nuffnang

Friday, July 31, 2009

rindu masa kecik

tb2 windu plak zaman kecik2... ye lah dl nak apa2 mintak jer kat pa mesti dpt... hehehe maklumlah anak bongsu lah katakan, kakak abg dh besar so duit leh abiskan utk yg last nie jer.... :D

dl asal nmpk pa pkai smart jer mula lah tanya "pa nak g maner?" "nak ikut" smpkan pa nak kuar pun kena senyap2 jgn smp aku nmpk... hehehe nnt nak ikut jer kejenya... ader dak2 sek kata aku nie anak pa sbb stp kali nmpk aku kat luar mesti aku ngan pa cam xleh dpisahkan... ye lah aku kan dh cam anak tunggal kat umah ader ma pa n aku jer yg lain sume keje n duk tmpt lain... smp skrg still gak duk b3 jer sbb dorg dh kawin n ader anak duk umah masing2... weekend baru dorg dtg.

aku bila ader mslh pa lah akan myelesaikan sume mslh aku... sbb tue dl anak2 polis yg lain hati2 main ngan aku. sbnrnya aku mmg suka n selesa kuar ngan pa ma aku dari kwn2... xtau lah knp. mgkn sbb bila kuar ngan pa ma aku leh dpt apa2.. :) bila aku kuar ngan pa aku leh tgk wyg free jer... auntie tue baik pa aku g wat keje jap aku tggl kat panggung n tgk wyg... wah kecik2 dh pandai tgk wyg... lgpun pa maner bg aku kuar sgt xtau lah knp... klu g maner2 pa sggp antar dr aku g sdiri... tue lah pa dier sorg yg xkesah dgn anak dier wlwpun kena tgg lamer pun pa sggp tgg... myb dier rasa lg slmt klu dier ader ngan aku dr aku g sdiri...

bila aku dh mningkat ckit usia aku mula jauh ckit ngan pa... aku rapat ngan ma plak... smp keje sek pun ma wat kan... hehehe ma rajin n xbyk soal sbb tue aku suka... klu pa byk soal mls nak lyn... hehehe aku bila blik dr sek jer terus jumpa ma n citer ttg sek n apa aku wat... aku suka bciter ngan ma sbb ma sorg yg pdengar n pandai lyn anak dier... rahsia pun ma smpn xbgtau pa. boleh dkatakan sume anak2 ma mesti bciter ngan ma tp make sure pa xdek sbb xsuka pa dgr nnt pa slh fhm... pa tue org ckp lain dier fhm lain... hehehe jgn mare pa... sume anak2 pa syg sgt2 ngan pa wlwpun pa degil ttp gak lyn ktorg klu ktorg wat hal pun... pa mare jap jer bila sume diam n wat xtau pa akan tegur lah sbb pa maner leh senyap lamer2 windu nnt... hahaha

bila time raya aku plg suka sbb dpt duit raya byk... dr pa abg, abg ipar, kakak n akak ipar. mmg seronok lah masa tue... dpt baju baru, kasut baru sume baru lah... sumenyer stok dorg bg... tp skrg mesti xdpt... :( klu dpt pun ckit.... sbb dh keje. baju ker apa ker sume kena beli sdiri sbb dh ader duit sdiri.... bila fkr2kan blik... seronok jd kecik @ dh besar yg dh keje...???

tp apa2 pun smp skrg pa ma still tmpt aku mintak duit jgk... hehehe n aku rapat ngan ma pa. time kecik pun aku hapie time dh besar cam nie pun aku hapie... sbb tgk ma pa aku hapie jd anak pun hapie lah jgk... dorg lyn aku pun cam dl gak xdek beza sgt pun...

...i luv u ma pa...

nnt cont citer... skrg time utk blik... hehehe blik mesti laju xleh lmbt2...




Friday, July 24, 2009

I want u 2 want me

I want you to want me.

I need you to need me.

Id love you to love me.

Im beggin you to beg me.


I want you to want me.

I need you to need me.

Id love you to love me.

Ill shine up the old brown shoes, put on a brand-new shirt.

Ill get home early from work if you say that you love me.


Didnt i, didnt i, didnt I see you cryin?

Oh, didnt i, didnt i, didnt I see you cryin?

Feelin all alone without a friend, you know you feel like dyin.

Oh, didnt i, didnt i, didnt I see you cryin?


