nuffnang

Friday, July 31, 2009

rindu masa kecik

tb2 windu plak zaman kecik2... ye lah dl nak apa2 mintak jer kat pa mesti dpt... hehehe maklumlah anak bongsu lah katakan, kakak abg dh besar so duit leh abiskan utk yg last nie jer.... :D

dl asal nmpk pa pkai smart jer mula lah tanya "pa nak g maner?" "nak ikut" smpkan pa nak kuar pun kena senyap2 jgn smp aku nmpk... hehehe nnt nak ikut jer kejenya... ader dak2 sek kata aku nie anak pa sbb stp kali nmpk aku kat luar mesti aku ngan pa cam xleh dpisahkan... ye lah aku kan dh cam anak tunggal kat umah ader ma pa n aku jer yg lain sume keje n duk tmpt lain... smp skrg still gak duk b3 jer sbb dorg dh kawin n ader anak duk umah masing2... weekend baru dorg dtg.

aku bila ader mslh pa lah akan myelesaikan sume mslh aku... sbb tue dl anak2 polis yg lain hati2 main ngan aku. sbnrnya aku mmg suka n selesa kuar ngan pa ma aku dari kwn2... xtau lah knp. mgkn sbb bila kuar ngan pa ma aku leh dpt apa2.. :) bila aku kuar ngan pa aku leh tgk wyg free jer... auntie tue baik pa aku g wat keje jap aku tggl kat panggung n tgk wyg... wah kecik2 dh pandai tgk wyg... lgpun pa maner bg aku kuar sgt xtau lah knp... klu g maner2 pa sggp antar dr aku g sdiri... tue lah pa dier sorg yg xkesah dgn anak dier wlwpun kena tgg lamer pun pa sggp tgg... myb dier rasa lg slmt klu dier ader ngan aku dr aku g sdiri...

bila aku dh mningkat ckit usia aku mula jauh ckit ngan pa... aku rapat ngan ma plak... smp keje sek pun ma wat kan... hehehe ma rajin n xbyk soal sbb tue aku suka... klu pa byk soal mls nak lyn... hehehe aku bila blik dr sek jer terus jumpa ma n citer ttg sek n apa aku wat... aku suka bciter ngan ma sbb ma sorg yg pdengar n pandai lyn anak dier... rahsia pun ma smpn xbgtau pa. boleh dkatakan sume anak2 ma mesti bciter ngan ma tp make sure pa xdek sbb xsuka pa dgr nnt pa slh fhm... pa tue org ckp lain dier fhm lain... hehehe jgn mare pa... sume anak2 pa syg sgt2 ngan pa wlwpun pa degil ttp gak lyn ktorg klu ktorg wat hal pun... pa mare jap jer bila sume diam n wat xtau pa akan tegur lah sbb pa maner leh senyap lamer2 windu nnt... hahaha

bila time raya aku plg suka sbb dpt duit raya byk... dr pa abg, abg ipar, kakak n akak ipar. mmg seronok lah masa tue... dpt baju baru, kasut baru sume baru lah... sumenyer stok dorg bg... tp skrg mesti xdpt... :( klu dpt pun ckit.... sbb dh keje. baju ker apa ker sume kena beli sdiri sbb dh ader duit sdiri.... bila fkr2kan blik... seronok jd kecik @ dh besar yg dh keje...???

tp apa2 pun smp skrg pa ma still tmpt aku mintak duit jgk... hehehe n aku rapat ngan ma pa. time kecik pun aku hapie time dh besar cam nie pun aku hapie... sbb tgk ma pa aku hapie jd anak pun hapie lah jgk... dorg lyn aku pun cam dl gak xdek beza sgt pun...

...i luv u ma pa...

nnt cont citer... skrg time utk blik... hehehe blik mesti laju xleh lmbt2...




No comments: