nuffnang

Thursday, December 30, 2010

Menara Taming Sari

Wednesday, December 29, 2010

25/26 n 27 Dec 2010

MALACCA DEC2010







Friday, December 24, 2010

Malacca Again


Tomorrow i will go to Malacca again for 3 days with my family... this year dh masuk 3 kali aku pergi ke Malacca. thn nie aku holiday ke Malacca jer lah... xpe lah janji aku g holiday jgk kan...

first aku pergi dengan my frenz utk wat assgmnt psl Malacca... smbl wat assgmnt smbl jln2 lah kan apa lg...

the second i went with my sister n her frenz... yg nie xmenyeronokkan sbb xbyk sgt ronda2 Malacca... kakak pun frust sbb tue nak pergi lg utk bls dendam... hehehehe


Thursday, December 23, 2010

Dialog Afiq n Cik Cu


pg ahad 19 Dec 2011 aku mgajak afiq anak buah ksygnku teman pergi ke cosway Selayang Point. bukan main suka lagi dier klu dpt bjln. klu dh ajak dier biasalah xsah klu xbeli apa2 utk dier... kat cosway aku belikan dier pensel colour mahal tau rm8.90 em... dpt jer terus suka n duk diam... semasa pjlnan ke giant batu caves nak beli aiskrim afiq tiba2 tanya....

Afiq : cik cu nnt duduk ngan uncle isk ke?
Cik Cu : a'ah lah knp?
Afiq : afiq nak ikut...
Cik Cu : abis tue ibu nak tinggal ngan sape?
Afiq : ibu tinggal lah ngan afnan n sofiya
Cik Cu : knp afiq nak tggl ngan cik cu...
Afiq : saje... blh afiq main games ngan uncle isk... pastu leh jg baby cik cu...

mane dier tau pasal baby nie??? xpernah plak dgr sape2 ckp psl baby sblm nie... emmm

Cik Cu : amboi... nak jg baby.. pandai ker afiq nak jg baby cik cu nnt..
Afiq : pandai... afiq dukung lah nnt... main2 ngan baby nnt dier diam lah...
Cik Cu : cam tue jer jg baby... ok blh tapi afiq kena tgg cuti sekolah baru blh tggl ngan cik cu... nnt cuti sekolah baru cik cu pergi amik afiq ok...
Afiq : ok (Smbl tersenyum)

anak buah aku sorg nie mmg rapat ngan aku... nak ikut jer aku ke mana... lbh2 lagi dier pun rapat jgk ngan uncle isk dier tue.... Afiq... Afiq... thn depan dh darjah 2...

Wednesday, December 22, 2010

Baraka Allahu Lakuma


We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure

We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

بارك الله
بارك الله لكم ولنا

الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله

الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
Barakallahu Lakuma wa Baraka alikuma

Thursday, December 9, 2010

My Engagement

upload cikit gmbr2 pada 4 december 2010... gmbr dr camera cik suriati n cik sue sdiri... gmbr dr photographer masih lagi belum dpt...


nie hantaran dari kedua2 belah pihak...
pihak perempuan kaler pink
pihak lelaki kaler putih kuning
coklat dr pihak lelaki aku lgsg xdpt mkn... maner xnya sorg mintak nak satu skali semuanya dtg amik... berebut2 plak tue... em... xpe lah anak buahku jgk bkn org lain pun... hehehehe


haizun makeup aku time engagement... adk kakak iparku...


hasilnya... lamer jgk nak tgg siap... dengar jer pihak laki lmbt lg nak smp diubah nya gaya lain plak... gaya ptama aku xdpt tgk xtau cam ner upenya...


my mum n my dad


dengan tunangku... hehehe kena pggl tunang dh xblh pggl bf...


last skali... ngan kawan2ku... tq 4 coming... ada lg yg xdek nie... sbb gmbr xdek dlm simpanan... sape yek... rasanya fida, kakaknya n diana...














Tuesday, December 7, 2010

Tahun Baru yg lebih Bermakna...

