nuffnang

Thursday, December 29, 2011

3in1

salam...
dah lama puan sue xupdate blog kan... bkn xdek masa tapi mls melanda diri ini utk mgadap laptop lama2... disebabkan hari nie puan sue tidak sibuk dgn urusan umah tangga jadi puan sue nak update cikit gmbr nikah, reception KL and reception PD.

semua gmbr hasil dari copy di fb. gmbr dr OP belum dpt lg... nnt dh dpt puan sue akan update balik ok... so kita tgk gmbr dr photographer yg tidak berbayar dulu ok.. hehehehe

Solemnization
Baju design oleh k.nur D'ratu Bridal
Bunga tangan dari Intan Norazam


 Reception KL
Pelamin, makeup n baju dari Butik Rinssuzana


 Reception PD
Pelamin, makeup n baju dari butik di PD klu xslh nama butiknya She Dee Collection.
owner Kak Mona.

ok itu saje puan sue nak bgtau... 3in1 Solemnization, Reception KL and Reception PD.
xsabar nak tgk video time nikah n reception KL... bila lah abg mie nak siapkan... congrat to abg mie dpt baby girl... n xsabar juga nak tgk gmbr dr my OP. 


^^sue zaman^^

Wednesday, December 14, 2011

update blog

blog akan di update bila dh dpt gmbr dr my OP and masa tgh free yer semua... hehehehe
 sekarang msh lg dlm mood honeymoon... hahahaha ye2 jer... gatal kan. semenjak kawin nie cik sue baik jer... eh silap puan sue... sekarang status cik sue dh bertukar kepada puan sue ok... 

sekarang sibuk mengemas barang2 yg perlu dibawa ke rumah putrajaya maklumlah puan sue nak kena pindah ke sana mengikut suami tercinta... and dlm masa yang sama sibuk kemas2 nak ke PD plak utk majlis bertandang di sana... harap semuanya berjalan dgn lancar... Amin...



^^sue zaman^^

Tuesday, December 6, 2011

Utusan Raja Sehari

Kepada semua... jemput dtg memeriahkan lagi majlis kahwin cik sue...  kehadiran anda semua amat bermakna..



disini cik sue serta kan map utk kesenangan anda semua mencari dewan dimana majlis cik sue diadakan... 

11 december 2011
Dewan Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis Fasa 2, 68100 KL
terima kasih

^^ sue zaman^^


semakin hari semakin dekat...

apakah perasaan anda bila hari bsejarah anda semakin dekat.... cik sue... xrasa bdebar lagi sbb cik sue sibuk fikir barang2 yg xsettle lg... trasa tension plak... hehehehe tp xpe harap2 semuanya bjalan dgn lancar.

banyak cik sue nak cerita tp xsempat lah... myb lepas kahwin baru kite story2 yer... story psl kahwin jgk sebenarnya... nnt kita share2 yer... 

kepada yang telah mlangsungkan perkahwinan pada mgg lepas... tahniah cik sue ucapkan... maner yg cik sue xpergi... minta maaf byk2 yer.

doorgift still lg xsiap2... dlm usaha utk myiapkannya... makeup nikah dh call... selamat... risau jgk sbb beberapa hari jer lg kan. emmm... cik sue rasa mcm xcukup masa jer... apa yg cik sue nak wat tpaksa dibatalkan kerana kesuntukkan masa... xpe lah wat simple2 jer lah kan terutama bilik mmg xdek hiasan xsempat nak deko...  maklumlah rumah xsentuh sbb tue bilik pun jd mls nak hias lebih... nikah di masjid mkn pun di masjid... sanding di dewan so rumah xusik... kira ok lah xdek lah penat nak kemas umah plak kan... 

ok lah nak smbg buat doorgift plak... fuhhh bila lah nak siap nie... 
^^ sue zaman ^^

Thursday, December 1, 2011

SPA

wah wah wah... rajin betul cik sue update blog hari nie kan... tp semuanya ringkas2 jer sbb nak panjang2 sgt nnt bosan n xtau nak tulis apa... :)
ok disebabkan cik sue dh xbekerja n sgt lah suka... hahahaha so hari nie berpeluang memanjakan diri di spa. cik sue xbuat appoitment pun cik sue terus terjah spa2 yg ada di Prima Sri Gombak. dekat jer mls nak g jauh2... so spa pertama cik sue pergi...emmmm kurang menyeronokkan dan cik sue kureng berkenan. so cik sue terjah spa yg blh dikatakan hari2 cik sue tgk namanya iaitu SPA D DAUN. melangkah masuk ke spa d daun cik sue tb2 jadi tertarik n lebih2 lagi staff and owner spa layan dgn cukup mesra skali... suasana di spa pun sgt nyaman kerana dlm suasana kg...


gmbr nie cik sue copy dr blog spa d'daun cik sue xsempat nak tgkp gmbr, sebenarnya malu... hehehehe maklumlah sorg2 jer klu ada kawan dh lamer posing kat citu tp kena minta kebenaran dl lah yer...

cik sue ambil pakej mawar yang berharga RM143 utk lulur herba, manggir yougurt and facial vitamin C. cik sue tambah lg satu iaitu sauna yg berharga RM29. so total semua RM172. mcm2 pakej yg terdapat di spa d'daun. cik sue ingat nak ambil pakej rahsia seri ratu utk bakal pengantin yang berharga RM280 tp disebabkan masa yg xcukup lain kali lah.

sesiapa yg ingin merasai suasana kg di spa d'daun sila lah pergi ke sana yer...


nie kad nya... betul2 dibawah butik Dina Halim... sape xkenal dina halim kan butik yg cukup famous dikalangan semua pengantin... :) ingatkan dl cik sue nak book butik dina halim tp kelain jgk cik sue pergi... hehehe xpe lah xdek rezeki dgn dina halim...