I want you to want me.

I need you to need me.

Id love you to love me.

Im beggin you to beg me.

Ill shine up the old brown shoes, put on a brand-new shirt.

Ill get home early from work if you say that you love me.


Didnt i, didnt i, didnt I see you cryin?

Oh, didnt i, didnt i, didnt I see you cryin?

Feelin all alone without a friend, you know you feel like dyin.

Oh, didnt i, didnt i, didnt I see you cryin?

Feelin all alone without a friend, you know you feel like dyin.

Oh, didnt i, didnt i, didnt I see you cryin?


I want you to want me.

I need you to need me.

Id love you to love me.

Im beggin you to beg me.

I want you to want me.

I want you to want me.

I want you to want me.

I want you to want me.

Thursday, July 23, 2009

Tuesday, July 21, 2009

introduce my new frenz

ktorg nie xstart kuliah lg n tgh boring2 mulalah si sue kuarkan camera n snap2...
tgkp gmbr syok sdiri... hahaha
aku kenalkan dlm pic tue name dier suriati pggl sue... dsbbkan pggln sama jd dorg sume kena panggil aku suzie... tp slalu tsasul bhskan diri nie sue jgk maklumlah xbiasa ngan pggln suzie dh lamer xgunakan.. :D
sue nie single lg... sape nak try leh lah... hehehe

ha... yg ujung skali yg nyaris2 dh xnmpk muka tue nama dier norzalina pggl ina jer... tue isteri org yer... so xleh kaco lah... hehehe

nie siti hajar pggl hajar jer... psl dier xyah citer lah sbb mula2 aku dh ltk pic nie kan n dh citer cikit psl dier...

ok kawan2 c u on saturday 25 july ok...


Harry Potter and the Half-Blood Prince


Saturday ari tue aku tgk movie nie dgn my dear aku lah sape lg... sabtu tue aku xdek class so apa lg ader peluang kuar lah ngan tsyg... aku boleh dikatakan minat lah gak citer harry potter nie...


tp kan citer kali nie cam mbosankan cikit xcam sblm nie... tue pendapat aku lah...
tp apa2 pun harry potter ttp the best jgk dr dl smp skrg... hero dier pun makin lama makin encem.. hehehe

Congrat to director n cast movie nie...

Director: David Yates
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton, Helena Bonham Carter

Monday, July 20, 2009

...miss u...

Fide..... lamer xjumpe n xwat ketupat ngan member aku sorg nie... ye ker dh lamer xngumpat.. hehehe rasanya cam ari2... bila lah kite nak kuar nie... aku nak g beli kain lg nak g tempah kat kak ros kite tue sape lg klu x kak suhaila kite yg dh semakin cun tue... try dl lawa leh tempah lg...

Fide lah member aku yg satu2nyer masak ngan perangai aku... bgs lah sbb tue aku suke kenakan fide nie hahaha... tp dier still xmare klu mare pun kejap jer... ye lah aku kan adk ksygn dier mane leh mare lamer2 hehehe klu lamer2 xlengkap hdp dier tanpa aku...

xdek story apa2 pun... cuma tb2 t'ingat kat member aku sorg nie trasa windu plak... so aku letak pic nie sbb ader kenangan antara ktorg... bcuti same2 tue seronok... i luv u fide... muah.. muah.. muah.. hahaha

Thursday, July 16, 2009

12 July 2009


12 July 09 b'mula lah hidup baru aku iaitu menjadi student...
Boleh ker aku nak study nie... aku study part time so xdek masa nak rileks monday 2 friday work n weekend study... fuh... mesti penat.
kali nie aku amik bidang Bachelor of Science (Human Resource Development) at UTM KL. Tukar bidang tue... hehehe dh lah aku nie mls m'baca so kali nie aku kena rajin lah m'baca kan klu nak b'jaya... Harap2 semuanyer bjln dgn lancar.

Tue first pic aku b'gelar student. Aku n Hajar... time tue jgk lah first time aku kenal dier... orgnyer ok n baik dh kawin n ader anak sorg b'umur 7bln.. see org dh kawin n ader anak pun leh study xkan lah aku yg still xmarried lg nie xleh study kan... aku lg lah xdek apa2 prob... prob ngan bf jer lah.. hehehe aku ader 3 lg member sue, ina n elena... dorg pun baik2. hope ktorg nie still member smp bila2... new frenz...