerja sini pun hanya sementara untuk dapat kerja lain myb tgg smp habis belajar kot sbb kerja dekat sini relax sikit cuma sakit kepala sakit hati bila suasana bising. itu kena banyak bersabar yer maklumlah kerja dekat tempat budak2 klu xbising xsah kan. puan sue terpaksa tukar kerja kerana mengikut husband ke Putrajaya. xsanggup nak berulang alik dr Putrajaya - Sri Hartamas. 

sudah 2 minggu puan sue bekerja disini... dimana??? Tadika Cendekiawan presint 9. kerja sini save budget jgk sbb dulu parking kena bayar sekarang free jer. parking jer dekat halaman tadika. puan sue kena drive sbb masuk kerja pukul 9 - 6 so cik abg kena tgg lah ptg tue. 

gelaran puan sue sekarang cikgu yer... wah... cikgu tue. tp puan sue xmgajar cuma bekerja di office sahaja. kerja office pun kena pggl cikgu jugak ok. klu mgajar rasanya habis budak2 nie... lain puan sue ajar n habis budak2 nie semua menangis... puan sue xcukup sabar mcm cikgu2 lain.



pict nie copy dari dlm pc. pict thn 2010. xsempat lah nak ambil gmbr sendiri... bkn xsempat malas sebenarnya... hehehehe xpe lah dh ada dlm pc copy jer lah. 

ini lah tadikanya... ramai tue budak2 dari baby smp 5thn kot klu xsalah.  dh ramai bising lah kan... time pg n ptg jer bising. tghari dorg semua tidur. so aman lah sikit. 


^^sue zaman^^

Monday, January 16, 2012

2012

Banyak kenangan manis dan pahit dilalui awal tahun 2012.
awal tahun jer dh banyak kenangan kan... kenangan sebagai anak... kenangan sebagai isteri... kenangan sebagai student... kenangan sebagai pekerja.

nanti puan sue update satu2 ok... hehehe dh lama xupdate blog n dah lamer xbaca blog2 kesukaan sue. apa cerita mereka semua...


^^sue zaman^^