Alhamdullilah... sudah 3 hari aku menjadi tunang kepada iskandar... sempena Tahun Baru Maal Hijrah nie memang lebih bermakna dari tahun2 lepas.... semoga kami berdua akan bahagia untuk melayari hari yg penuh bermakna buat kami berdua...

Monday, December 6, 2010

step 2... Done

4 December 2010.... BERTUNANG.... Alhamdullilah semuanya bjln dengan lancar wlwpun waktu yg dijanjikan berubah krn pihak lelaki smp lewat...

pihak lelaki smp kira2 dlm kul 2 klu ikutkan plan yg sebenar pukul 12 tghari. abis semuanya kena berubah n suasana jd cam kelam kabut cikit dh x tersusun mengikut plan yg sbnrnya...

terima kasih pada yg sudi dtg memeriahkan majlis... yg xdijemput minta maaf byk2... kawin nnt baru jemput semua...

gmbr akan di upload kemudian... byk gmbr pd photographer mier...

Tuesday, November 30, 2010

3 Hari Lagi

Tinggal 3 hari jer lagi nak menjelang majlis pertunanganku... hehehe jd xmenentu kejap xtau knp... fikir2kan blik betul jgk ckp isk 2 3 hari nie aku asyik xsihat jer knp???? takut???? em... xtau lah nak jwb apa byk sgt fikir... mgkn takut kot.... hehehehe

semuanya setakat nie dh siap.... hantaran cuma tggl nak letak isinya jer... sirih junjung pg sab2 baru dpt n cupcakes xtau lah jumaat or sab2 sbb akak ipar jer yg wat kan... so bhgn hantaran tue xdek mslh lah semua dkira settle...

makanan utk majlis nnt pun dh settle... pa dh order kan utk 120 org... harap2 cukup lah... nak wat simple tp order 120 org cam ner tue... hehehehe kira sikit jer lah tue...

lps tue order 1 canopy letak di depan umah... nnt semua mkn dlm umah xmuat plak... n nnt mkn xselesa kena duk rapat2... keselesaan tetamu amat diutamakan...

invitation card wat sendiri mgg lepas... hari nie baru emailkan kat kwn2 yg terpilih jer... bkn emailkan kepada semua... gatal nak wat n saje suka2 apasalahnya... bkn slalu dpt wat cam nie...


pelamin plak wat sendiri jer... simple janji ada lah ruang utk bakal mak mertua sarungkan cincin... hehehehe nak gak pelamin kecik comel sbb semua tue kenangan apa... betul x...

baju tunang simple jer sbb nnt leh pkai blik... hehehehe

photoshoot mintak tlg ngan mirfat... wlwpun dier xterer tp xpe lah utk majlis kecik2 cam nie janji ada gmbr kenangan... bkn free tp byr ok... xmahal murah jer... hasilnya nnt kite saksikan...

makeup plak oleh haizun adk akak ipar... kebetulan dier amik bidang tue so mintak lah tlg n dpt harga murah.... hehehhe tq... nak tgk hasilnya tgg lps majlis nnt...

em... lg apa yek.... gmbr2 semua
tgg lps 4 december 2010
hari bsejarah buat diriku...



Thursday, November 18, 2010

demam

musim demam... ari nie aku n kak na g klinik... sama2 demam... kak la pun demam jgk smp xleh nak bgn smlm lps mkn ubat terus tdo... nie aku plak yg kena... aku paling xsuka g klinik sbb xsuka mkn ubat... tp tpaksa jgk g klu x nnt btambah teruk plak dh lah skrg nie demam pelik2 bkn biasa2...

makin mahal plak ubat skrg... aku abis rm55... ubat antibiotik n demam besar betul... yg kecik pun aku ssh nak telan nie kan yg besar... smp aku tumbuk ubat tue.. hehehehehe last2 muntah blik xthn ngan pahit dier... layo betullah masa tue... xdek ker ubat cair kan senang aku nak telan mesti xssh aku mkn ubat...

tgh2 xsihat nie tb2 rasa sedih sgt... em... mcm2 hal... klu dfikirkan sgt sakit kepala... dh lah doktor ckp aku punyer tekanan darah rendah... asyik pening jer... doktor suh g cek mata mgkn ada kena mgena ngan aku slalu pening... myb kena pkai cermin mata... alah... xnak pakai xsuka... nnt2 lah aku g cek mata... cek ngan abg jer sdh klu kena pkai apa lg abg deen sponser lah... hehehehe... harap2 xlah aku xsuka pkai cermin mata ganggu lah xselesa nnt...