^^sue zaman^^

Shoe utk nikah...

akhirnya shoe utk nikah dh beli... tp xbeli yg cik sue nak sbb xjumpa n mls nak cari dh so beli jer lah apa yg ada... ok lah nie janji lps tue leh pkai lg... ye ker? rasa cam jarang jer nak pkai sbb xtau nak pkai g maner plak nnt bkn apa tgk pada ketinggian tue ssh kot nak pkai slalu... tgg ada majlis tertentu jer lah baru cik sue pakai.

nie lah dia... jatuh cinta pandang pertama... hehehehe

oppss... sorry nie jer cik sue leh tunjuk nak tgk keseluruhan tgg lepas kahwin yer... xpun korg semua blh tgk dekat kedai... kedai maner? maner2 pun ada... hehehehe sesiapa yg kaki shopping tue mesti perasan nie dari brand apa kan... time cik sue beli nie masih lg new arrival so xdek discount...

^^sue zaman^^

Checklist...

1. Venue :
Solemnization : Masjid Saidina Hamzah, KL
Reception KL : Dewan Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis Fasa 2, KL
Reception PD : Rumah, Bandar Sunggala, Port Dickson


2. Theme / Concept :
Solemnization : Peach & Silver - done
Reception KL : Grey, white and Baby Blue (Modern) - done
Reception PD : Light Pink & White (Traditional) - done


3. Legal Documents :
Kursus Kahwin : done
HIV Test : done
Borang : done


4. Catering :
Solemnization : book
Reception KL : book


5. Wedding Outfits :
Solemnization :
Dress - done
Tudung - done
Veil - done
Shoe - done
Accessories - pending
Make up - book
Handbouquet - book


Reception KL : Boutique Rinssuzana
Book package (full payment) - done


Reception PD : Boutique She Dee Collection
Book


6. Pelamin :
Solemnization - No Mini Pelamin
Bantal Nikah - done (borrow from my Aunty Ani)


Reception KL - Boutique Rinssuzana
Book 



7. Photographer :
Solemnization, Reception KL and Reception PD
3 event package - Book from D' Sun Impian (already paid deposit)
Pre Wedding -  (D' Sun Impian sponsor) done
Post Wedding - pending


8. Videographer : 
Solemnization - Book from Azmi Sentral (already paid deposit)
Reception KL - Book from Azmi Sentral (already paid deposit)
Reception PD - pending


9. Doorgift :
Solemnization - in progress
Reception KL:
All Guest - in progress
VIP guest - in progress
for Kids - done



10. Hantaran : 
From Her to Him 9 - tema blue
Sirih Junjung - pending
Cincin - done
Shoe - done
Wallet + Belt set - pending 
Perfume - done
Glasses - pending
Sejadah - done
Watch - done
Coklat - pending
Cake - pending


Dulang - done (borrow from my Aunty Ani)
Decorate - Suriati


From Him to Her 7 - tema peach
Sirih Junjung - pending
Gelang + Mas Kahwin - gelang done
Shoe + Handbag - done
Perfume - done
Glasses -pending
Watch - done
Telekung - done
Sweetmeat - pending


Dulang - done (borrow from my Chik Nor)
Decorate - Along



11. Invitation Card :
1000pcs (share 1 card (sue & isk)) 
Design & Printing - done


12. Entertainment :
Kompang - pending
PA System - done
CD of songs - pending
Dance - Done


13. Bedroom :
Bedroom set - done
Deco - pending
Curtain - done


14. Jurunikah:
done


15.Bridemaids / Bestman :
Reception KL 
Bridemaids - done ( Suriati )
Bestman - done (Shahkirin)


Reception PD 
Bridemaids - done (Suriati)
Bestman - done (Shahkirin)

16. Guest List :
Solemnization - done 100 guest
Reception KL - done 1000 guest
Reception PD - done 1000 guest


17. Bunga Pahar :
done 


18. Guest Book :
done


19. Spa / Henna :
April - Facial
May - Sauna
Julai - Facial
August - Hair Treatment


Henna - book (already paid deposit)


20. Honeymoon :
pending

Berakhir sudah...

Berakhir sudah perjalanan hidupku di Syruz Corporation... smlm 30hb last day cik sue bekerja disana... selamat tinggal Syruz. cik sue akan memulakan hidup baru ditempat lain plak... dimana? tgg selepas kahwin... buat masa sekarang hanya menghabiskan masa dirumah meyiapkan persiapan perkahwinan dan menyelesaikan apa yg patut diluar... 

tggl beberapa hari sahaja cik sue nak menjadi isteri orang kan... tb2 rasa takut plak... n sekarang rasa xcukup masa nak selesaikan segala2 nya... doakan cik sue yer agar semuanya berjalan dgn lancar...

Insyallah...


^^sue zaman^^