nuffnang

Thursday, February 24, 2011

~~ Dugaan ~~

mmg dugaan betul hidup nie. betul lah kata org, masa tunang mmg byk dugaan so kite kenalah byk2 bsabar dlm m'harungi kehidupan ini. perkara nie t'jadi dlm kehidupan sue. semanjak b'tunang ada jer yg xkena dengan my fiance. dari perkara kecik terus jd besar... em kadang2 sue sendiri pun xfhm kenapa blh jd mcm nie. tb2 t'rasa sue n tunang mcm xsepadan... xblh nak fhm antara satu sama lain. ramai yg ckp dia baik lah, untung dpt dia lah dan jaga dia elok2 nnt menyesal... tp dorg tau ker apa perasaan sue plak... dorg xnmpk ker sue nie baik, untung dpt sue dan jaga sue elok2... em entahlah myb dorg xrasa apa yg sue rasa dan dorg x mengalami apa yg sue lalui.

kadang2 rasa nak stop smp disini sahaja... rasa impian yg diimpikan selama ini xt'capai. xpe lah sue cuba jugak b'sabar dan cuba fikirkan elok2...

cemburu bila tgk org lain happy dgn pasangan tp sue disebaliknya... cemburu tgk pasangan lain sama2 mguruskan perkahwinan mereka... tp sue tidak myb xsmp masanya lg utk kami serius memikirkan p'siapan pkahwinan. masing2 sibuk dengan urusan masing2... semenjak dh jd tunang nie kami dh xslalu jumpe. sue hari minggu sibuk dengan class mgkn sbb itu kami xb'sama seperti org lain.

em... xtau lah mungkin skrg byk dugaan, harap2 nnt semuanya ok... anggap nie semua ujian dr Allah s.w.t biarlah dr awal dpt cam2 dugaan, smp waktu kami disatukan nnt, harap2 semuanya bjalan dengan lancar sbb sue hanya sayang tunang sue sorg jer...

eh... tb2 mluahkan perasaan di sini plak... xpsl2 semua org tau... ini perasaan cik sue jer tau tp perasaan my fiance lain plak sbb bg dia apa yg dia tau sayang dia hanya pd tunang dia sorg nie sahaja yg bernama suzela. dan dia tau tunang dia nie suka fikir bkn2 dan mcm budak kecik... apa2 pun doakan kami agar hbgn ini kekal sampai bila2.

tq

^^sue zaman^^

2 comments:

NM02 said...

sue, maceh sebab sudi join blog akak. tekezut ai tau. hikhikhik

ala.. adat la org bertunang. mmg gitu. darah manis kan. mesti banyak coobaann.. *_*

skang ni sue wat rileks je. itu semua duggan. bila dah bersatu nnt, insyaAllah.. mesti kembali pulih

kadangkala mengalah itu lebih baik dari terus bersuara. akak pegang prinsip tu sampai skang.

ai dah follow yu back. jg risau2 okeh... ikut cik na p tiara beach esok.

Sue Zaman said...

hehehe... kak na bgtau akak ada blog. sue pun baru nak aktif blik sblm nie xlyn pun blog...

mslhnya sue nie xreti nak mgalah... ok2 sue ikut prinsip akak cuba bljr utk mgalah... :D

xblh ikut sab2 n ahad ada class...