nuffnang

Thursday, December 29, 2011

3in1

salam...
dah lama puan sue xupdate blog kan... bkn xdek masa tapi mls melanda diri ini utk mgadap laptop lama2... disebabkan hari nie puan sue tidak sibuk dgn urusan umah tangga jadi puan sue nak update cikit gmbr nikah, reception KL and reception PD.

semua gmbr hasil dari copy di fb. gmbr dr OP belum dpt lg... nnt dh dpt puan sue akan update balik ok... so kita tgk gmbr dr photographer yg tidak berbayar dulu ok.. hehehehe

Solemnization
Baju design oleh k.nur D'ratu Bridal
Bunga tangan dari Intan Norazam


 Reception KL
Pelamin, makeup n baju dari Butik Rinssuzana


 Reception PD
Pelamin, makeup n baju dari butik di PD klu xslh nama butiknya She Dee Collection.
owner Kak Mona.

ok itu saje puan sue nak bgtau... 3in1 Solemnization, Reception KL and Reception PD.
xsabar nak tgk video time nikah n reception KL... bila lah abg mie nak siapkan... congrat to abg mie dpt baby girl... n xsabar juga nak tgk gmbr dr my OP. 


^^sue zaman^^

Wednesday, December 14, 2011

update blog

blog akan di update bila dh dpt gmbr dr my OP and masa tgh free yer semua... hehehehe
 sekarang msh lg dlm mood honeymoon... hahahaha ye2 jer... gatal kan. semenjak kawin nie cik sue baik jer... eh silap puan sue... sekarang status cik sue dh bertukar kepada puan sue ok... 

sekarang sibuk mengemas barang2 yg perlu dibawa ke rumah putrajaya maklumlah puan sue nak kena pindah ke sana mengikut suami tercinta... and dlm masa yang sama sibuk kemas2 nak ke PD plak utk majlis bertandang di sana... harap semuanya berjalan dgn lancar... Amin...



^^sue zaman^^

Tuesday, December 6, 2011

Utusan Raja Sehari

Kepada semua... jemput dtg memeriahkan lagi majlis kahwin cik sue...  kehadiran anda semua amat bermakna..



disini cik sue serta kan map utk kesenangan anda semua mencari dewan dimana majlis cik sue diadakan... 

11 december 2011
Dewan Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis Fasa 2, 68100 KL
terima kasih

^^ sue zaman^^


semakin hari semakin dekat...

apakah perasaan anda bila hari bsejarah anda semakin dekat.... cik sue... xrasa bdebar lagi sbb cik sue sibuk fikir barang2 yg xsettle lg... trasa tension plak... hehehehe tp xpe harap2 semuanya bjalan dgn lancar.

banyak cik sue nak cerita tp xsempat lah... myb lepas kahwin baru kite story2 yer... story psl kahwin jgk sebenarnya... nnt kita share2 yer... 

kepada yang telah mlangsungkan perkahwinan pada mgg lepas... tahniah cik sue ucapkan... maner yg cik sue xpergi... minta maaf byk2 yer.

doorgift still lg xsiap2... dlm usaha utk myiapkannya... makeup nikah dh call... selamat... risau jgk sbb beberapa hari jer lg kan. emmm... cik sue rasa mcm xcukup masa jer... apa yg cik sue nak wat tpaksa dibatalkan kerana kesuntukkan masa... xpe lah wat simple2 jer lah kan terutama bilik mmg xdek hiasan xsempat nak deko...  maklumlah rumah xsentuh sbb tue bilik pun jd mls nak hias lebih... nikah di masjid mkn pun di masjid... sanding di dewan so rumah xusik... kira ok lah xdek lah penat nak kemas umah plak kan... 

ok lah nak smbg buat doorgift plak... fuhhh bila lah nak siap nie... 
^^ sue zaman ^^

Thursday, December 1, 2011

SPA

wah wah wah... rajin betul cik sue update blog hari nie kan... tp semuanya ringkas2 jer sbb nak panjang2 sgt nnt bosan n xtau nak tulis apa... :)
ok disebabkan cik sue dh xbekerja n sgt lah suka... hahahaha so hari nie berpeluang memanjakan diri di spa. cik sue xbuat appoitment pun cik sue terus terjah spa2 yg ada di Prima Sri Gombak. dekat jer mls nak g jauh2... so spa pertama cik sue pergi...emmmm kurang menyeronokkan dan cik sue kureng berkenan. so cik sue terjah spa yg blh dikatakan hari2 cik sue tgk namanya iaitu SPA D DAUN. melangkah masuk ke spa d daun cik sue tb2 jadi tertarik n lebih2 lagi staff and owner spa layan dgn cukup mesra skali... suasana di spa pun sgt nyaman kerana dlm suasana kg...


gmbr nie cik sue copy dr blog spa d'daun cik sue xsempat nak tgkp gmbr, sebenarnya malu... hehehehe maklumlah sorg2 jer klu ada kawan dh lamer posing kat citu tp kena minta kebenaran dl lah yer...

cik sue ambil pakej mawar yang berharga RM143 utk lulur herba, manggir yougurt and facial vitamin C. cik sue tambah lg satu iaitu sauna yg berharga RM29. so total semua RM172. mcm2 pakej yg terdapat di spa d'daun. cik sue ingat nak ambil pakej rahsia seri ratu utk bakal pengantin yang berharga RM280 tp disebabkan masa yg xcukup lain kali lah.

sesiapa yg ingin merasai suasana kg di spa d'daun sila lah pergi ke sana yer...


nie kad nya... betul2 dibawah butik Dina Halim... sape xkenal dina halim kan butik yg cukup famous dikalangan semua pengantin... :) ingatkan dl cik sue nak book butik dina halim tp kelain jgk cik sue pergi... hehehe xpe lah xdek rezeki dgn dina halim...

^^sue zaman^^

Shoe utk nikah...

akhirnya shoe utk nikah dh beli... tp xbeli yg cik sue nak sbb xjumpa n mls nak cari dh so beli jer lah apa yg ada... ok lah nie janji lps tue leh pkai lg... ye ker? rasa cam jarang jer nak pkai sbb xtau nak pkai g maner plak nnt bkn apa tgk pada ketinggian tue ssh kot nak pkai slalu... tgg ada majlis tertentu jer lah baru cik sue pakai.

nie lah dia... jatuh cinta pandang pertama... hehehehe

oppss... sorry nie jer cik sue leh tunjuk nak tgk keseluruhan tgg lepas kahwin yer... xpun korg semua blh tgk dekat kedai... kedai maner? maner2 pun ada... hehehehe sesiapa yg kaki shopping tue mesti perasan nie dari brand apa kan... time cik sue beli nie masih lg new arrival so xdek discount...

^^sue zaman^^

Checklist...

1. Venue :
Solemnization : Masjid Saidina Hamzah, KL
Reception KL : Dewan Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis Fasa 2, KL
Reception PD : Rumah, Bandar Sunggala, Port Dickson


2. Theme / Concept :
Solemnization : Peach & Silver - done
Reception KL : Grey, white and Baby Blue (Modern) - done
Reception PD : Light Pink & White (Traditional) - done


3. Legal Documents :
Kursus Kahwin : done
HIV Test : done
Borang : done


4. Catering :
Solemnization : book
Reception KL : book


5. Wedding Outfits :
Solemnization :
Dress - done
Tudung - done
Veil - done
Shoe - done
Accessories - pending
Make up - book
Handbouquet - book


Reception KL : Boutique Rinssuzana
Book package (full payment) - done


Reception PD : Boutique She Dee Collection
Book


6. Pelamin :
Solemnization - No Mini Pelamin
Bantal Nikah - done (borrow from my Aunty Ani)


Reception KL - Boutique Rinssuzana
Book 



7. Photographer :
Solemnization, Reception KL and Reception PD
3 event package - Book from D' Sun Impian (already paid deposit)
Pre Wedding -  (D' Sun Impian sponsor) done
Post Wedding - pending


8. Videographer : 
Solemnization - Book from Azmi Sentral (already paid deposit)
Reception KL - Book from Azmi Sentral (already paid deposit)
Reception PD - pending


