nuffnang

Wednesday, July 27, 2011

Exam - 27/7/2011

salam semua... 
hari nie cik sue half day sbb kul 2.30 ada final exam Institusi2 Islam.
emm... xtau lah nie blh jwb ker x... soalan semua objektif. 80soalan ok... pening gak nak jawab tue klu subjektif blh lg hentam jer sbb kite blh tulis sesuka hati... klu objektif xblh kena plh jawapan yg dh disediakan. study pun xabis lg nie... ada jgk cik sue pakai pilih jer jawapan nnt... :)

dh lah pg td kete prob. dh kelam kabut dibuatnya.  terpaksa naik teksi pergi ke pjbt akak di Matrade jln duta... slmt lah dekat jer ngan tmpt keje cik sue leh pinjam kete sbb nnt nak g exam kan. lps tue dh abis exam kena lah amik akak plak. 

ok time utk study last minit... :)


^^sue zaman^^

Wednesday, July 20, 2011

Baju Nikah

salam
hari nie baru nak update psl baju nikah. sebelum nie bising baju nikah xcantik lah apa lah kan... so hari ahad 17july slps habis class cik sue pergi ke butik kak nur nak tgk baju tue bila letak manik mcm ner rupanya adakah ia cantik atau tidak.
so hasilnya adalah...... tgk gmbr dibawah...


bg cik sue ia blh diterima n cantik. bila letak manik barulah cik sue nmpk baju tue hehehehe so masa tue cik sue dh puas hati. Alhamdullilah semuanya bjln dgn lancar... wlwpun xdpt apa yg cik sue nak so mcm nie pun blh lah. lgpun utk nikah kan wat secara simple jer dh lah... n nnt leh pakai balik bila ada dinner kat maner2... tue pun klu ada... :)

cik sue try... ok cantik cuma perlu ada penambahan lg iaitu dibahagian bawah. kena letak manik jgk baru cantik klu x nmpk cam kosong jer xnaik colour silver dibahagian bawah. tp manik simple jer lah xseperti di bahagian atas. tudung pun dh siap... colour tudung lain cikit tp bila pakai sesuai ngan baju... ok lah xkan nak sama colour ngan baju plak kan. veil mmg cik sue dh beli siap.

lps raya nnt baru cik sue tgk utk bahagian bawah n try skali lg. n bln 11 baru cik sue try utk kali t'akhir sebelum bawak balik. cik sue xnak bawak balik lg biar jer kat butik kak nur... lgpun kak nur ok jer. 
n makeup nikah cik sue book ngan butik kak nur jer senang. cik sue suka ngan kak nur sbb dia melayan jer cik sue nie... :) klu sue xbook maner2 lg pakej kahwin mesti cik sue amik ngan kak nur jer.
 terima kasih kak nur.


^^sue zaman^^

Monday, July 18, 2011

Henna

salam.... hari sabtu cik sue jumpa ned. siapa ned tue? dia lah yg akan buat henna dekat cik sue nnt. jumpe dia dr blog b2b jugak tp lupe sape. sape2 yg nak tempah dgn ned blh lah tgk blog dia disini k.
bagi cik sue design dia cantik n cik sue suka k sbb ada design yg simple jer. cik sue xsuka sgt pakai henna tp sekali skala apa slhnya kan. lgpun pkai time kahwin jer. cik sue jumpa ned utk bincang2 sikit n bayar deposit. cik sue suka ned sbb dia peramah n baik orgnya. 

nie antara hasil ned yg cik sue suka n myb nak buat mcm nie jgk kot... byk lg yg cantik2 leh tgk di blog beliau k....


cik sue suka mcm nie tp xmau kat jari telunjuk nak wat dekat jari manis k


cantik kan bunga tue


nie pun comel jer di telapak tangan


kaki nak wat cam nie jer... hanya disekeliling simple jer kan



^^sue zaman^^

Thursday, July 14, 2011

Contest Pantun Ramadhan

salam semua...
Contest Pantun Ramadhan... cik sue dijemput sendiri oleh ownernya utk memeriahkan lg contest nie... hehehehe
terima kasih kepada Lady Mariah kerana sudi invite cik sue. cik sue xpandai bab pantun2 nie tp cik sue cuba jgk yer... sesiapa yg berminat blh lah join k

nak tau syarat2 nya leh lah click disini ok. ok dibawah nie adalah banner contest ini.


