nuffnang

Friday, September 30, 2011

HIV Test

Smlm cik sue n en tunang pergi buat HIV Test di Klinik Kesihatan Batu. Adalah dlm 5org jer kot.  ktorg sampai klinik tue dlm kul 2.15 smp2 jer org tue tanya first time ke dtg sini... cik sue jawab lah a'ah knp? org tue tanya selama nie pergi check kat maner? cik sue jd confius... check apa? demam ke atau apa2 ker... cik sue jawab pergi tempat lain lah knp nya... dlm hati cik sue sibuk jer org nie suka hati lah nak pergi mane pun knp hebat sgt ke klinik nie... cik sue dtg hanya nak buat HIV Test so bg jer lah borang nya...

lepas tue kami pun pergi duduk n isi borang. beberapa minit kemudian.... dtg lah seorg nurse tanya nie kena daftar dl baru blh jalani HIV Test. en tunang pun jwb... ye lah kami nak daftar lah nie. nurse tue jawab kena letak kat dlm kotak hijau tue dl baru leh daftar... en tunang pun jawab... ye lah sy tau nnt sy antar lah. nurse tue pun jwb kena letak kat dlm box tue dl... sekali en tunang naik kan suara... iyer nnt sy pergi lah letak kat sana... apa lah nurse tue xnmpk ker cik sue tgh menulis lg so fhm2 lah knp kami xletak dlm box tue lg... lgpun kat kaunter pertanyaan td dh bgtau lps tulis semua letak dlm box... so kami bkn bodoh yg xfhm2 klu kami xtau kami tanya lah... hishhhh geram plak cik sue dorg nie semua knp... sibuk jer... ke nurse tue syok ngan tunang cik sue... mmg kena penampar free lah kan nnt dr cik sue ... hehehehe

lps selesai semuanya nama kami dipanggil leh masuk berdua sekali terus... masuk2 nurse tanya apa itu HIV? n apa itu AIDS? apa perbezaan kedua2 itu? bgmana ia merebak? mcm2 lah smp kami xtau nak jawab pun bila tanya xbaca ker... kami jawab baca tp dh lupa... :) lps dh abis sesi pertanyaan ambil darah lah plak... ok sape dulu... cepat jer cik sue tunjuk en tunang... hehehe cik sue takut k smp nak g toilet... pandai en tunang ckp sakit sayang... aduh2... ngada2 saje jer nak wat cik sue btambah takut... tp cik sue xtunjuk lah dlm hati jer bdebar2... smp lah giliran cik sue... bagaikan dicucuk... lps beberapa minit baru terasa pedih cikit. lps selesai semua pergi antar borang tue ke bilik seterusnya utk sesi dgn doktor plak... cik sue xjumpa pun nurse keluar n bg surat pengesahan... en tunang kena pggl masuk dlm... xtau lah knp lps tue keluar balik n beberapa minit kemudian nurse keluar bg surat pengesahan. so settle lah kerja kami utk HIV Test.

so next en tunang kena antar semua borang di pejabat PD... lepas semuanya settle baru lah en tunang bg dekat cik sue. insyallah minggu depan dapat n klu sempat minggu depan jugak cik sue antar... 


^^sue zaman^^

No comments: