nuffnang

Wednesday, April 20, 2011

Contest Kisah Chentaku

hai... hehehe tiba2 happy plak cik sue hari nie... knp yer????
myb cik sue jumpe 1 contest yg mengingatkan pada kisah cinta kita
ini contest nya... klik disini dan juga disini


sape2 nak join sila2 lah yer... mesti seronok dpt baca kisah cinta korg semua...
mesti byk kenangan kan.

ok nie kisah cik sue... malu lah... tp nak citer gak sbb suka ngan hadiah yg ditawarkan hehehehe
citer sikit2 jer yer
*
*
*
*
Awal Perkenalan Kami (Sue & Isk)
kami berkenalan pada July 2004 iaitu di Pusat Teknologi dan Pengurusan Lanjutan (PTPL) Ampang. kami sama2 belajar dalam jurusan Teknologi Maklumat. dr first sem hingga akhir sem kami satu class. klu nak tau mula2 sue tgk isk mmg xsuka dgn isk... xtau knp... hehehehe jgn mare yer cik abg (betul lah org ckp jgn xsuka n menyampah ngan seseorg tue nnt dier lah plg kita sayang).
kami mula kenal dgn lebih dekat bila group kami ke Melaka, kebetulan naik satu kereta dgn isk. dr situ kami jd kawan. kawan jer dl tau sbb zaman kolej sue xdek perasaan ngan isk pun anggap sebagai kawan.... apa yg sue xpernah lupe bila first time raya ke rumah parent isk di PD, ayat isk time nak balik (mak... nie lah bakal menantu mak nnt) oppps... mmg mare lah time tue suka2 dier jer wat lawak cam tue... tp akhirnya kami....tgg citernya di episod akhir :)
kami mula rapat bila.....
*
*
*
Ungkapan Isi Hati (Sue & Isk)
kami mula rapat bila dh abis study. isk melamar sue utk jd gf dier pada 16 Mei 2007 dan sue pun terima... pelik kan cam ner leh terima isk sbg bf sue yek... myb sue dpt rasa isk ikhlas n sue pun dh lamer kenal isk....


nie pict time kami sama2 convo.

perhubungan kami byk cabaran dan dugaan. tp kami berjaya meharunginya itu pun atas kesabaran cik abg isk. cik sue mmg xmyabar cikit ssh nak kontrol diri so isk lah byk kontrol sue. apa dugaan dan cabaran kami xperlulah citer yer.. biarlah ia jd kenangan kami dan sue pun xmau nak ingat benda2 dh lepas.
kenangan yg tidak dpt dilupakan bila kena bjauhan apabila cik abg isk dpt kerja di sarawak... aduhhh time tue mmg xleh nak terima sbb kena bjauhan... ssh nak jumpe. tp ada kenangan manis bila isk wat surprise... tb2 isk berdiri di blkg sue time sue tgh lunch dgn member. time tue tgk muka member tkejut n tunjuk2 di blkg sue... sue ngan blurr n xtau apa2 pndg lah... tkejut sue bila tgk cik abg ada depan mata... dlm hati bkn main happy sgt. surprise yg ke2 plak cam tue jgk balik secara tb2... isk call sue n blh ckp xclear xdgr n cam2 alasan supaya sue keluar smp luar pagar umah... tgk2 isk tgh bdiri di sebelah kete di hujung jln rumah... omg abg kan suka cam tue tau... last2 isk dpt tukar kerja ke KL balik dgn jawatan baru... so cik sue pun happy lah sbb dh dekat... :)
*
*
*
Semakin hari semakin sayang (Sue & Isk)
last year time hbgn kami dh 2 year... cik sue bgtau isk
sue : abg... thn depan syg xmau kwn abg dh
isk : knp???? dh xsyg abg ker
sue : syg xmau jd gf abg dh... nak jd lain plak...
isk : senyum :D
hehehehe... xsangka isk ajak parent dtg beraya thn lepas ke rumah sue untuk kenal ngan family sue... dtg merisik gitu... :)


pict my family n isk family

16 Sept 2010 diriku dirisik... cam xpercaya jer. hati bdebar2 semasa bakal mak mertua sarungkan cincin... time nie rasa happy sgt2 n my father lg lah happy maklumlah xsabar2 nak tgk anak bongsu dier kawin... :)
*
*
*
Akhirnya... (Sue & Isk)
di awal perkenalan isk ada mengatakan (mak... nie lah bakal menantu mak nnt) xsangka ia menjadi kenyataan bila kami ada jodoh smp ke situ. xtau lah masa isk ckp cam tue dl adakah isk sebenarnya bkata benar dan ikhlas dr hatinya atau sekadar gurauan yg akhirnya menjadi kenyataan. akhirnya kami ditunangkan pada 4 Dec 2010

pict time tunang

kami akan disatukan menjadi suami isteri pada Dec 2011 nnt. doakan kami agar semuanya berjalan dgn lancar ye... :)

wah... cam panjang jer citer cik sue nie... ok lah setakat ini jer yer
kisah cinta SUE & ISK


semoga yg membaca enjoy yer...
and semoga cik sue menang dgn contest nie... hehehehe
Gud Luck




^^sue zaman^^






4 comments:

Cik Cempaka said...

nanti pas kawin..

"tanak jd isteri abg lah..nak jd ex GF abg "

hihi

Sue Zaman said...

hehehehe...

anis lolly said...

semoga jodoh berkekalan. :)

Sue Zaman said...

tq :)