salam perkenalan dihulur kasih diterima
agar ikatan cik sue dan lady mariah terjalin mesra
tinggal beberapa hari lagi bulan Ramadhan akan menjelma
marilah sama-sama kita tingkatkan amalan kurangkan selera


betul ke pantun cik sue tue... cam salah jer bunyinya... hehehehehe xpe lah janji ada kena mengena dgn ramadhan kan
ok lady mariah harap dpt dipertimbangkan yer :)



^^sue zaman^^

Wednesday, July 13, 2011

Fruit Cottage

Good Morning semua
smlm birthday my mum kan n janji nak beli kek
so ini dier kek cik sue belikan utk ma tercinta

Fruit Cottage harganya RM35
sedap sangat2


cantik x kotaknya... cik sue suka.... :)


disini lah cik sue beli San Terri Cottage dekat Hartamas Shopping Centre


look at the fruit... sorg 1 ma pa n cik sue... cukup2 pandai cik sue beli :)


dan ini full pict
pagar2 disekeliling tue coklat putih yer blh dimakan



^^sue zaman^^

Tuesday, July 12, 2011

Happy Birthday Ma


Happy Birthday ma
nak beli apa kat ma yer.... beli kek buah lah kat ma balik nnt
xnak mkn kat luar ker... slalu birthday mesti mkn kat luar pa belanja... hehehehe
tp skrg pa kedekut sbb pa ckp kena jimat nak wat belanja kawin utk anak bogsu nie... :)



^^sue zaman^^

Monday, July 11, 2011

Tutti Frutti

Semalam tgk tv... sekali dier tunjuk psl tutti frutti lah... tb2 terasa sgt2 nak mkn tutti frutti frozen yogurt
mmg nmpk sedap sgt2 lah. biasa nmpk tutti frutti nie tp xpernah pun nak rasa lalu cam tue jer tp smlm tb2 nak sgt2.... check dlm website cari lokasi maner yg paling dekat...
yesss ada dekat Solaris Dutamas jer.... so apa lg nak bgtau kak na jom kite g serbu kat sana
semua mesti dh rasa kan... cik sue jer ketinggalan baru skrg nak try...






cik sue nak rasa coklat n strawberry dl... dua tue jer yg paling cik sue suka perisa lain biasa2 jer...
cik sue dh jatuh cinta... belum rasa lg... dh rasa mau sebelum balik g singgah beli dl... 


^^sue zaman^^

Friday, July 8, 2011

class dibatalkan

9 dan 10hb class dibatalkan... semuanya gara2 kerana BERSIH
bagus jgk dibatalkan xdek lah kami sbg student kena sesak2 utk ke class
jd class akan digantikan pada 23 dan 24hb... dan finall pun kena tunda ke 28/7/2011, 2/8/2011 n 3/8/2011


^^sue zaman^^

Tuesday, July 5, 2011

Berdosa tak????

berdosa tak bila cik sue x tegur en tunang... emmmm rasanya x kot sbb baru tunang kan bkn suami...
hari nie dh masuk 5 hari kami myepikan diri masing2 senyap xsms, call n chat. 
knp??? entah lah tb2 cik sue xdek hati nak contact en tunang (pdhal rindu sgt2)
en tunang pun sama xcontact pun cik sue... kuat jgk ego dier... (xrindu syg ker abg)
gerammmm jer tgk en tunang tgh on9 kat fb rasa nak tegur jer tp ego cik sue pun tinggi jgk.
nie paling lama kami myepikan diri... nak kata gaduh xdek pun cuma tb2 mlm tue cik sue xmau reply msg en tunang n smp skrg en tunang pun dh xmsg2...