9. Doorgift :
Solemnization - in progress
Reception KL:
All Guest - in progress
VIP guest - in progress
for Kids - done



10. Hantaran : 
From Her to Him 9 - tema blue
Sirih Junjung - pending
Cincin - done
Shoe - done
Wallet + Belt set - pending 
Perfume - done
Glasses - pending
Sejadah - done
Watch - done
Coklat - pending
Cake - pending


Dulang - done (borrow from my Aunty Ani)
Decorate - Suriati


From Him to Her 7 - tema peach
Sirih Junjung - pending
Gelang + Mas Kahwin - gelang done
Shoe + Handbag - done
Perfume - done
Glasses -pending
Watch - done
Telekung - done
Sweetmeat - pending


Dulang - done (borrow from my Chik Nor)
Decorate - Along



11. Invitation Card :
1000pcs (share 1 card (sue & isk)) 
Design & Printing - done


12. Entertainment :
Kompang - pending
PA System - done
CD of songs - pending
Dance - Done


13. Bedroom :
Bedroom set - done
Deco - pending
Curtain - done


14. Jurunikah:
done


15.Bridemaids / Bestman :
Reception KL 
Bridemaids - done ( Suriati )
Bestman - done (Shahkirin)


Reception PD 
Bridemaids - done (Suriati)
Bestman - done (Shahkirin)

16. Guest List :
Solemnization - done 100 guest
Reception KL - done 1000 guest
Reception PD - done 1000 guest


17. Bunga Pahar :
done 


18. Guest Book :
done


19. Spa / Henna :
April - Facial
May - Sauna
Julai - Facial
August - Hair Treatment


Henna - book (already paid deposit)


20. Honeymoon :
pending

Berakhir sudah...

Berakhir sudah perjalanan hidupku di Syruz Corporation... smlm 30hb last day cik sue bekerja disana... selamat tinggal Syruz. cik sue akan memulakan hidup baru ditempat lain plak... dimana? tgg selepas kahwin... buat masa sekarang hanya menghabiskan masa dirumah meyiapkan persiapan perkahwinan dan menyelesaikan apa yg patut diluar... 

tggl beberapa hari sahaja cik sue nak menjadi isteri orang kan... tb2 rasa takut plak... n sekarang rasa xcukup masa nak selesaikan segala2 nya... doakan cik sue yer agar semuanya berjalan dgn lancar...

Insyallah...


^^sue zaman^^

Thursday, November 24, 2011

Set Katilku...

salam...
bab colour xselesai lg... tp tolak ketepi lah dulu... mls nak fikir. serabut lah...

nak cerita pasal katil comel lah...bilik pengantin kecil so perabot yg nak letak dlm bilik tue mestilah kena kecil jer nnt xmuat plak besar2... so cik sue dh beli satu set perabot untuk bilik pengantin. colour putih yg ditempah khas dr kilang... wah2... bkn main lg tempah2... set katil tue asalnya colour hitam and dark brown tp cik sue nak colour putih... org tue call kilang tanya... akhirnya blh tp biasalah kan kena lah tambah duit... katil murah jer xmahal pun. katil tue nnt kenal tggl dekat umah my parent... sbb bkn duit cik sue pun... hehehehe

cadar and kelambu dh siap beli... dua2 colour gold. mula2 xnak beli kelambu last2 beli juga sbb xtau nak hias bilik tue mcm maner so sangkut jer lah kelambu senang xpyh nak fikir2 dh mcm maner nak hias bilik yg comel itu...

inilah set katil cik sue...




opps... ternampak plak baju nikah... cantik x baju nikah cik sue hehehehe pada mulanya ada masalah pada baju nikah... alhamdullilah akhirnya selesai jgk masalah dgn kepakaran Kak Nur dlm menyelesaikannya.

ok itu lah perabot cik sue colour putih... 


