nuffnang

Monday, March 28, 2011

Iely & Elol



congrat to iely & elol
pasangan couple yg plg lamer sejak disekolah lg...

Selamat Pengantin Baru
Semoga menjadi pasangan bahagia dan dirahmati Allah
Semoga cepat2 dpt anak... hehehehe

dulu aku kecik jer cam iely... tp skrg.... tgk pipi tembam 2x ganda dr pipi pn iely...
jumpe syifa... dier ckp "wah.... sue makin besar"... aduh... jgn lah ckp cam tue malu i... :)
jumpe ina... "hai sue makin kecik nmpk..." itu ayat perli tau... i mare ok... hehehehe

so sedarlah diri wahai cik sue anda mmg tembam sgt2 skrg... tidak seperti dl lg.
tgg comment member2 di Pahang plak wedding Lisa... apa comment org disana...
Insyallah cik sue akan ke sana sekiranya tiada apa2 hal ok...


^^sue zaman^^

Wednesday, March 23, 2011

Shoe

Shoe for nikah yg maner sesuai.... eemmmmm bila nak pergi beli yek...
beli awal2 pun xsalah kan...
sue mencari shoe colour grey



kalau beli seperti ini???? wah... so glamour ok.


yg nie... emmmm ok apa nice n still look simple.


yg nie pun cantik gak...

sue nak cari shoe yg mudah dipakai dan dibuka krn senang nak masuk masjid
seperti tiga shoe di atas sue blh pkai sarung jer xperlu tali2 ok...

shop maner yg first sekali sue akan pergi.... mestilah my favourite shop....
i love this brand


Carlo Rino

(all pict from image google)



^^ sue zaman ^^



Monday, March 21, 2011

:: Boutique ::

Setelah penat memikirkan butik maner menjadi pilihan.... AKHIRNYA.... cik sue pilih butik Rinssuzana. Semalam pergi dua butik jer... xtau knp hati dh terpikat dgn rinssuzana. Sebenarnya dh lamer tau pasal rinssuzana nie selepas majlis pertunangan... diperkenalkan oleh Aunty Ani. quotation butik rinssuzana pertama yg sue terima... mula2 tgk price blh tahan gak lah... lps tue try lg tgk butik lain punyer price... tp... bila pergi jer sendiri butik rinssuzana xblh nak wat apa dh kira setuju jer... :D xleh fikir panjang sgt nnt full menyesal plak.... photographer dh menyesal huhuhu padan muka sape suh lmbt... nak ahmadfairus.... ahmadfairus... uwaaaaaaa

Pelamin idaman xtcapai... sbb amik pakej ikut bajet yg sesuai... xmau over2 sgt byk lg nak pakai duit... xkan nak habiskan duit byk2 hanya utk pelamin impian sahaja kan... lain lah klu ada yg sponsor cik sue... hehehehe syukur lah apa yg dpt at least ada gak pelamin kan...

Baju.... hehehehe gila gak tgk baju di rinssuzana smp xtau nak pilih... tp byk baju xdek di butik ye lah ari ahad mesti byk wedding kan... tq kpd staff rinssuzana Ain sbb melayan sue & isk. sue ada try 3 psg.... tp hanya 2psg sahaja yg sue snap pict... nak tgk x???? heehehhe malu lah sbb sue tembam.... kena diet nie...



white gold
abaikan baju yg t'gantung di belakang tue yer...
Baju ke2 sue try.... cantik tak.... tp seksi lah plak leher nya besar... mau menjerit pa klu tgk nie...hehehehehe


Hitam Gold.... wow.... cantik kan tp cam xsesuai jer ngan sue
leher nie pun besar jgk tp besar lg baju diatas td

nnt nak pergi lg utk tgk collection baju yg lain plak... harap2 baju yg sue minat still available... n nak tambah 2 pasu bunga utk pelamin.

ok boutique settle (book).... senyum lebar sikit... :D



Tuesday, March 15, 2011

THE FIESTA THEME "I WORLD, 1 MALAYSIA, 1 FIESTA"

panjang plak title cik sue kali nie... hehehehe bkn apa cam seronok plak bila ada fiesta mcm nie...