dpt mc 1 hari jer... tp nie cam dh rasa teruk blik jer... selesema makin mjadi2 plak nie... slmt xbatuk cuma sakit tekak jer... myb sok kena mc lg nie.... yan sue mc esok yer... agak2 kul 9.30 sue xsmp ofis lg maknanya sue mc yer...

ok jaga diri baik2... skrg musim ramai yg demam...

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha


Selamat Hari Raya Haji kepada semua...

Monday, November 15, 2010

Hantaran

Lastly aku tempah jer hantaran kat kedai. Hari sabtu nie baru pergi amik so xdek pic lg lah yg blh diupload. Aku kat kedai tue hampir 2hour jgk lah memilih barang2 tue semua... cam2 aku nak smp pening pekerja tue nak layan kerenah aku... bkn sorg jer tp dua org melayan aku... hehehehe... tq yer... mula2 ckp nak simple tp semua benda nak letak... last2 aku pun dh naik pening n dh penat aku serahkan jer kat dua org tue yg penting kaler n barang2 tue aku dh siap pilih... bunga n lain2 dorg yg uruskan... hasilnya aku akan tgk ari sab2 nnt... harap2 cantik lah... xcantik sgt pun xpe lah bkn utk aku pun utk bg pihak lelaki je... hehehe... jahatnya....

Hantaran klu ikutkan dh settle lah... cuma sirih junjung jer kemudian baru wat sbb xleh wat awal2 nnt layu xcantik... barang2 yg nak diisi dlm hantaran pun cuma nak beli coklat n buah jer... yg lain semua dh settle... so psl hantaran aku xpyh nak fikirkan sgt dh... kira settle....

exam

Akhirnya... selesai jgk exam kaunseling industri... entah apa2 aku jawab selama 2hour tue... panjang xpayah ckp lah cam teror jer tp isi dlmnya lebih kurang sama jer... harap2 Dr Hamdan baik hati bg lah markah lbh cikit atas kepenatan student dier nie menulis dgn panjang skali hehehehe....


dua dh settle tggl 1 jer lg paper asas kaedah penyelidikan... aduh.... yg nie mmg aku 0 xfhm apa benda pun... slmt lah jadual exam dier lmbt lg... ada lah masa utk aku study lebih cikit utk subjek nie... subjek nie aku memerlukan ptolongan drpd kawanku ina... dier teror subjek nie... nnt kite wat study group k... tlg ajar kawanmu yg mmg slow subjek nie yer... hehehehehe...

apa2 pun harap2 semua subjek dpt keputusan yg bagus... gud luck... :D



Wednesday, November 10, 2010

For The Rest Of My Life


I praise Allah for sending me you my love
You’ve found your home and sail with me
And I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart

I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For opening my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I asked Allah to bless all we do
You’re my wife and my friend and my strength
And I pray we’re together in Jannah

All I know I found myself
I feel so strong
Yes every thing was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

Now that you’re here
In front of me
I strongly feel love
And I have no doubt
I’m singing it loud
That I will love you eternally

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you

For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart

Melaka Nov2010


5 & 6 Nov 2010 pergi ke bandar bsejarah Melaka...
thn nie dh dua kali pergi sana... kali nie pergi dgn geng2 akak plak...

tp xbest sgt sbb sume planxmjadi...
aku xfrust sgt sbb dh g hari tue... akak aku jer lah frust xdpt nak shopping.

xdpt shopping ada gmbr pun jd lah...