^^sue zaman^^

Tuesday, November 22, 2011

Bertukar...

salam semua...
eh... knp tb2 plak cik sue bertukar.
al kisahnya... baju pengantin perempuan terpaksa ditukar kepada baju lain sbbnya... baju yg cik sue plh besar n xcantik bila dipakai... so tpaksa tukar baju lain. adakah cik sue sudah kurus... hehehehe perasan. tukar kepada baju baru n masih tidak dipakai oleh sesiapa setakat ini. bajunya jarang bhgn atas so fikir2 kena pakai inner nnt takut bising plak my father... klu ikutkan hati xpyh pkai pun xpe... tp kena jaga hati org lain jgk. 

mslhnya sekarang... tema cik sue blue white silver... baju pengantin yg terkini colour grey pink n nmpk seperti lavender... jauh betul rasanya ngan tema yg asal... adakah perlu ditukar semuanya tema @ biarkan sahaja... emmmmm pening dh nie... mcm2 colour ada.

my parent dh beli baju colour hijau turquoise padahal cik sue nak colour biru turquoise. org kedai tue lah buta colour agaknya dh bg contoh colour leh bg colour hijau... so nak wat mcm maner tpaksa terima... my family mmg pakaian mcm2 colour lah... stakat nie ada colour white, blue, green and black for children. agak2 ok x... mcm2 colour... lain dr yg lain... hehehehe (dlm hati sedih sbb xdpt nak bayangkan mcm ner lah rupanya nnt)

so skrg tgh fikir nak tukar @ x alas meja tetamu yg colour white blue... meja pengantin mmg totally kena tukar colour... xsesuai ok baju pink grey meja colour blue... nnt nmpk mcm pelik plak... kek lagi kena tukar colour... ohh tidak mmg dh pening ngan colour... 

Blue White Silver

tukar kepada

Blue White Pink Gold

ok tak?


google image

blue pink ok jgk kan...

Baju Pengantin - pink + grey = Lavender
Meja makan pengantin - white + grey
pelamin - semua white n bunga white + pink
meja makan tetamu - white + blue
Kek - Blue + pink
Centerpieces - bunga white + pink 
Doorgift - silver + blue + gold + pink (mcm2 colour ada hehehehe tue xpe dimaafkan)

apa lg ye... gila colour cik sue nie... mcm2 colour ada


google image


^^sue zaman^^

Thursday, November 17, 2011

D.I.Y - Crepe Paper

salam semua...
smlm cik sue tb2 rajin pulak nak buat sesuatu mengunakan crepe paper. cik sue beli satu jer yg bharga RM0.80 sbb cik sue nak try dl jadi ker x... so smlm cik sue try buat bunga m'gunakan crepe paper hasil tunjuk ajar oleh Kisah Cinta Sang Puteri  so.... hasilnya...




macam maner... jadi x bunga cik sue... ok lah kan... so cik sue nak buat byk2 utk deko. nak deko dimana... nnt kita tgk sama2 yer sbb masih lg fikir dimana cik sue nak letak... :)

ok next blh lah beli crepe paper byk2... dawai xpayah beli lah kot sbb satu paket dh byk yg berharga RM1.00  skrg kena bajet sbb terasa dh xdek duit... hehehehe


^^sue zaman^^  

Monday, November 14, 2011

Milkadeal

selamat petang...
hari nie cik sue beli cupon spa dari milkadeal yg berharga RM29 sahaja... murah kan. nak try best ker x... cik sue pun xpergi2 lagi spa so dh ada harga murah mcm nie apa lg beli jer lah.

jom ramai2 beli blh click disini ok.

cik sue beli 3 cupon... saje beli lebih senang nnt leh ajak kakak @ kawan pergi. dekat danau kota jer.

Nama spa : Jemari Spa and Beauty House
4 Rawatan : 
1. spa rawatan wajah 
2. urut kepala & kulit kepala
3. urut bahu
4. rawatan mata



^^sue zaman^^

Friday, November 11, 2011

11.11.11

salam...
tarikh yg sangat cantik utk diingati... sesiapa yg berkahwin pada tarikh ini cik sue ucapkan selamat pengantin baru. dan sesiapa yg dapat baby congratulation ok.

knp cik sue xpilih tarikh ini utk berkahwin yer... em... sebenarnya xtfikir pun nak pilih tarikh yg cantik2. ramai jgk yg tanya cik sue knp xpilih 11.11.11.... jwpn cik sue xnak lah terlalu awal... biarlah bln terakhir iaitu bln 12 baru cik sue akan menamatkan zaman bujang cik sue... :)

tarikh ini menunjukkan lagi 30 hari lagi cik sue akan berkahwin... dh xlama tue... 
cik sue akan bernikah pada 10.12.11di Masjid Saidina Hamzah, KL
dan akan bersanding pada 11.12.11 di Dewan Pusat Komuniti Taman Koperasi Polis Fasa 2, KL
tgk tarikh cik sue... cam menarik jgk kan... hehehe...