3rd Putrajaya International hot air balloon
Fiesta 2011

bila and dimana akan diadakan????

17 to 20 March 2011
7am - 9pm
Monumen Alaf Baru, Preceint 2, Putrajaya.

maklumat lanjut sila layari website ini


seronok klu dpt g... mgg nie sue xdek class blh lah g kan...
tp.......... nak g ngan sape... cik abang...??? rasanya xdek kat cini dier nak balik PD ada member dier kahwin... so sape nak bawak sue g sana???? huhuhuhu



^^ sue zaman ^^

Monday, March 14, 2011

Pusat Sains Negara

Ahad 13hb kami pergi ke Pusat Sains Negara, Bukit Kiara. Kuala Lumpur.
Seronok jugak pergi ke tempat2 mcm tue... budak2 lagi lah seronok.

Jom tgk beberapa gmbr yg sempat di snap...


Dinos Alive 1 Dec 2010 - 31 May 2011
sesiapa yg xpergi lg... pergi lah cepat2 sementara ada masa lg...




sebelum nie xpernah msk n jejakkan kaki disini... hanya lalu n tgk dr luar jer... padahal bkn jauh sgt pun dr ofis...
akhirnya smp jgk cik sue disini... hehehehe









eh... tertinggal plak gmbr dak2 tgh main dekat water plaza...
xpuas hati betul dak2 nie sbb knp xbwk baju... nak main air....
org dtg cini nak tgk dinosaur bkn nak main air... sebenarnya xtau plak ada tmpt main air....

sesiapa yg ingin mengetahui dengan lbh lanjut ttg Pusat Sains Negara silalah layari laman web PSN



^^ sue zaman ^^

Friday, March 11, 2011

KLIA

Gmbr2 di KLIA semasa hantar kak la.










tembamnya lah cik sue nie... bila nak kurus??? hehehehe

^^ sue zaman ^^

Thursday, March 10, 2011

Umrah

Hari nie sue half day sbbnya.... nak hantar my sister kak la go to KLIA. kak la buat umrah, klu xsalah smp 20hb nnt baru dier balik.

Selamat menunaikan umrah n selamat pergi dan balik.

Wednesday, March 9, 2011

Photographer

aduhhh... photographer maner satu jd plhn hati...
nak gmbr cantik tp nak murah blh... hehehehe
tp xjumpe2 pun lg photographer nie sbb xtau bila blh jumpe... asyik main email jer...
nak tgk hasil kerja mereka tp bila blh jumpe?????

Plhn hati yg pertama :


price akan dinaikkan... jd klu sue lmbt book jwbnya price dh lain lah....

Plhn hati yg kedua :


i need photographer for my solemnization & Reception
nak Video jgk tp.............................. cam baget lari jer

Prewedding lg... ada x sape2 yg leh sponsor for my prewedding
pls... pls... sponsor lah cik sue... hehehehe... suka2 jer minta sponsor kat org.

ada x lg photographer yg best2... tp xmau mahal sgt. 2 event dlm RM2500 jer ada x????
tp yg penting gmbr cantik n album pun cantik n berkualiti... amboi2... nak murah tp demand nak yg berkualiti... bkn apa gmbr tue penting hanya tue jer yg akan buat kenangan smp bila2... bkn senang nak dpt hari bersejarah tue...


^^ sue zaman ^^

Potensi Diri

Salam...

Apa itu potensi diri???
semasa di Nur Bukit Unggul ada ceramah mengenai potensi diri oleh Roslina atau dikenali sebagai Kak Lina. memang best lah dgr ceramah kak lina... tp sekejap jer dr jam 10.45-12.30 mlm...
so hanya secara ringkas jer kak lina berkongsi mengenai potensi diri melalui tarikh lahir.

nak tau anda berada dlm golongan no berapa????
sila buat kiraan tarikh lahir anda seperti :

25-5-1986
2+5+5+1+9+8+6 = 36
3+6 = 9

Jadi no anda adalah 9

jom tgk apa dier....

