nuffnang

Tuesday, August 23, 2011

Apa yang menarik?

salam semua...
cik sue xabis2 lg dgn doorgift jar. padahal kahwin lmbt lg byk lagi masa utk buat doorgift nie. tp disebabkan cik sue suka tgk gmbr2 doorgift jar yang cantik2 jadi cik sue akan fikir jer psl ini. 

plan cik sue mula2nya nak isi coklat di dalam jar yg comel tue... tp mcm nak tukar isi benda lain plak... emmm banyak sebenarnya yg blh diisi tp tgk pada bentuk jar n besar jar itu lah. dan juga terpulang kpd individu itu sendiri nak isi apa.

jom kite tgk contoh gmbr... mane tau dpt idea nak isi apa...

1

2

3


nmpk simple jer kan... tp still comel. cik sue nak isi coklat mcm gmbr no 3 tue lah mula2 nya... tp xtau lg jd ker x...


pict from Marshmallow Jar

ini marshmallow... pun cantik juga. idea nak isi marshmallow nie kakak ipar cik sue yg bagi dier ckp isi ini pun cantik. bentuk dia pun comel2 jer. emmm idea yg blh diterima disebabkan jumpe pict nie. jar jer bentuk lain tp still cantik jgk klu isi dlm bentuk jar hexagonal kan kan kan.... :) n lgpun kakak ipar tau dekat maner nak order n dia ckp sedap... hari raya nnt dia bawak utk cik sue rasa... emmmm nyum nyum

n lg satu idea dr kakak ipar ialah isi acar buah my mum buat... sbb my mum buat mmg sedap tp idea itu ditolak oleh my mum. knp??? my mum ckp nnt jar tue berminyak xsesuai... sebenarnya cantik jgk klu isi acar buah... sesiapa yg nak wat sila lah nnt linkkan lah pict dekat cik sue yer... nak tgk... :)

banyak lagi kite boleh isi... cik sue suka makan biskut pusat... korang tau x biskut pusat tue apa??? xkan xtau plak kan... yg xtau meh cini cik sue tunjukkan gmbr...


pict from google

ha.... ini lah dier biskut pusat... klu isi biskut nie dlm jar pun cantik... sesiapa yg kahwin dlm musim raya leh juga isi biskut raya dlm jar... itu pun ok juga. gula-gula jeli pun ok juga. banyak benda yg blh di isi sebenarnya tp masing2 kena pandai lah cari utk jdkan jar anda nmpk cantik... cantik didalam cantik diluar... hehehehe dan yang paling penting adalah budget anda berapa anda sanggup keluarkan $$$$. semua bergantung pada budget. 

dan akhir sekali jgn lupa... bila dah ada jar n dah ada isinya... decorate jar tue pun kena wat jgk bg cantikkan lagi jar kita... biar nmpk menarik n cute. decorate cik sue nnt simple jer seperti pict2 diatas td. myb ada perubahan cikit jer tue pun klu cik sue rajin nak buat... almaklumlah cik sue nie maner ada masa nak wat semua tue sbb time2 tue bz dgn study. nak tgk hasil cik sue  kena lah tunggu.... lg beberapa bulan yer hehehehe... ok lah setakat ini sahaja... cik sue nak cau cin cau... :)

opps lupe plak kepada kisahaku harap ini dpt membantu u dptkan idea nak letak isi apa di dalam jar. n klu u ada idea yg lebih menarik leh lah share2 ngan i... klu ada apa2 just comment me here or fb also can. n i want to say sorry again bcoz cannot buy for u. :( sorry dear. 



^^sue zaman^^ 



2 comments:

kisah aku said...

SGT MEMBANTU DEAR.. TQ YES DH DPT IDEA SKIT EHEHHEHE TQ SUE...

I PUN NK LETAK BISKUT PUSAT SBB TU MEMANG DLM PEMIKIRAN :p

Sue Zaman said...

hehehehe wc. biskut pusat pun cantik jgk