^^sue zaman^^ 

Tuesday, November 8, 2011

Pre Wedding

Salam semua... 
tggl beberapa hari sahaja nak kahwin... apa lagi xsettle yer... makin dekat makin byk plak benda yg xsiap. tp pre wedding dh siap... so blh lah buat bunting. smlm baru emailkan gmbr. gmbr pre wedding dr my OP sendiri D' Sun Impian. ok jom layan gambar kami... :)

Lokasi : 3 lokasi di Putrajaya (Taman, Tasik and Alamanda garden)
Tarikh : 29 Okt 2011











yg last nie bkn gmbr pre wedding, saje candid... tgh tgk sunglasses maner yg nak beli... tp tgk jer lain kali baru beli.


masih menunggu gmbr pre wedding dari Fauzan Lazi. bila lah nak dpt....


^^sue zaman^^

Thursday, November 3, 2011

Handbouquet

Akhirnya... settle jgk part handbouquet nie. pg td dh confirmkan dgn intan... dia ckp utk tarikh cik sue still available lg... cuma sue akan dapat awal bln dec sbb dlm bln nie byk sgt tempahan... ok xpe janji smp sebelum tarikh cik sue nak guna...

seronok sgt2 akhirnya dpt juga handbouquet intan buat... cantik sgt2, suka tgk intan pgg masa wedding beliau. klu nak tau mcm maner rupanya blh lah melawat blog beliau... intan ...bg yg xtau lah tp mesti ramai dh kenal intan kan beliau sgt dikenali oleh b2b kerana apa yg intan buat sgt lah kreatif... 

*
*
*
*

sekarang misi cik sue adalah memotong ukiran ini...



baru siap 2 set jer... dekat maner cik sue nak tampal nie? adalah... tunggu... hehehehe
design nie cik sue copy dari internet jer... tulisan tue cik sue guna photoscape.



^^sue zaman^^

Wednesday, November 2, 2011

39 Days

Sekarang dh bulan november... 2 nov. rasa mcm xcukup masa jer nak settlekan semua benda... 
apa lg yg xsiap?

1. doorgift mmg xsentuh apa pun lg... semua barang dh ada cuma isinya jer yg xdek... n myb ada yg dirancang lain jadinya... hehehe

2. fitting baju belum lg... baju nikah xambil lg klu ikutkan bln nie lah nak fitting n ambil terus tp bila nak g??? baju sanding pun x fitting lg n xcall pun bila nak fitting. baju bertandang pun belum fitting lg... nak kena g PD. bila masa plak nak g sana... hari minggu ada class... time xdek class nak wat benda lain plak... 

3. make up... xcall pun bgtau dekat maner nak make up... kat bilik dewan @ dirumah sahaja... make up nikah pun xtau cam ner n xtau sape yg make up kan, kak nur xbgtau pun sape orgnya... harap2 ok. sanding cik sue xsure itu semua diuruskan oleh pihak lelaki malas nak fikir yg sana... hehehehe

4. dj and pa system... xpernah jumpa lagi n insyallah dia bgtau nak jumpa hari ahad nie pada hari raya haji. harap2 jadi jumpa... dh xdek masa dah nie... 

5. kasut nikah still xbeli2 lagi... uwaaaaa bila nak beli nie... ada yg pkai kasut sesuka hati, baru lain dr yg lain terus. xmau xmau... nak beli juga... cik sue dh bkenan jenama sembonia tp xsure nak yg maner n colour tue sesuai ker x... :(

6. senarai tetamu... nie pun menjadi mslh kpd cik sue... xtau cam ner nak listkan nama tetamu yg bakal dpt card... cik sue xleh nak bg dekat semua sbb card limit hanya ada 500pcs sahaja. 