Thursday, November 4, 2010

Final Exam

dh xlama nak final... study pun entah apa2... ikut mood

9/11 - sistem teknologi pengajaran
13/11 - kaunseling industri
26/11 - asas kaedah penyelidikan

aduh... cam ner nak jwb nie... harap2 ok lah nnt
asas kaedah pyelidikan yg plg risau... lg 2 tue insyallah blh.


cantik jer buku nie tersusun... nmpk sgt aku xbukak n xstudy...
xleh jd nie kena study gak... nnt nyesal xleh jwb baru padan muka aku...

time 2 study... n time 2.... hehehehe





Monday, November 1, 2010

Memikirkan Persiapan


ada masa lg sbln jer nak selesai kan sgala2nya... em...
baju jer dh beli... very simple... suke simple2 nie nnt leh pkai blik
rugi beli skali pkai skali... :) (gaya org kedekut... hehehehe)

bln nie leh dikatakan bz gak lah...
nak final exam lg...
nak wat persiapan lg...
tp wat simple n kecil-kecilan jer... jemput org tertentu jer...

pening gak memikirkan psl hantaran....
nak wat sendiri.... @ tempah kat kedai jer...
smlm dh g kedai perkahwinan... cantik gak design hantaran.. emmmm rasa cam nak tempah jer
tp rasa cam nak wat sdiri... mana satu nie...
takut gak nak tempah almaklumlah tuan badan nie cerewet ckit... nnt xbkenan mula lah wat perangai... hehehehe... klu wat sdiri xpe klu xcantik puas hati n mare diri sdiri jer...

suka tgk design hantaran nie... cantik n simple...


byk idea nak wat hantaran tp tue lah entah mjadi ker x...
cam2 nak wat... nnt last2 suh org jgk yg wat... :D


:D


family ku n.... family si dia lah sape lg :D

Monday, October 18, 2010

palace of the golden horses

Wedding dekat palace of the golden horses
gmbr pgantin xdek gmbr sdiri jer ada... :D

Majlis Perkahwinan Puteri tunggal
Dato Wira Dr Affifuddin & Datin Wira Wan Kalsom


...me n abg syg...


bersama2 dengan staff syruzgroup

Wedding Hana


Sekitar majlis pkahwinan hana n husband
seronok tgk pgantin jln bawah pedang...
dua2 pgawai polis mmg smart lah pakai pakaian seragam...

congratulations hana & husband



Monday, October 4, 2010

Majlis Aidilfitri Syruz Group 2010

Sambutan Aidilfitri Syruz Group 2010
bertempat di Dewan Perdana, Bukit Kiara Resort
pada hari Sabtu, 2 Oct 2010


bersama madam, kak ita, mayo n oman




first time dapat berkumpul staff hq n kem...
happy dpt jumpe dorg.. slalu ckp dlm phone n ym jer :D
akhirnya dpt gak jumpe kak sue, zaimah n kak ieda...
hope akan dtg dpt jumpe lg....



Monday, September 27, 2010

25 n 26 Sept 2010

Majlis Perkahwinan Wanju n Zam, Diana n Apis dan juga hari pernikahan sepupu isk.


Majlis Perkahwinan Wanju n Zam. 25/09/2010
Tema hijau coklat


Hari Pernikahan sepupu Isk 25/09/2010
Majlis bersanding pada 26/09/2010



Majlis perkahwinan Diana n Apis pada 26/09/2010
Tema pink n krim
hari nie mmg hari bsejarah pergi kenduri dlm ujan...
b'payung dengan isk dlm ujan... mmg romantik... ye ker romantik... hehehehe
apa2 pun wedding ttp bjln dengan lancar...

semoga semuanya berbahagia dgn pasangan masing2...


Friday, September 24, 2010

Afiq...


Majlis mesra Aidilfitri Tenaga Nasional Berhad KL
Penyampaian sumbangan Hari Raya kepada anak2 yatim TNB.

Afiq anak buahku salah seorg yg mendapat sumbangan...
Alhamdullilah wlwpun sdh ketiadaan ayah TNB ttp menjaga kebajikan anak2 pekerja mereka...