smp bila nak mcm nie??? cik sue dh rindu sgt2 nie... nak tegur ke xnak... nak ke xnak...
emmmm


^^sue zaman^^

Monday, July 4, 2011

B.O.S.A.N

aduhhh... bosannya xtau nak buat pe. kerja xbyk sgt hari nie n rasa mls nak buat apa2. mmg 2 3 hari nie mood xbaik sikit rasa penat sangat n malas sgt... terasa nak tidur jer.  kadang2 tfikir mcm nak duduk dekat rumah jer n xpayah buat apa2 pun... boleh... pg tadi pun nak bangun malas... rasa xnak g kerja jer. sunyinya lah hidup nie... knp yer... rasa xhappy...

sabtu kul 11pg dah kuar umah pergi library UTM ada discussion dgn group, padahal janji kul 10.30 tp cik sue smp kul 11.30, cik sue last skali smp yg lain dah b'bincang n buat kerja masing2. sorry yer kawan2 cik sue mmg xdek mood hari sabtu tue. lps tue kul 2 class plak. mmg xmsk satu apa pun lah n apa yg lect ajar pun cik sue xfhm. time tue dh ngantuk n fikiran dh melayang kemana xtau lah. lebih kurang kul 5.30 mcm tue cik sue dh kuar dr class dl teman suriati g klinik dier dh xthn dah sakit badan n demam... so apa lg amik peluang lah lgpun cik sue dh boring duk dlm class tue. smp umah dlm kul 8.30 mlm. mlm tue plak siapkan assgmnt n slide utk presentation esoknya n baca note utk test tp satu apa pun xmasuk dlm otak nie sbb dh ngantuk gila... tdo nak dekat kul 2 pg.

ahad kul 8 pg dah kuar umah mcm biasa g class lah. ngantuk tp kuatkan jgk utk g class. abis class kul 5. pandai lect buat test kul 4ptg mmg xterjawab lah meniru jer org kiri n kanan :) pg lect ngajar dl... lps lunch presentation. xsempat nak bkump ngan family... jeles semua ada kat umah. xsempat nak jumpe abg deen n kak lin. baru nak discuss psl doorgift... cik sue mmg busy slalu dorg dtg cik sue xdek kat umah... tgg lah lps final cik sue g lah umah kak lin. mlm plak kuar ngan kak na g The Mall jer saje shopping2... xdek beli apa pun tp abis gak lah duit... gila gak tgk baju n ada sale plak... cik sue ttp beli jgk 2 psg baju kemeja... dh sale beli jer lah kan... balik rehat jap n lepas tue tido... mmg senang lah nak tido sbb dh ngantuk sgt...


^^sue zaman^^

Friday, July 1, 2011

Baju nikah

selamat petang semua
smlm cik sue pergi ke butik kak nur utk tgk baju nikah cik sue
ohhh sgt kecewa dgn baju itu... bkn slh kak nur yer tp kaler yg cik sue plh mmg xnaik. n kesian ngan kak nur ssh nak cari kain chiffon kaler yg cik sue nak. so kesimpulannya baju idaman cik sue xdpt dilaksanakan so tpaksa diubah.

mula2 smp ke butik mmg cik sue xperasan pun itu baju cik sue mmg kalernya tak menarik ok... so kak nur bg cik sue 2 plhn
1. kite tambah manik dibahagian atas n lengan baju
2. beli kain lace kaler lain
so plhn cik sue yg pertama tambah manik... sbbnya mahal lah nak beli kain lace... byk lg nak pkai duit so xperlu nak membazir sgt kan... 

cik sue serahkan kpd kak nur utk uruskan... byk benda lain lg cik sue nak fikir xleh nak tumpukan pada satu benda jer... cik sue pesan pd kak nur buat yg terbaik n make sure baju tue nmpk betul2 menarik ok... nnt kak nur akan call utk tgk next proses baju tue nnt. so tgg lah apa akan tjadi pd baju tue

^^sue zaman^^