No 1 - Kepimpinan
No 2 - suara(komunikasi), emosi, ssh membuat keputusan
No 3 - Aggresif, kreatif
No 4 - Perancang, bijak
No 5 - secara spontan, ada unsur2 degil, prinsip
No 6 - kewangan, kedekut(terlalu kontrol), hak
No 7 - Penyokong, networking yang bagus
No 8 - bertanggungjawab
No 9 - Kejayaan.

Dan Eleman

1 & 6 = BESI
2 & 7 = AIR
3 & 8 = API
4 & 9 = KAYU
5 = TANAH

ini sahaja yg sue dpt kongsikan kerana itu sahaja yg tercatat dlm book sue pd mlm tue.
mmg menarik klu kite sendiri yg dgr ceramah mengenai potensi diri ini...

so cik sue adalah no 9 n eleman KAYU .... hehehehe

ok tq

^^ sue zaman ^^

Monday, March 7, 2011

NUR BUKIT UNGGUL

Morning...
isnin yg myakitkan bdn setelah selesai mjalani xtvt pada 5 n 6hb march di Nur Bukit Unggul
fuhhh... sakit 1 bdn ikutkan hati mls jer nak g kerja ari nie

ok jom tgk serba cikit apa cik sue wat pada hari minggu



smp2 tgkp gmbr dl lah... smp awal ingatkan leh check in kul 4 upenya kul 5...


sorokkan bdn yg tembam di belakang sue kurus tue... :D



mls nak tgg smp kul 5... kami pergi ke taman warisan pertanian putrajaya
makan sate n minum air kelapa


signboard di nur bukit unggul


pagi2 lg kami dh bgn utk xtvt senaman... yg best nya ada xtvt menari poco-poco n tradisional
xpasal2 sue dh tau cam ner menari poco-poco tue... :)

kami masih lg kering ye time nie... hehehehe
sebelum turun dlm air di belakang kami


semua dgr arahan n pegang tgn dulu...
terima kasih pada mereka2 yg membantu cik sue turun dlm air nie...


semua di arah baring. mmg time nie sue xleh wat... sbnrnya senang jer... ringankan bdn jgn keras tp dsebabkan nie first time sue buat xtvt nie so perasaan takut n xconfident tue ada dlm diri...


tgklah kami belajar berenang... sue amik tepi jer time nie.
mmg keras jer bdn... mgelabah gak smp pegang org...


kami berdua last smp ke p'hujung itu pun smp dibantu oleh dua jejaka encem nie... :D
bising betul mulut cik sue ms nie makna xnya... takut n penat nak kena hayunkan tgn utk smp.


terima kasih kpd team 1 sbb membantu cik sue naik ke atas rakit tue...
ikutkan xnak naik sbb penat xhilang lg maklumlah org plg last smp ke phujung... tp tpaksa gak naik... huhuhu...


team kami di depan nmpknya... hehehehe




time nie dh basah2... n bdn pun dh gatal2...


kami b8
belakang : nad, mier, cik sue, ina
depan : aida, sue, sya, suhaili

di sini ada 3 sue





cafe di nur bukit unggul

byk lg gmbr di camera cik suriati... tgg dier upload di fb nya...




ok sekian,

^^ sue zaman ^^

Friday, March 4, 2011

Verry Happy

(copy from image google)

hehehehehe....smile... smile... smile....

wah... sukanya cik sue kite nie kan...
Alhamdullilah... akhirnya dpt jgk apa yg diharapkan... tq2....

eh... dpt apa yek??? tgk pic di atas muka org tgh happy n mata ada apa.....
$$$$
$$$$
maknanya... fhm2 sendirilah yer... hahahaha

Syukur Alhamdullilah... kira rezeki kahwin lah jgk nie kan... blh save lebih cikit.
oppsss... jgn boros xelok guna dgn jimat cermat...