Wednesday, September 22, 2010

step 1... Done

16/09/2010 hari raya ke 7 n Malaysia Day.... lbh kurang jam 2 lbh family isk smp...
dtg beraya sekali dengan merisik...
hehehe cam xcaya plak nak jd kepunyaan org...
syukur semuanya bjln dengan lancar family kedua2 belah pihak semuanya suka...

nie merisik jer tp hati bdebar2 gak bila bakal mak mertua
sarungkan cincin...
masa tunang nnt xtau lah mesti lg bdebar2... insyallah bln 12 akan b'langsungnya
majlis pertunangan...

seronok bila tgk family happy... lbh2 lg pa ksygn...




cincin merisik ku... :D


photo di hari raya






hanya photo2 ku bsama anak buah ku yg tsyg...
nie sbhgn jer ... yg lain xdtg lg time nie... :D


Wednesday, September 8, 2010

Selamat Hari Raya



Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

ikhlas dari,
Suzela Mohd Zaman


Tuesday, May 25, 2010

HaPPy BirtHdaY

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!




Wednesday, May 19, 2010

~~Malacca~~

14hb may go to Malacca with my frenz Sue, Ina n Nanie... balik ari sab2 terus g class...
seronok dpt g jln wlwpun jap. jln smbl cari maklumat cikit utk assgmnt.

photo2 kami... :D















Monday, May 3, 2010

Alhamdullilah

syukur alhamdullilah result utk sem2 lulus sumenya... aku xmharapkan dapat result yg tinggi coz aku tau cam ner aku jwb time final tue... isk2... mmg tension nak jwb smp dh penat nak perah otak nie... alhamdullilah aku puas hati tp klu aku tekankan lg mesti leh dpt lg bgs... dh study last2 minit cam tue lah sok nak exam mlm tue baru lah cbuk nak study betul2...

8hb mei nie start sem pendek plak... class 2bln jer... 3subjek.. hubungan etnik, tamadun islam dan tamadun asia and english 4 academic communication...

Monday, April 12, 2010

GooD LucK

esok jam 9.00am 13/04/2010 final exam TNA. harap2 blh jawab ngan mudah n soalan senang nak fhm. apa yg aku baca harap2 time exam nnt aku ingat. tb2 takut plak sem kali nie... xtau lah knp myb pyh kot n mmg sem nie stress cikit... next sem nnt kena start ngan thn 1 jer dl klu dh xdek plhn lain baru amik thn yg seterusnya. kena wat plhn betul2 xmau pkai amik jer ssh nnt.

next exam 21 n 22/04/2010 plak... yg tue lg lah xdek interval lgsg... terus jer. subjek 2 tue pun leh dkatakan pening gak tue... dua2 kena byk baca... hope sumenya bjalan ngan lancar.

Ya Allah pmudahkan lah hambamu nie masa exam nnt.

to my frenz... gud luck ok... kite dh wat study group ari tue so harap2 blh mbantu.

Friday, April 2, 2010

kimia by Melda Ahmad

aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama
pertama kali kita bersua bertentang mata
terasa ada kimia di antara kita

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

Tuesday, March 30, 2010

28032010

28032010 last class utk sem2... lps nie final... dsbbkan last class ktorg pun apa lg tgkp gmbr lah kan... hehehe...



last class TNA kat DK1 utm KL. Lect Pn Irmawati... mmg best. semuanya nak bgambar wat kenangan... insyallah kite akan btemu lg utk subjek yg lain...




lps class apa lg masing2 xdek xtvt lain so ktorg g makan kenny rogers kat Jusco Au2.
dh kenyang2 g main bowling kat wangsa walk. main 2 games aku kalah ajer... hehehe... dh lamer xmain seronok plak... next plan lps abis final nnt main lg... hehehehe

ok geng gud luck 4 final exam ya... cayok2... :D

Friday, March 12, 2010

***11032010***

hari khamis after office hours jumpe group utm discuss psl assgmnt...
aku plg last skali dtg sbb aku abis keje kul 6 so dorg lamer lah kena tgg aku.
mula2 plan jumpe kat utm jer... last2 sue call bgtau sumenya tgh lapar nie...
n trasa nak mkn mcd...
smp jer kat utm aku cedih tgk muka dorg dh xbmaya jer... hehehe
aku blh lg tsenyum dlm kete...
aku pun ajak lah.. jom kite g mkn mcd
last2 ktorg sume lepak jer kat mcd Ampang Park.

nie gmbr2 yg sempat diambil... kembali ceria muka kwn2 aku nie bila dh dpt mcd... heehehe