7. bunting... belum settle lg... sbb baru photoshoot pre wedding n still xdpt copy from OP. harap2 sempat siap... sekejap jer kan nak wat bunting tue...  nnt dh siap mesti ada masalah sbb cam ner plak nak gantung nnt... emmmm

8. hand bouquet ... for nikah... still xsure lg intan dpt buat ker x... smp skrg xdpt feedback intan... 

apa lg yer... cik sue dh lupa @ terlepas pandang


^^sue zaman^^

Tuesday, November 1, 2011

N E W

salam semua... nmpk ada perbezaan x blog cik sue... :) cik sue tukar header lamer kpd header baru...

sebelum 


ini lah rupa blog cik sue tp sekarang sudah berubah kepada...


yang ini... so mcm maner ok x? ok lah kan... dlm byk2 gmbr yg nie cik sue pilih... knp? sbb telah diedit oleh my OP D' Sun Impian so cik sue xpyh edit dh just copy n paste jer... hehehehe lain-lain gambar blh click disini ok. 


" M E N U J U  D E S T I N A S I  C I N T A "


masih menanti dengan penuh sabar copy original dari dua2 photographer... nak tgk semua gmbr yg diambil nnt leh upload dlm blog...



^^ sue zaman^^


Monday, October 31, 2011

M A L U

hai... tb2 cik sue jadi malu... knp? sbb Fauzan dh upload gmbr pre wedding pada hari sabtu hari tue... cik sue seperti org xpandai berposing... hehehehe tp xpe lah janji orang dlm gmbr tue tetap cantik n comel. tb2 perasan :)

nnt cik sue upload gmbr nya yer... mls nak download dr fb beliau tgg beliau bg copy dekat cik sue ok.
tp sape2 yg nak tgk juga... tue pun klu ada... blh click link Fauzan 

Pre Wedding cik sue dilakukan pada 29hb Okt. dlm 1 hari ada 2 sesi photoshoot. pg dengan Fauzan di area Pavilion dan sesi kedua dibuat dlm pukul 2 lbh di Putrajaya dengan my OP sendiri iaitu D Sun Impian.  cik sue n en tunang memakai pakaian yg sama utk dua sesi itu... kami xtau nak pkai baju apa, mls nak fikir dh n mls nak beli... kira jimat lah pkai satu baju jer xpyh tukar2... cuma suasana jer berbeza n myb gmbr juga berbeza kerana diambil oleh dua photographer. 


^^sue zaman^^

Diy and Shopping

salam semua...
Hari nie cik sue free sgt2... knp? adalah... xleh bgtau rahsia kerajaan hehehehe

ok nak citer cikit sekarang cik sue dh dpt idea utk DIY centerpieces tp bkn sepenuhnya idea dtg dr cik sue tetapi dibantu oleh my frenz Mayo from Philippines. harap2 cantik lah tp mmg simple jer... bahan2 yg cik sue guna adalah.... 


Botol Monavie... hehehe botol mahal tue. jimat sbb xperlu beli botol... besar kan botolnya tp cik sue rasa still sesuai kan... mslhnya xpasti botol nie cukup ker x 30pcs sbb skrg baru ada dalam 15pcs jer. klu xcukup kena cari botol lain lah jwbnya... cik sue juga guna kertas colour brown, doily paper and ribbon. DIY nie bkn dibuat oleh cik sue, Mayo yang akan tolong buatkan... cik sue serahkan tanggungjawab nie kepada beliau... cik sue xdek masa nak buat sbb byk lg benda lain yg perlu cik sue settlekan.

*
*
*

23hb okt cik sue n en tunang shopping barang hantaran di Pavilion... tp hanya barang cik sue jer beli barang en tunang xbeli sbb kasut en tunang minat hanya tggl satu tue jer so xbeli lah... maner leh kasut satu tue mesti dh ramai yg try kan nnt xelok k. so hanya beli kasut n handbag cik sue jer. pusing2 lah mencari barang cik sue... bkn pusing2 xjumpe tp banyak sgt yg cik sue berkenan dihati maklumlah puan kan mmg gila shopping klu duit banyak mmg cik sue dh beli semuanya sekali... hehehehe

jenama apa cik sue beli... alah biasa2 jer bkn jenama mewah2 sgt cukup lah ikut kemampuan kan... jenamanya mesti lah jenama yg cik sue mmg suka dr dulu iaitu carlorino. cik sue bkn beli dekat butik dia tp beli dekat parkson jer sbb cik sue ada bonuslink so leh tambah point kan... and ktorg dpt voucher RM20