^^ sue zaman ^^

Thursday, March 3, 2011

JANGAN pandang camera!!!

First time join contest... cam best plak so sue nak join contest pertama sue iaitu
Jangan Pandang Camera...


Syarat-Syarat :

1. Jadi FOLLOWER blog INI.

2. Buat entry dengan tajuk contest----> JANGAN pandang camera!!!

3. Pilih 1 GAMBAR sahaja. tak kisah la gambar sorang2 @ ramai2..gambar candid ke atau gmbr dari tepi@belakang ke...boley jer...yang penting JANGAN pandang camera okeyhhh!!! Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terusss ke entry contest ini.

4.Kalau boleh letak lah banner contest ni kat sidebar sekalii...he3

5. TAG sekurang-kurangnya 3 orang blogger (lebih lagi digalakkan) dan pastikan mereka tahu.

6. Tinggalkan LINK entry penyertaan anda pada bahagian comment entry ini.

Tarikh Tutup : 29/4/2011(jumaat)

Sesiapa yg nak join sila Click di sini atau di banner
*
*
*
*

ok nie gmbr sue
cam ner ok x... cute apa gmbr time tunang... :)



tag kepada my frenz :


ok dh siap..

sekian terima kasih.. :)

^^ sue zaman ^^

PERUBAHAN TEMPAT AKTIVITI ADULT LEARNING

Assalamualaikum

Seribu kemaafan dipohon

Untuk makluman semua peserta,pihak urusetia telah membuat petukaran tempat latihan dari Nur Lembah Pangsun ke Nur Bukit Unggul atas sebab yang tidak dapat dielakkan...bersama dengan ini kami sertakan peta dan alamat pusat latihan tersebut..harap maklum.
untuk pertanyaan,hubungi En Shaharudin (0176159895)

Ketua kumpulan sila maklum pada semua ahli kumpulan... Aktiviti akan bermula pada jam 0800 mlm 5hb 3 2011

NUR BUKIT UNGGUL
Training Camp & Eco Resort
(Perkampungan Latihan dan Rekreasi)
Lot 8233, Jenderam Hulu, Bukit Unggul
43800 Sepang, Selangor



^^ sue zaman ^^

Wednesday, March 2, 2011

:: NEW ::

HAI SEMUA....

my blog b'wajah baru... hehehehe saje update kan lg blog nie smp memuaskan hati.
jeles tgk blogger2 yg lain cantik2... comel2... cute2...

tp... rasanya mcm ada persamaan ngan blog seseorg lah dr segi colour n design.... tp xsure sape. klu sama sue minta maaf byk2 yer myb citarasa kite sama.. :)

nie tgh fikir lg apa nak letak dlm blog nie smp penuh... :D kate blog sendiri suka hati lah nak letak apakan... ada sue kisah... hehehe



^^ sue zaman ^^

Tuesday, March 1, 2011

Infografik Perkahwinan


menarik kan... sue dapat dr Adlan Khalidi
minta maaf sue copy n letak di my blog...

suke tgk step by step dlm perkahwinan... byk jgk keje yg nak kena buat n bkn senang nak kahwin... :)

ok jom tgk apa yg sue dh lalui...
emmmm.....

Merisik - of course lah sudah kan... time nie xsenang duduk lah xtau knp... baru merisik bknnya kahwin... :D nak tau bila click disini SUEISK dan PICTURE

Meminang - meminang dan bertunang sama je lah kan???
bila click disini SUEISK dan PICTURE

Persediaan - Dewan (done) + Catering (done)

yang lain2 belum lg. Kursus kahwin ingat nak g bln nie tp nmpk nya mcm xjd jer sbb masing2 ada hal... jwbnya tangguh lg lah.

Sekarang dh bln 3... tggl berapa bln lg yek.... emmmm bln Dec2011 lmbt lg kan ada masa untuk semua tue... insyallah.


^^sue zaman^^