nuffnang

Friday, January 20, 2012

Kenangan Sbg Anak

Salam. cuaca pg tadi hujan... seronok klu xkerja hari nie kan blh bgn lambat tapi hari nie baru hari jumaat so kenalah kerja. tp xpe sbb mgg nie kita semua akan bercuti lama iaitu slama 4hari. wah... seronok kan mesti masing2 dh ada plan nak pergi mana kan. Puan sue akan balik umah ma pa so kami xdek plan nak pergi jln2. 

Pada 30/12/2011 puan sue dpt panggilan telefon dari kak na, bgtau ma masuk hsptl wad icu. terkejut puan sue... knp??? ma jatuh dlm bilik air patah tulang kaki kanan. Ya Allah masa tue nak nangis pun ada... cepat2 bgtau cik abg jom balik KL. lps maghrib kami bertolak terus ke hsptl Selayang. bila tgk ma lega sikit hati nie sbb ma still lagi ok. nmpk sihat cuma tak blh berjalan. kesian ma... jatuh pada hari khamis mlm sorg2 sbb pa pergi masjid dlm pukul 9 mlm baru balik. lama ma kena tgg pa balik. tp xterus pergi hsptl esokkan nya baru pergi bila ma terasa sakit sangat2... smp pggl doktor dtg rumah bg ubat thn sakit pun xmenjadi still sakit lagi. 

pada 3/1/2012 dan 4/1/2012 puan sue temankan ma di hsptl kebetulan cik abg outstation. kesian ma tidur sorg2 dekat hsptl so puan sue teman lah senang sikit ma nak ke toilet. ini lah first time puan sue tidur di hsptl. slmt ok sbb ma duduk dekat wad utk 4 org sahaja. so selesa lah sikit. bila tgk ma tidur pada mlm tue bertambah kesian nmpk sakitnya.

pada mulanya ma xnak buat operation klu blh elakkan. so puan sue tanya doktor terang2 depan ma apa kebaikan n risiko klu xbuat operation n buat. doktor terangkan satu2 depan puan sue n ma. byk kali lah doktor dtg jumpa puan sue bgtau secara detail. puan sue tau ma takut... iyer lah klu puan sue sendiri pun takut. tp ma kena kuat klu xbuat operation ma langsung xblh berjalan, lagi susah mcm tue n ma kena baring n duduk jer. ma xdek penyakit lain so operation blh dilakukan dgn mudah. 

pa bgtau, ma nak anak2 dia semua ada depan mata dia. apa guna ada anak2 klu xblh buat keputusan. so kami berempat pun dtg bkumpul di hsptl dan masing2 setuju ma buat operation. pada 6/1/2012 ma masuk dalam bilik pembedahan dalam pukul 10.30 pg dan keluar dalam pukul 4.30 ptg. pa setia menunggu sbb takut apa2 berlaku. alhamdullilah semuanya berjalan dengan lancar. dari situ puan sue nmpk kasih sayang pa pada ma, lebih2 lagi bila nmpk pa menangis. puan sue pun nak nangis juga tp tahan xnak tunjuk depan pa. selesai operation n ma blh bercakap baru lah pa n puan sue pergi mkn tghari. bkn tghari, dh ptg. sanggup berlapar demi isteri tercinta. 



masukkan juga gmbr cik abg yg perasan konon2 dia jaga ma :p

skrg ma ada dirumah. smlm balik sekejap tgk ma dh nmpk semakin pulih. hari tue balik tgk kaki ma bengkak tp skrg xlg dh ok. cuma selera mkn masih lg xdek. ma hanya mkn roti sahaja. nasi pun mkn sikit jer. org cakap lps operation mmg xdek selera mkn kena ambil masa dulu. so harap2 ok lah.

Semoga ma cepat sembuh seperti sebelum nie.


^^sue zaman^^ 

2 comments:

MAI a.k.a WAWA said...

semoga ma sembuh spt sedia kala..amin..

Sue Zaman said...

amin