voucher nie cik sue nak sebenarnya sbb boleh beli kasut nikah dekat parkson... tp en tunang xbg dia nak voucher nie sbb leh beli barang dia plak... em... tp last voucher nie 30hb so mesti en tunang xgunanya sbb 29hb xsempat singgah tgk barang busy pasal lain... 30hb cik sue ada class and en tunang pun xkuar kot... so voucher tue dibiarkan mcm tue jer lah... cam rugi plak RM20 tue wlwpun cikit tp amat bermakna :)


^^sue zaman^^

Thursday, October 27, 2011

Bedroom

hai... hari nie cik sue nak cerita sikit pasal bedroom...
bedroom cik sue xbesar pun kecil jer... ambil bilik tengah, bilik cik sue sekarang xblh sbb nya byk sgt harta pusaka dlm bilik tue... sebenarnya mls nak alih n kemas. bilik dh siap cat semuanya colour putih je... mls nak buat colour lain. 



lampu baru pasang... konon2 nnt romantik lah bila tdo... hehehehe lampu tue pa belikan emmm colour merah plak tue.

ok cat sudah... so boleh lah beli perabot plak... insyallah nak beli colour putih jgk tp xtau lah tb2 nak colour lain plak... 


bagus x cik sue... perabot xbeli lg tp cadar dah beli :) ikutkan xdek dlm plan nak beli cadar cuma nak tgk2 jer dulu... mula2 pergi tgk dekat jakel... aduh... mahal lah plak cik sue mls nak beli mhl2 murah2 je sudah n nak simple jer... elok jer cik sue g semua house jln2 tgk kedai sin yin n yen riben ternmpk plak kedai K.L Fancy Bridal Fabrics. masuk tgk n org tue pandai plak melayan cik sue... kena dgn layanan cik sue pun jd mudah utk keluarkan duit beli cadar tue... dia pun sanggup buka semua cadar yg cik sue nak tgk so kira ok lah layanannya ikut pelanggan kan... bgtau berapa harga kita nak nnt dia tunjuk mane satu cadar harga yg kita minta. cik sue blh cakap ada x cadar yg harga bawah RM100... hehehe org tue senyum n cakap maner ada... kedekut betul cik sue kan... dh tau mmg xdek saje jer tanya mane tau kot2 ada ker kan... smp rumah cik sue xbukak pun  biar dibungkus mcm tue jer smp masa nnt baru bukak... 



^^sue zaman^^

Monday, October 24, 2011

Next shop

next shop cik sue terjah adalah di semua house. kedai Sin Yin dan Yen Riben. ok xdek apa sgt pun cik sue beli... hanya dpt penat jer... hehehehe xtau knp mcm xdek yg menarik perhatian cik sue seperti kedai krismaya... mungkin 2 kedai nie terlalu padat n kurang selesa utk memilih n melihat barang2 dgn teliti. cik sue nak cari lg 100 pcs bunga telur tp xdek yg menarik perhatian n susah nak tgk sbb byk dlm box jer... tp ada kejahatan di dlm diri cik sue bila berada di 2 kedai ini iaitu arahan jgn buka... tp cik sue buka jgk... arahan tdk blh tgkp gmbr... cik sue tgkp jgk tp guna phone jer lah karang kena tgkp plak bila gn camera...  hehehe tp cik sue xmencuri yer... :) 



pict copy from Kita Hampir Ke Situ

cik sue pinjam gmbr anda yer Kita Hampir Ke Situ... jgn marah...
tau psl kedai nie pun dari blognya... tp sayang cik sue xjumpe kedai lg 1 sayang you... where are u??? cik sue xjumpe @ xpandai nak cari kedai tue... :) xpe lah myb next time cik sue g cari lg... klu xslh kedai sayang you nie ada 1 lg cawangan di carrefour wangsa maju kan... betul x??? 



^^sue zaman^^

Friday, October 21, 2011

Krismaya

Krismaya... adalah sebuah pusat sehenti aksesori perkahwinan dan hiasan dalaman... 
 krismaya ada buat sale... apa lagi cik sue xlepas kan peluang utk pergi sendiri dan melihat apa yg menarik di sana... tp sekarang dh xdek sale yer...  



cik sue beli xbanyak sgt hanya beli bunga telur, sarung utk isi gula2, bekas hantaran, bunga dan juga ribbon. berbaloi2 rasanya kot sbb ikutkan harga utk total semua adalah RM600 lebih tp cik sue hanya byr RM300 lebih sahaja... ok cik sue puas hati... sbbnya mmg banyak cik sue ambil n pakai ambil jer xfikir berapa lah kena bayar dah lah time tue bawa duit cikit jer... selamat cukup.

cik sue cuba cari barang murah2 jer maklumlah bajet dh xcukup... :) so kena berjimat cermat.... banyak lg nak kena bayar so cik sue beli yg simple2 jer... ok lah tue kan.

terima kasih pada cik suriati kerana sudi menemani cik sue pada hari tue... dia juga lah tlg plhkan utk cik sue... n dia juga lah yg akan buat hantaran cik sue. buat simple2 jer.

nie address krismaya sesiapa yg ingin pergi melihat sendiri sila kan... 

Krismaya Art & Crafts
No. 2, Jalan Wangsa Niaga,
Wangsa Biz Avenue,
Off Jalan 34/26, Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur,
Malaysia
Tel: 03-4143 6253 / 03-4149 4961


^^ sue zaman^^

Wednesday, October 19, 2011

Penghujung Cintaku

Hari ini cukup indah... hehehehe en tunang pujuk dgn sebuah lagu Penghujung Cintaku. 


Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu


i luv u abg... mmuuaahh...



^^sue zaman^^

Monday, October 17, 2011

Kenduri Kahwin - Putrajaya

Salam...
Selamat hari Isnin semua... n Selamat Bekerja lah juga kan... korang semua rajin x hari nie... cik sue malas sgt2, xtau knp sekarang mood kerja dh hilang rasa mls sgt2 nak kerja... myb dh bosan kerja kat tempat sekarang kot.  tp apa2 pun kerja tetap kena kerja juga kan... klu x kerja xdek duit plak nnt... 

hari sabtu hari tue cik sue xdek class so berpeluang lah m'hadiri majlis anak sepupu cik sue di Putrajaya. wah... muda2 lagi dh kahwin. xpe lah dh jodoh awal kahwin jer lah kan. majlis nie utk anak pertama n kedua, buat skali senang. makanan mmg sedap cik sue suka sgt2 smp habis lah nasi tue... selain nasi ada bubur, laksa, mee rebus n mcm2 lah lg... sgt meriah ok byk mknan n ramai tetamu yg hadir.

congrat to u all ok... semoga berbahagian ke akhir hayat


nie anak sulung beliau. anak lelaki pertama.


anak kedua... anak perempuan pertama dlm keluarga.

cantik x baju cik sue... tb2 jer tanya baju hehehe bukan apa saje nak bgtau baju tue en tunang belikan dekat Vietnam. kain cotton yg susah nak gosok ok... :)


^^sue zaman^^

Friday, October 14, 2011

Eye

Salam semua...
pada 10hb cik sue teman ma pergi klinik wat pembedahan mata iaitu katarak (betul ker eja cam tue). terpaksa pergi private sbb xblh nak tgg gomen punyer lmbt sgt... n ma pun dh kabur sgt matanya so kami pergi Shukri & Hardeep Specialist Eye Centre Sdn Bhd klinik nie mmg blh dikatakan terkenal lah sbb doktor Shukri adalah slh seorang doktor pakar mata yg mmg dh dikenali. Alhamdullilah semuanya ok...



ini lah my mum... comel x? hehehehe

sekarang mata my mum dh ok. nurse bg cd video mcm mana pbedahan mata itu dijalankan... seram lah tgk klu ma tgk video nie rasanya sah2 xmau buat... cik sue mmg xsanggup nak wat klu mcm tue caranya tp yg bestnya ma ckp xrasa apa2 pun rasa pedih cikit jer... tp video yg ditunjuk rasanya terlebih sakit... tp berbaloi lah dgn bayarannya hasilnya pun bagus kan... apa yg penting mata my mum dh ok.


^^sue zaman^^